Tarkoittaako vaatimus ihmiskunnan lihansyönnin vähentämisestä käytännössä sitä, että ilmastoa kaasuillaan tuhoavia karjaeläimiä tulee vähentää?
Nämä pitäisi aina vääntää rautalangasta ja sanoa selkokielellä suoraan.
Kommentit (16)
Eli lehmille pitäisi suorittaa kansanmurha? Vai mitä tällä haetaan takaa?
Siirrytään keinotekoisesti kasvatettuun lihaan elävien olentojen kasvattamisen ja teurastamisen sijasta.
Eli syyllistetään lehmät ilmastonmuutoksesta?
Vierailija kirjoitti:
Eli lehmille pitäisi suorittaa kansanmurha? Vai mitä tällä haetaan takaa?
Eiköhän tarkoitus ole ajaa eläintuotantoa pikkuhiljaa alas, ihmiset voisivat tähän vaikuttaa jo nyt valinnoillaan (ettei lisää tuotantoeläimiä tuoteta tähän oravanpyörään), mutta jos ei näin tapahdu, niin verotusta kiristetään tai keksitään muita keinoja, joilla lihansyöntiin voidaan vaikuttaa.
Jännä muuten, että kun niitä eläimiä tapetaan ruoaksi, niin se on ihan ok teurastusta, mutta jos mielikuvana on, että ne jouduttaisiin tappamaan ympäristön vuoksi eikä lihaa enää olisi samaa määrää tarjolla, niin se on heti KANSANMURHA lehmiä kohtaan. :D Oi tätä kaksinaismoralismia.
Ongelma on enemmänkin se, että se karja syö ruohoa ja muita kasveja jotka voisivat muuttaa hiilidioksidia hapeksi. Jostain syystä tähän sekoitetaan aina myös ideologinen tavoite lihansyönnin vähentämiseksi ja kasvissyönnin lisäämiseksi, vaikka se on aivan eri asia.
Kasvissyönnin lisääminen tarkoittaa sitä, että lihantuotantoon tarkoitetun karjan määrä vähenee. Se taas tarkoittaa pienempiä kasvihuonekaasupäästöjä ja pienempää kuormaa vesistöihin.
Eli mitä jokainen voi tehdä vaikka oman mökkijärvensä hyväksi? Vähennä possun ja naudan syömistä. Näin vähenee myös lannan levittäminen pelloille. Ja tietenkin oma terveys paranee.
Pian ei kenenkään tarvitse syödä lihaa. Lihattoman lihan kehitys on jo pitkällä. Tulossa on pian myös kalatonta kalaa ja IKEA:n ravintoloistakin saa pian lihattomia lihapullia:
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uhkaako-keinolihamarkkinoilla-paisua…
Vierailija kirjoitti:
Ongelma on enemmänkin se, että se karja syö ruohoa ja muita kasveja jotka voisivat muuttaa hiilidioksidia hapeksi. Jostain syystä tähän sekoitetaan aina myös ideologinen tavoite lihansyönnin vähentämiseksi ja kasvissyönnin lisäämiseksi, vaikka se on aivan eri asia.
Tuo ei todella ole se ongelma. Ongelmana on juurikin karjan metaani, joka on kymmeniä kertoja voimakkaampi kasvihuonekaasu. Ja se, että sademetsiä hakataan laidunmaiden tieltä pois.
Mikään ruoho ei ole millään tavalla merkityksellinen toimija ilmaston hiilidioksidipitoisuuden suhteen. Se ei sitä varastoi missään merkityksellisissä määrin, vaan ruoho kuolee nopeasti pois ja vapauttaa aivan kaiken sen hiilen takaisin ilmakehään, mitä sieltä on koskaan ottanutkin.
Paitsi, että metaani hajoaa nopeasti pois eikä siten kasaannu ilmakehään. Se on harmiton kaasu, jota on ihmistenkin pieruissa.
Meillä on nyt 230 lehmää ja tarkoitus on laajentaa.
Ei, vaan kaikki se pinta-ala ja resurssit mitkä nyt menevät lihan tuottamaiseen, voisi käyttää suoraan kasvisravinon tuottamiseen ihmisiä varten. Yhden lihakilon hinta on valtava, kun ottaa huomioon kaikki luontoa ja pinta-alaa kuormittavat seikat, ja tässä ei vielä edes ole mukana muut eeettiset seikat.
Vierailija kirjoitti:
Ei, vaan kaikki se pinta-ala ja resurssit mitkä nyt menevät lihan tuottamaiseen, voisi käyttää suoraan kasvisravinon tuottamiseen ihmisiä varten. Yhden lihakilon hinta on valtava, kun ottaa huomioon kaikki luontoa ja pinta-alaa kuormittavat seikat, ja tässä ei vielä edes ole mukana muut eeettiset seikat.
Paitsi, että laidunmaat ovat yleensä viljelysmaaksi kelpaamatonta maata ja lehmä tarvitsee elääkseen vain ruohoa ja vettä. Mistä se valtava hinta tulee? Lemmikkieläimet, kuten kissat ja koirat, ovat lihansyöjiä ja siten kuormittavat paljon enemmän. Eikö ne pitäisi tappaa ensin?
Kuinkahan paljon ihmiskunnan pierut vaikuttavat ilmaston lämpenemiseen?
Tarkoittaa.