Kasviksia ja kanapaloja niin miten niihin saa täyteläisyyttä
Laitoin niitä pannulla mutta tylsää oli kuin pelkkää suolaa ja pippuria laitoin. Mistä saa sellaista täyteläisyyttä, herkullisuutta ja sitovuuttaa siihen, ettei ne osaset vaan heilu erillään.
Kommentit (21)
Sulatejuustoo tai ruokakermaa ehkä hieman?
Ainakin jos syö riisin tai nuudelin kanssa voi maustaa itämaisittain. Seesamiöljyssä paisto, makeaa mietoa chilikastiketta, soijakastiketta, sitruunaa tekemään hapanimelyyttä.
Jos uunissa tekee niin siihen voi laitaa myös munamaito seoksen niinkuin makarooniin ja vaikka joku juustopussi sekaan.
Krhm.. Mun gourmet annoksen sitoo aina yhteen Thai chili sweet ketchup.. XD
On suhteessa myös edullinen ja vähäkalorinen. Vrt. esim. kermakastike tai sulatejuusto.
Voi apua näitä Koskenlaskija- ja ruokakermaehdotuksia. Ap, opettele maustamaan ruokasi. Ei ihme, jos on ankean oloista, kun laitoit pelkästään suolaa ja pippuria. Itämaistyyppiset ohjeet oli hyvä vinkki.
Paistat ne voissa ja lisäät vähän kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Voi apua näitä Koskenlaskija- ja ruokakermaehdotuksia. Ap, opettele maustamaan ruokasi. Ei ihme, jos on ankean oloista, kun laitoit pelkästään suolaa ja pippuria. Itämaistyyppiset ohjeet oli hyvä vinkki.
Aivan, ruokakermaa ei pidä käyttää, vaan kuohukermaa.
Vierailija kirjoitti:
Voi apua näitä Koskenlaskija- ja ruokakermaehdotuksia. Ap, opettele maustamaan ruokasi. Ei ihme, jos on ankean oloista, kun laitoit pelkästään suolaa ja pippuria. Itämaistyyppiset ohjeet oli hyvä vinkki.
No eikös ap nyt nimenomaan yritä opetella ja siksi kysyi vinkkejä. Miten vaikeaa on nälvimisen sijaan antaa vain niitä ohjeita?
Sipulia, valkosipulia ja tomaattimurskaa. Ja kunnolla mausteita.
En osaa neuvoa miten tehdä, mutta esim. Thai tyylisesti maustetut kana ja kasvikset ovat minun mielestäni olleet aina todella hyviä. On todellakin makua. Joku vihreä chilikastike on tosi hyvää. Pitäis joskus perehtyä asiaan ja opetella tekemään itse.
Kookosmaito/kerma + limetinlehdet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi apua näitä Koskenlaskija- ja ruokakermaehdotuksia. Ap, opettele maustamaan ruokasi. Ei ihme, jos on ankean oloista, kun laitoit pelkästään suolaa ja pippuria. Itämaistyyppiset ohjeet oli hyvä vinkki.
No eikös ap nyt nimenomaan yritä opetella ja siksi kysyi vinkkejä. Miten vaikeaa on nälvimisen sijaan antaa vain niitä ohjeita?
No woktyyliseen ruokaan voi tehdä kastikkeen esim. öljystä, teriyakikastikkeesta, inkivääritahnasta, suolasta ja pippurista. Tai kana/kasvisliemestä, vedestä, soijakastikkeesta, hunajasta ja maissitärkkelyksestä. Englanniksi löytyy hyviä ohjeita sanoilla stir-fry chicken and vegetables.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin jos syö riisin tai nuudelin kanssa voi maustaa itämaisittain. Seesamiöljyssä paisto, makeaa mietoa chilikastiketta, soijakastiketta, sitruunaa tekemään hapanimelyyttä.
Ainakin K-ketjun kaupoista saa myös valmiina tällaisia erilaisia wokkeihin ja vastaaviin sopivia öljy-maustesekoituksia, Blue Dragon nimistä sarjaa. Ne voi vaan heittää pannulle ja antaa hetken maustaa ruokaa.
Pekonia ja kermaa. Toimii kaikkeen.
Vierailija kirjoitti:
Pekonia ja kermaa. Toimii kaikkeen.
Ja koskenlaskijaa ja aaraa. Kyllä kelepaa laettaa roipellia iäntä kohti sen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Pekonia ja kermaa. Toimii kaikkeen.
Unohdit mainita vielä voin ;)
Kaikki vanhat Karjalaiset reseptithän perustuvat siihen, että otetaan ensin puoli kiloa voita ja litra kermaa ja sitten mietitään, että mitähän sitä tänään tekisi.
Yksinkertainen kanakastike: paista kanasuikaleita pannulla, lisää mahdolliset kasvikset paiston loppuvaiheessa. Mausta haluamillasi mausteilla. Sekoita ruokalusikallinen maissitärkkelystä desilitraan vettä ja lisää se paistinpannulle. Vettä voi lisätä haluamansa määrän, itse laitan sen verran että kanat juuri peittyvät. Hauduta kastiketta noin 10 minuuttia että se sakenee. Lopuksi lisää loraus kuohukermaa tai smetanaa. Anna hautua vielä pari minuuttia ja valmista tuli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pekonia ja kermaa. Toimii kaikkeen.
Unohdit mainita vielä voin ;)
Kaikki vanhat Karjalaiset reseptithän perustuvat siihen, että otetaan ensin puoli kiloa voita ja litra kermaa ja sitten mietitään, että mitähän sitä tänään tekisi.
No voihan nyt on itsestäänselvyys siinä kohtaa kun paistinpannu otetaan kaapista näkösälle.
Kuten aiemmin mainittiin, niin kookoskermaa ja karri-maustaminen mielen mukaan.
Harkitse myös: sipuli, valkosipuli, inkivääri, sitruuna/lime-mehu.
Englanniksi löytyy ohjeita googlaamalla...
Tuorejuustoa, kermaa?