LUETELLAA TULISIA HELPPOJA RESEPTEJÄ!!
Kommentit (14)
Desi riisiä, 100g kinkkua, pullollinen Tabasco. Nami nami.
LUETELLAAN ISOILLA KIRJAIMILLA OON VASTA EKA LUOKALLA EPPU.
Vierailija kirjoitti:
Desi riisiä, 100g kinkkua, pullollinen Tabasco. Nami nami.
Tabasco ei ole tulista, suolaista ja etikkaista kylläkin. Jos tulista kaipaa, niin on laadukkaampiakin vaihtoehtoja tai ostaa kaupasta habaneroja pilkottavaksi ruuan sekaan.
Minä tein kerran kung po kanaa (en nyt muista millä reseptillä). Oli hyvää, mutta huh huijaa kun oli tulista.
Makaronia ja pullo tabascoa, habanerotabascoa jos haluaa lisää tulisuutta
Millainen taitotaso? Aloitteleva kokki, vai 30 vuotta ruokaa laittanut? Paljonko ruoanlaittoon saisi mennä aikaa, 15 minuuttia, tunti vai 4 tuntia? Itse laitan paljon tulisia ruokia (intialaisia ruokia, chili con carnea, thaimaalaista jne) mutta vaikka ne on minun mielestäni helppoja valmistaa, monien mielestä ne on liian "vaikeita" jos tulee paljon aineksia.
LUETELLAAN LUETELLAAN LUETELLAAN LUETELLAAN
Raaka-aineet:
1 kpl 0,33-0,5l tölkki olutta, merkki ja prosentit vapaavalintaisia.
1 kpl makkarapaketteja, n. 400g, merkki ja laatu vapaavalintaisia.
1-2 chiliä.
Valmistus:
Avaa olut, avaa makkarapaketti.
Ruokailu:
Ota haukku makkaraa, ota haukku chiliä, syö suu tyhjäksi, ota huikka olutta. Toista kunnes kaikki on nautittu.
En jaksa kaikista kirjoittaa kokonaisia reseptejä mutta tässä jotain ruokia joita itse teen tulisena:
- Tomaattikeitto (2:lle). Öljyssä haudutetaan sipulia, valkosipulia ja murskattua kuivattua piripiri-chiliä (4 tuliseen). Vähän vehnäjauhoja suurusteeksi, lisätään tölkki tomaattimurskaa ja murskatölkillinen vettä sekä kasvisliemikuutio ja laakerinlehti. Keitetään 10 minuuttia. Lisätään mustapippuria, tarvittaessa suolaa ja sitruunan mehu. Syödään mozzarellapallojen tai -kuutioiden kanssa.
- Papukeitto. Tähän tulee tuore- tai kuivachiliä, purjoa, porkkanaa, kidneypapuja, tomaattimurskaa, vettä, suolaa, mustapippuria. Usein maustan tämän ihan äärituliseksi. Jos ei ole tarpeeksi tulista keittämisen jälkeen niin esim. Poppamiehen Scorpion tai Blair's After Death kastikkeella tulistuu.
- Tortillatäytteet. Voi täyttää monenlaisilla proteiineilla ja vihanneksilla, jotka voi maustaa erittäin tuliseksi halutessaan.
- Tortilla-tulipizza. Tarvitaan tortillapohjia, jalapenoja, tulista salsaa, maissia, herkkusieniä, pinaattia, juustoraastetta. Pizzat kasataan kahdelle päällekkäin olevalle tortillapohjalle. Nämä voidellaan salsalle, päälle jalapenot, maissit, herkkusienet, pinaatti ja juustoraaste. 220 asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
- Wokit. Arkiruoanlaitossa käytän usein valmiita Sweet Chili tms kastikkeita, joita tulistutan vielä lisää joko tuore- tai kuivachileillä tai tulikastikkeilla. Kiva wokki esim. leivitetty tofu, nuudelit, porkkana kuutioina, mungpavun ituja, sipulia, herkkusieniä, pussi Sweet Chili kastiketta, tulista chilikastiketta.
- Tulinen tomaattiriisi käy lisäkkeeksi moneen. Öljyssä paistetaan valkosipulia, sipulia ja reilusti chiliä. Lisätään riisi ja sitruunan mehu. Lisätään tomaattimurska, oreganoa ja timjamia. Lisätään vettä sen verrna että riisi imee sen ja kypsennetään. Suolaa ja pippuria lisäksi.
Teet mitä tahansa ruokaa ja lisäät siihen srirachaa.
Vierailija kirjoitti:
Teet mitä tahansa ruokaa ja lisäät siihen srirachaa.
Eihän se ole edes järin tulista. Mieluummin jotain kunnon chilikastiketta. Esim. Poppamieheltä löytyy hyviä, Blair's sarjasta myös. Mulla yleismausteena Poppamies Naga Jolokia, sitten kunnon tuliseen Poppamies Scorpion ja masokismityyliseen yksikseen syömiseen Blair's After Death joka on tulisempaa kuin mikään maailmasta löytyvä chili sellaisenaan, koska siinä on myös tiivistettyä chiliuutetta.
Vierailija kirjoitti:
LUETELLAAN LUETELLAAN LUETELLAAN LUETELLAAN
Up
Jokaisesta ruuasta saa tulisen, kun lisää chiliä. Äly hoi, älä jätä.