Riisin keittäminen, vedessä vai ilman?
Siis laitatteko kiehuvaan veteen riisin ja mausteet vai laitatteko mausteet ja riisin ensin kattilaan ja sitten vähän kerrallaan veden?
Kommentit (17)
Ensin huudon riisit ja liuotan vedessä .Sitten laitan kylmään veteeen ja katson, että sormen pää verran on vettä riisin ja veden välillä. Laitan hellan täysille ja kun vesi alkaa kiehua, pienennän hellan ykköseen. Siinä riisi kypsyy itsekseen ajallaan.
Milläs muulla ajattelit keittää kuin vedellä?
Käytän aitoa japanilaista riisinkeitintä. Lopputulos on joka kerta täydellinen.
Laitan makaroonin keitinveteen tai jauhenlihan pesuveteen. Lopuksi syön lasten vanukkaat.
Ehdottomasti kannattaa keittää riisi ilman vettä...
Heitän pussin mikroon ja pidän kaksi minuuttia. Hyvää riisiä ja löytyy eri makuja. Juu että jos olette ihmetelleet kaupassa että "kuka näitäkin ostaa" niin minä. :-)
Vierailija kirjoitti:
Laitan makaroonin keitinveteen tai jauhenlihan pesuveteen. Lopuksi syön lasten vanukkaat.
Minäkin keitän riisin noin täällä Porvoossa.
Oi! Mieheni putosi sohvalta, täytyy nyt mennä.
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti kannattaa keittää riisi ilman vettä...
Ihan parasta kuiviltaan keitetty riisi. :) Omnomnom!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan makaroonin keitinveteen tai jauhenlihan pesuveteen. Lopuksi syön lasten vanukkaat.
Minäkin keitän riisin noin täällä Porvoossa.
Oi! Mieheni putosi sohvalta, täytyy nyt mennä.
Taasko se on kännissä?
Riisi kattilaan, sitten kun se kiehuu niin hieman vettä mausteeksi ja syömään. Huom, tavallinen kattila ei kestä kuivan riisin kiehumiseen vaadittavia lämpötiloja vaan vaurioituu eli älä yritä tuota kotioloissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan makaroonin keitinveteen tai jauhenlihan pesuveteen. Lopuksi syön lasten vanukkaat.
Minäkin keitän riisin noin täällä Porvoossa.
Oi! Mieheni putosi sohvalta, täytyy nyt mennä.Taasko se on kännissä?
Porvoossa tosiaan sohvat on välillä niin kännissä että tiputtelevat miehiä.
Käytän vaimoni kotimaastaan Taiwanista tuomaa Tatung-riisinkeitintä.
Ensin annostellaan riisiä mittakipolla haluttu määrä. Sitten riisin huuhdonta vedellä pariin, kolmeen kertaan. Sen jälkeen lisätään vettä kaksinkertainen määrä riisiin nähden. Sitten riisit keittimeen, yksi mittakipollinen vettä riisinkeittimeen ja virta päälle. Keitin sammuu itsekseen riisin valmistuttua. Helppoa! Ja riisistä tulee joka kerralla tasalaatuista. Lisäksi riisin keittäminen ei varaa kattilaa.
Tottakai ensin kuullotus ilman vettä.
Sitten vettä lisätään pikkuhiljaa.
Tietysti riisi kiehuvaan veteen, paketin ohjeen mukaan.
Riisi, suola ja vesi kattilaan. Kun vesi kiehuu, levy kakkoselle. Saa hautua 20 min.