Kokeilin Halla-ahon kanakeitto-ohjetta. Sehän on ihan kamalaa
Epäilin kyllä mutta nopea ruoka, annoin mahdollisuuden. Marinadi kaikkine natriumglutamaatteineen ja öljyineen tunki läpi, väsähtäneenä nahistuneet pakaste herne-maissi-paprikat ja mauton kuivattu persilja, tunkkainen ja äitelä kombo. Oikeastiko joku moisesta sotkusta tykkää? Kari Aihisen kaappauksella olisi keittiöpaikka nyt.
Kommentit (102)
Kyllä se maku paranee kun ottaa kyytipojaksi 20 € maksavaa valkkaria.
Minusta kuulosti hyvältä. Aion kokeilla joskus :D En äänestänyt hänen puoluettaan.
Kuka pakotti laittamaan glutamaattia? Ei jussikaan laittanut.
Ps. osta kanaliemikuutioita joissa ei ole natriumglutamaattia (niitä on)
Marinadit pois, tuoreita vihanneksia ja huom tuore pärsilja , sit on avot.
Vierailija kirjoitti:
Kuka pakotti laittamaan glutamaattia? Ei jussikaan laittanut.
Ps. osta kanaliemikuutioita joissa ei ole natriumglutamaattia (niitä on)
En oo ap, mutta ihmettelin reseptissä juuri sitä hunajamarinadia. Glutamaatin makuhan se siitä väkisinkin tunkee. Yäk.
Edellinen keskustelu katosi jonnekin. Toistan, että ei ihmiset kyllä hääviä ruokaa laita itse jos kasikytlukuinen marinadibroileri hemapalla saa oikein "kokeilemaan".
Vierailija kirjoitti:
Kuka pakotti laittamaan glutamaattia? Ei jussikaan laittanut.
Ps. osta kanaliemikuutioita joissa ei ole natriumglutamaattia (niitä on)
Marinadisörsseleissä on aina. Sitäpaitsi niiden ideahan on ensinnäkin pidentää lihan myyntiaikaa eli marinadilihat ovat aina vanhoja ja tunkkaisia ja toisekseen peittää heikompilaatuisen lihan eltaantuneen rasvan makua. Teollinen keksintö meidän harvaan asutukseen ja suomalaisten tapaan ostaa viikon ruuat kerralla. En ole nähnyt muualla.
Vierailija kirjoitti:
Edellinen keskustelu katosi jonnekin. Toistan, että ei ihmiset kyllä hääviä ruokaa laita itse jos kasikytlukuinen marinadibroileri hemapalla saa oikein "kokeilemaan".
Sinä ehkä valmistat karitsan karetta joka päivä, me kaikki emme.
Vierailija kirjoitti:
Marinadit pois, tuoreita vihanneksia ja huom tuore pärsilja , sit on avot.
Niinpä, mutta sehän on jo eri resepti ja eri keitto.
Vierailija kirjoitti:
Edellinen keskustelu katosi jonnekin. Toistan, että ei ihmiset kyllä hääviä ruokaa laita itse jos kasikytlukuinen marinadibroileri hemapalla saa oikein "kokeilemaan".
80-luvun ruoka on parasta, sen jälkeen on tullu vain jotain ihme virityksiä.
Vierailija kirjoitti:
Edellinen keskustelu katosi jonnekin. Toistan, että ei ihmiset kyllä hääviä ruokaa laita itse jos kasikytlukuinen marinadibroileri hemapalla saa oikein "kokeilemaan".
No, ajattelin että olenko kermaperse normikokkausteni kanssa, mutta ei, kyllä pilatut raaka-aineet on pilattuja raaka-aineita. Eivätkä säöstä edes aikaa merkittävästi
Ja joku sanoo, ettei makuasioista voi kilistellä...
Minä olin käsityksessä, että JHA laittoi maustamatonta broileria siihen? Ei mitään hunajamarinoitua? Tuliko missattua jotain?
Ja ei hunajamarinoiduissakaan aina ole natriumglutamaattia. Itse asiassa harvoissa on nykyisin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Edellinen keskustelu katosi jonnekin. Toistan, että ei ihmiset kyllä hääviä ruokaa laita itse jos kasikytlukuinen marinadibroileri hemapalla saa oikein "kokeilemaan".
Sinä ehkä valmistat karitsan karetta joka päivä, me kaikki emme.
Ei tarvitse, vaan tehdä keitto tuoreista kasviksista ja puhtaasta kanasta. Ei harmita valmistuksessa hukkaan heitetty aika kun maku on aivan eri kuin teollisen säilykkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Edellinen keskustelu katosi jonnekin. Toistan, että ei ihmiset kyllä hääviä ruokaa laita itse jos kasikytlukuinen marinadibroileri hemapalla saa oikein "kokeilemaan".
Sinä ehkä valmistat karitsan karetta joka päivä, me kaikki emme.
En, vaan perusruokaa kunnon raaka-aineista. Etkö ole itse ennen tehnyt kanakeittoa? Luullisen broilerinlihan voi keittää itse, hätätilassa voi käyttää vaikka kypsää grillibroileria, mikä sekin on parempaa kuin jokin marinadiroipe. Tuoreita kasviksia, yrttejä ja currya joko tahnana tai jauheena (jos ei ole tahnaa). Fondista makua jos ei keitinliemestä tule tarpeeksi. Mikä tässä on vaikeaa, pilkkoa joku vihannes?
Vierailija kirjoitti:
Minä olin käsityksessä, että JHA laittoi maustamatonta broileria siihen? Ei mitään hunajamarinoitua? Tuliko missattua jotain?
Ja ei hunajamarinoiduissakaan aina ole natriumglutamaattia. Itse asiassa harvoissa on nykyisin.
Oli hunajamarinoitua. Säilöntäaineita joka tapauksessa.
Täytyy varmaan laittaa Jussille palautetta että on vastaisuudessa tekemäti sitä kanasoppaansa kun siitä nousee vaan näin suuri mielensäpahoitusaalto.
Ei siinä ohjeessa käytetty marinoitua broileria, joten rauhoittukaa!
Minä en toiseksi ala tehdä itse he-ma-paa, eli ostaa tuoreita herneitä ja erotella maissista "jyviä". Kyllä se aika työlästä olisi! Mutta täällä yritetään olla jotenkin parempaa väkeä.
No tuohan on tuollainen pikaruokaohje.