Miksi kalan hinta on niin sairas, vaikka maa on täynnä tuhansia järviä??
Kala on sairaan kallista, ottaen huomioon että asutaan maassa jossa on kymmeniä tuhansia järviä, jotka lähes kaikki täynnä kalaa. Miten helvetissä sitä ei niistä pyydetä kauppoihin tolkun hintaan, mutta on sitten edullista lennättää brasiliasta naudanlihaa, jota varten on tuhottu peruuttamattomasti sademetsää? Sairasta.
Kommentit (67)
Mene pilkille!
Saat ilmaista kalaa.
Vihervassut täällä ulisee. Menkää pilkille!
Mä en osaa edes perata kalaa itse. Hävettää.
Mitä, jos ryhtyisit ammattikalastajaksi kun heitä ei juurikaan suomessa ole?
Vierailija kirjoitti:
Mitä, jos ryhtyisit ammattikalastajaksi kun heitä ei juurikaan suomessa ole?
Ei kannata. Heidän tuntilpalkka on n. 0,80€.
Senkun vaan menet kalanpyyntiin ja myyt saaliisi edulliseen hintaan.
Ai et vai?
Ei ole aikaa istua pilkillä monta tuntia kun on duunit ja perhe ja lemmikit hoidettavana. Parilla nuottaveneellä saisi varmaan joka paikkakunnalle kalaa jäiden kera torille, mutta heti alkaisi joku järven tutkija ulisemaan asiasta. On ihan sairasta, ettei järvikaloja syödä kun Suomessa niitä piisaa. Ne on superfoodia ja lähiruokaa.
No jos siika maksaa kaupassa 60€ kilo niin ei tavallisella ihmisellä ole varaa syödä sitä. Se miksi se on noin kallista voi vain epäuskoisesti ihmetellä.
Kaupat ovat ahneita. Kalastaja saa esimerkiksi silakkakilosta noin 30 senttiä. Taannoin jaettiin ilmaiseksi, kun ei ollut ottajia.
Sama pätee myös kasviksiin: on järjetöntä maksaa suurimmaksi osaksi vettä sisältävistä kasviksista enemmän kuin lihasta.
Pakasteissa olevat mustekalat ja jättikatkaravut voi olla jopa 100€ kilo. Ne tulee niin kaukaa ja pilaantuu helposti. Tuoreita ostereita tai razor clameja ei taida Suomesta saada edes Helsingistä.
Vierailija kirjoitti:
Kaupat ovat ahneita. Kalastaja saa esimerkiksi silakkakilosta noin 30 senttiä. Taannoin jaettiin ilmaiseksi, kun ei ollut ottajia.
Sama pätee myös kasviksiin: on järjetöntä maksaa suurimmaksi osaksi vettä sisältävistä kasviksista enemmän kuin lihasta.
30 senttiä oikeesti? Mistä se 2000% lisähinta tupsahtaa? Ei tuollaisen pitäisi saada olla edes laillista.
Vierailija kirjoitti:
Kaupat ovat ahneita. Kalastaja saa esimerkiksi silakkakilosta noin 30 senttiä. Taannoin jaettiin ilmaiseksi, kun ei ollut ottajia.
Sama pätee myös kasviksiin: on järjetöntä maksaa suurimmaksi osaksi vettä sisältävistä kasviksista enemmän kuin lihasta.
Kotimainen kurkku talvella 5 e/kilo. Siinä tulee vedelle hintaa.
Vierailija kirjoitti:
No jos siika maksaa kaupassa 60€ kilo niin ei tavallisella ihmisellä ole varaa syödä sitä. Se miksi se on noin kallista voi vain epäuskoisesti ihmetellä.
60€ saa noin 4 kiloa siikaa.
Suomi ei ole mikään kulinarismit mekka. Atrian ja saarioisten roiskeläppävittupaskapizzat roikkuu vieläkin hyllyillä. Ne tajua miten kukaan itseään kunnioittava ihminen voi niitä oksennuspaskalaattoja pupeltaa hyvällä ruokahalulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jos siika maksaa kaupassa 60€ kilo niin ei tavallisella ihmisellä ole varaa syödä sitä. Se miksi se on noin kallista voi vain epäuskoisesti ihmetellä.
60€ saa noin 4 kiloa siikaa.
Mistä saa? Viitasaaren ässkaupassa 60 kilo.
Ei ne kalatkaan sieltä järvestä itsestään pomppaa kalatiskille. Voihan sitä yrittää itsekin kalastaa, jos hinnat hirvittää.
Pitäisi jalostaa kala, joka osaa uida itse kuluttajan lautaselle. Tietysti sen pitää perata, fileoida ja valmistaa itsensä matkalla.
Niin ja ruodotonkin sen pitäisi olla.
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi jalostaa kala, joka osaa uida itse kuluttajan lautaselle. Tietysti sen pitää perata, fileoida ja valmistaa itsensä matkalla.
Niin ja ruodotonkin sen pitäisi olla.
No jos sä saat 15 euroa tuntipalkkaa perkaamalla kaloja, niin ei niihin tartte sen takia lätkäistä 40 euron kilohintaa s aatanan ahne kuraperse!
Järviä on paljon, mutta saalismäärä on vähäinen per kalastuskerta. Millainen olisi kulurakenne per kilo, jos ostaisin 30 verkkoa. Hankkisin luvat 10 järvelle, minne veisin aamulla kolme verkkoa kullekin. Seuraavana aamuna kiertäisin verkot keräämässä saadut kalat. Erottelisin kalalajit ja käsittelisin saaliin eteenpäin myytäväksi. Montako kiloa saalista pitäisi saada, että voisin maksaa itselleni 2400 euroa kuukaudessa ottaen huomioon työnantajamaksut sekä toiminnan muut kulut?
Koska Suomessa ei ole kestävän kehityksen kalateollisuutta. Järvikaloja pitäisi syödä paljon enemmän. Ennen 60-lukua lähes joka pitäjässä kalastettiin ja sitä myytiin myös muillekin. Jotakin tapahtui kun Suomi liittyi osaksi muuta maailmaa. Kapitalismi määrää mitä syödään ja mitä ei.