Chileläiset pensasmustikat,
uskaltaako syödä kuumentamatta. Tuli vahingossa ostettua.
Kommentit (10)
Tuttava sai kampylobakteeri-infektion niistä. Ihan yhtä epäilyttäviä (ellei enemmänkin) ovat, kuin pakasteena myydyt ulkomaiset marjat.
No ihan varmasti uskaltaa.
Ihmeellinen ajattelutapa tämä, että kaikki mikä on Suomessa tuotettua on hyvää, terveellistä ja turvallista, ja kaikki muualta tuotu on lähtökohtaisesti päinvastoin.
Ne chileläiset mustikat on Chilessä kotimaisia, ja suomalaiset mustikat on siellä omituista ja epäilyttävää tuontikamaa.
Vierailija kirjoitti:
No ihan varmasti uskaltaa.
Ihmeellinen ajattelutapa tämä, että kaikki mikä on Suomessa tuotettua on hyvää, terveellistä ja turvallista, ja kaikki muualta tuotu on lähtökohtaisesti päinvastoin.
Ne chileläiset mustikat on Chilessä kotimaisia, ja suomalaiset mustikat on siellä omituista ja epäilyttävää tuontikamaa.
Ei se ole mustikoiden vika jos siellä on loisia levittäviä eläimiä.
Vierailija kirjoitti:
No ihan varmasti uskaltaa.
Ihmeellinen ajattelutapa tämä, että kaikki mikä on Suomessa tuotettua on hyvää, terveellistä ja turvallista, ja kaikki muualta tuotu on lähtökohtaisesti päinvastoin.
Ne chileläiset mustikat on Chilessä kotimaisia, ja suomalaiset mustikat on siellä omituista ja epäilyttävää tuontikamaa.
No mikäs niihin pakastemarjoihin sitten tulee, kun niitä kehotetaan kuumentamaan kunnolla ennen käyttöä? Ihan kotimaisia ne siellä lähtömaassaan on nekin, pakastettu vain.
Hygienia ja laaduntarkkailu on Suomessa kuitenkin hieman paremmalla tolalla kuin monessa muussa maassa. Toistaiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan varmasti uskaltaa.
Ihmeellinen ajattelutapa tämä, että kaikki mikä on Suomessa tuotettua on hyvää, terveellistä ja turvallista, ja kaikki muualta tuotu on lähtökohtaisesti päinvastoin.
Ne chileläiset mustikat on Chilessä kotimaisia, ja suomalaiset mustikat on siellä omituista ja epäilyttävää tuontikamaa.
Ei se ole mustikoiden vika jos siellä on loisia levittäviä eläimiä.
Tiesitkö että Suomessakin on loisia ja bakteereja yms.? En tiedä, mitä nämä 'loisia levittävät eläimet' ovat joihin viittaat, mutta sellaisiakin on varmasti Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
No ihan varmasti uskaltaa.
Ihmeellinen ajattelutapa tämä, että kaikki mikä on Suomessa tuotettua on hyvää, terveellistä ja turvallista, ja kaikki muualta tuotu on lähtökohtaisesti päinvastoin.
Ne chileläiset mustikat on Chilessä kotimaisia, ja suomalaiset mustikat on siellä omituista ja epäilyttävää tuontikamaa.
Tässä onkin kyse hygieniasta, eikä marjojen "kotimaisuudesta". Puolalaiset marjat jäävät mulla kauppaan juurikin hygienian vuoksi, chileläinen mustikka ei tule koriini samoista syistä. Lisäksi matka on aivan liian pitkä noin hennolle tuotteelle. En halua olla lisäämässä hiilijalanjälkeäni myöskään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ihan varmasti uskaltaa.
Ihmeellinen ajattelutapa tämä, että kaikki mikä on Suomessa tuotettua on hyvää, terveellistä ja turvallista, ja kaikki muualta tuotu on lähtökohtaisesti päinvastoin.
Ne chileläiset mustikat on Chilessä kotimaisia, ja suomalaiset mustikat on siellä omituista ja epäilyttävää tuontikamaa.
Ei se ole mustikoiden vika jos siellä on loisia levittäviä eläimiä.
Tiesitkö että Suomessakin on loisia ja bakteereja yms.? En tiedä, mitä nämä 'loisia levittävät eläimet' ovat joihin viittaat, mutta sellaisiakin on varmasti Suomessa.
Suomen routa on toistaiseksi pitänyt ongelmat poissa. Siksi mulla ei ole mitään aikomusta ostaa ulkomaisia marjoja.
Pitää sit keitellä jotain niistä. Kiireessä kauhoin kotimaisia mustikkapusseja pakkasesta ja sinne oli eksynyt yks tällainen chileläinen, jota en huomannut.
Mina syon joka viikko tuoreita chilelaisia mustikoita. Huuhdon kylla kunnolla. Perulaiset ovat viela parempia maultaan. Ei tahan aikaan vuodesta mustikoita muualla kasva ja ihan terve olen.
t. usalainen
En söis. Salmonellaa.. Vain kotimaisia!