Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko riisit ja vihannekset keittää samassa vedessä?

Vierailija
16.01.2019 |

T:Uusavuton

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo. Esim. makaroonin valmistuttua käytän saman ja valmiiksi kuuman veden vielä pakastevihanneksien kypsyttämiseen (tai parsa yms).

Vierailija
2/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei todellakaan voi, jos haluaa hyvää riisiä.

Riisin keittoon tarvittava vesimäärä on ihan tietty määrä, koska kaiken veden on tarkoitus imeytyä riisiin (keitto-ohje on paketissa). Jos vettä on enemmän, riisistä tulee vetistä. Oikein riisiä keitettäessä vettä ei jää yli.

Samaan kattilaan yhtä aikaa vihanneksia ei kannata laittaa, koska pian vettä ei ole, koska se imeytyy riisiin. Muutenkaan eri juttuja ei kannata ainakaan yhtä aikaa panna samaan kattilaan, koska ne kypsyvät hyvinkin eri tahtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä mä ainakin just tein niin :)

Vierailija
4/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet risottotyyppistä niin voi. Laita desi pari enemmän vettä ja huuhtele riisit ennen keittämistä.

Vierailija
5/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi. Ei ne kasvikset ime sitä riisin vettä. Ehkä maustaa vähän. Itse keitän riisin ja laitan loppuvaiheessa pakastevihannekset höyryrtymään riisin päälle.

Kasvisten ja riisin yhdessä keittäminen kuuluu riisimaiden ruokakulttuuriin. Ainoa mikä.pitää huomioida, on eri lylsymisajat. Monet kasvikset kannattaa lisätä vasta myöhemmin, ettei niistä tule ylikypsiä.

Vierailija
6/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi. Ei ne kasvikset ime sitä riisin vettä. Ehkä maustaa vähän. Itse keitän riisin ja laitan loppuvaiheessa pakastevihannekset höyryrtymään riisin päälle.

Kasvisten ja riisin yhdessä keittäminen kuuluu riisimaiden ruokakulttuuriin. Ainoa mikä.pitää huomioida, on eri lylsymisajat. Monet kasvikset kannattaa lisätä vasta myöhemmin, ettei niistä tule ylikypsiä.

Heität hemapat riisin päälle ja sitten höpertelet "riisimaiden ruokakulttuurista". Ehken hieman ristiriitaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo. Esim. makaroonin valmistuttua käytän saman ja valmiiksi kuuman veden vielä pakastevihanneksien kypsyttämiseen (tai parsa yms).

Ei parsaa keitetä! Edes tölkkiparsaa, vaikkakaan en ymmärrä miksi sitä pitäisi käyttää.

Tuore parsa paistetaan öljyn/voin kanssa pannulla, grillissä tai uunissa. EI keitetä.

Vierailija
8/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos teet risottotyyppistä niin voi. Laita desi pari enemmän vettä ja huuhtele riisit ennen keittämistä.

Tässä "risottotyyppisellä" tarkoitetaan varmaan sitä 80-luvun kouluruoka"risottoa", joka oli irtonaista riisiä ja pakastevihanneksia sekaisin höystettynä muutamalla nautasikamurulla. Joo, kyllä sillä nälkä lähti hetkeksi, mutta ei se risottoa ollut. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei todellakaan voi, jos haluaa hyvää riisiä.

Riisin keittoon tarvittava vesimäärä on ihan tietty määrä, koska kaiken veden on tarkoitus imeytyä riisiin (keitto-ohje on paketissa). Jos vettä on enemmän, riisistä tulee vetistä. Oikein riisiä keitettäessä vettä ei jää yli.

Samaan kattilaan yhtä aikaa vihanneksia ei kannata laittaa, koska pian vettä ei ole, koska se imeytyy riisiin. Muutenkaan eri juttuja ei kannata ainakaan yhtä aikaa panna samaan kattilaan, koska ne kypsyvät hyvinkin eri tahtiin.

Mikä sitten on oikea tapa? Japanissa ja muissa maissa joissa syödään paljon riisiä, keitetään riisi suuressa määrässä vettä. Ylimääräinen vesi kaadetaan pois. Riisihän sisältää arseenia, ja näin sen elimistöön päätyvää määrää saa vähennyttyä.

Vierailija
10/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi. Ei ne kasvikset ime sitä riisin vettä. Ehkä maustaa vähän. Itse keitän riisin ja laitan loppuvaiheessa pakastevihannekset höyryrtymään riisin päälle.

Kasvisten ja riisin yhdessä keittäminen kuuluu riisimaiden ruokakulttuuriin. Ainoa mikä.pitää huomioida, on eri lylsymisajat. Monet kasvikset kannattaa lisätä vasta myöhemmin, ettei niistä tule ylikypsiä.

Jos riisimaissa sekoitetaan vihanneksia ja riisiä, se tehdään yleensä paistamalla, ei keittämällä. Tai sitten riisi maustetaan esim. porkkanaraasteella, jolloin vihannekset eivät ole siellä mitenkään isoina palasina seassa lillimässä vaan osa riisimassaa.  Herneet voivat olla sellainen vihannes, joka lisätään riisin sekaan kypsymisen loppuvaiheessa, koska ne kypsyvät niin nopeasti, ihan kuuman riisin ansiosta.

Mistään sellaisesta en ole kuullut, että japanilainen, intialainen tai kiinalainen kokki heittää vain samaan kattilaan riisit ja lisukkeeksi tarjottavat kasvikset. Ap:n kysymys koskee käsittääkseni muita kasvislisukkeita, ei riisiruokalajia, joka valmistetaan riisistä ja kasviksista.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei todellakaan voi, jos haluaa hyvää riisiä.

Riisin keittoon tarvittava vesimäärä on ihan tietty määrä, koska kaiken veden on tarkoitus imeytyä riisiin (keitto-ohje on paketissa). Jos vettä on enemmän, riisistä tulee vetistä. Oikein riisiä keitettäessä vettä ei jää yli.

Samaan kattilaan yhtä aikaa vihanneksia ei kannata laittaa, koska pian vettä ei ole, koska se imeytyy riisiin. Muutenkaan eri juttuja ei kannata ainakaan yhtä aikaa panna samaan kattilaan, koska ne kypsyvät hyvinkin eri tahtiin.

Mikä sitten on oikea tapa? Japanissa ja muissa maissa joissa syödään paljon riisiä, keitetään riisi suuressa määrässä vettä. Ylimääräinen vesi kaadetaan pois. Riisihän sisältää arseenia, ja näin sen elimistöön päätyvää määrää saa vähennyttyä.

Eihän tuo pidä paikkaansa lainkaan.

Esimerkiksi sushiriisiä tehtäessä on äärimmäisen tärkeää, että vettä on vain sen verran, että se imeytyy kaikki riisiin. Muistaakseni vettä tulee olla vain 10% enemmän kuin riisiä. Yleensä keitän riisin pakkauksen ohjeen mukaan. Koskaan ei ole tarvinnut kaataa vettä pois. Päinvastoin joskus on pitänyt lisätä ylimääräistä, kun kiehuminen on haihduttanut veden. 

Usein teen riisin paistamalla. Silloin pannulle voi lisätä vihannessilppua. Lisään kuumaa lientä pannuun sitä mukaa kuin se ehtii imeytyä. Kun riisi ei enää ime nestettä, se on kypsää. 

Vierailija
12/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei todellakaan voi, jos haluaa hyvää riisiä.

Riisin keittoon tarvittava vesimäärä on ihan tietty määrä, koska kaiken veden on tarkoitus imeytyä riisiin (keitto-ohje on paketissa). Jos vettä on enemmän, riisistä tulee vetistä. Oikein riisiä keitettäessä vettä ei jää yli.

Samaan kattilaan yhtä aikaa vihanneksia ei kannata laittaa, koska pian vettä ei ole, koska se imeytyy riisiin. Muutenkaan eri juttuja ei kannata ainakaan yhtä aikaa panna samaan kattilaan, koska ne kypsyvät hyvinkin eri tahtiin.

Mikä sitten on oikea tapa? Japanissa ja muissa maissa joissa syödään paljon riisiä, keitetään riisi suuressa määrässä vettä. Ylimääräinen vesi kaadetaan pois. Riisihän sisältää arseenia, ja näin sen elimistöön päätyvää määrää saa vähennyttyä.

Ne riisit pitää huuhtoa hyvin ennen keittämistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo. Esim. makaroonin valmistuttua käytän saman ja valmiiksi kuuman veden vielä pakastevihanneksien kypsyttämiseen (tai parsa yms).

Oijoi!! Muistathan sitten pakastaa tämän vitamiinipitoisen, kultaakin kalliimman makuliemen myöhäisempää käyttöä varten?!?

Vierailija
14/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei todellakaan voi, jos haluaa hyvää riisiä.

Riisin keittoon tarvittava vesimäärä on ihan tietty määrä, koska kaiken veden on tarkoitus imeytyä riisiin (keitto-ohje on paketissa). Jos vettä on enemmän, riisistä tulee vetistä. Oikein riisiä keitettäessä vettä ei jää yli.

Samaan kattilaan yhtä aikaa vihanneksia ei kannata laittaa, koska pian vettä ei ole, koska se imeytyy riisiin. Muutenkaan eri juttuja ei kannata ainakaan yhtä aikaa panna samaan kattilaan, koska ne kypsyvät hyvinkin eri tahtiin.

Ei sillä veden määrällä ole merkitystä jos ajoittaa oikein sen riisin pois ottamisen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo. Esim. makaroonin valmistuttua käytän saman ja valmiiksi kuuman veden vielä pakastevihanneksien kypsyttämiseen (tai parsa yms).

Oijoi!! Muistathan sitten pakastaa tämän vitamiinipitoisen, kultaakin kalliimman makuliemen myöhäisempää käyttöä varten?!?

Öö.. Talossa talon tavalla. Tottakai voit lämmittää kaksi kattilallista vettä, tai keittää ne siinä samassa ja säästää hieman vettä. Litra päivässä on jo 365litraa vuodessa.

Luista keitetyn liemen olen kyllä säästänyt.

Vierailija
16/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi. Ei ne kasvikset ime sitä riisin vettä. Ehkä maustaa vähän. Itse keitän riisin ja laitan loppuvaiheessa pakastevihannekset höyryrtymään riisin päälle.

Kasvisten ja riisin yhdessä keittäminen kuuluu riisimaiden ruokakulttuuriin. Ainoa mikä.pitää huomioida, on eri lylsymisajat. Monet kasvikset kannattaa lisätä vasta myöhemmin, ettei niistä tule ylikypsiä.

Jos riisimaissa sekoitetaan vihanneksia ja riisiä, se tehdään yleensä paistamalla, ei keittämällä. Tai sitten riisi maustetaan esim. porkkanaraasteella, jolloin vihannekset eivät ole siellä mitenkään isoina palasina seassa lillimässä vaan osa riisimassaa.  Herneet voivat olla sellainen vihannes, joka lisätään riisin sekaan kypsymisen loppuvaiheessa, koska ne kypsyvät niin nopeasti, ihan kuuman riisin ansiosta.

Mistään sellaisesta en ole kuullut, että japanilainen, intialainen tai kiinalainen kokki heittää vain samaan kattilaan riisit ja lisukkeeksi tarjottavat kasvikset. Ap:n kysymys koskee käsittääkseni muita kasvislisukkeita, ei riisiruokalajia, joka valmistetaan riisistä ja kasviksista.  

Suomessa on saatavilla pakastevihannekset, jotka kypsyvät nopeasti. Jokaisessa noissa maissa keitetään kasviksia riisin kanssa. Ei ehkä ravintoloissa tai rikkaissa perheissä, mutta kotikeittiöissä päivittäin.

En käytä hemapaa, vai mikä se oli.

Sokeriherneitä, parsakaali, herneet, porkkana silppua , sienet chili yms on paljon kasviksia, jotka käy riisin kanssa. Ja kypsyvät sopiviksi. Ihan vapaasti saa ne vokatta erikseen jos haluaa. Mutta ne voi kypsyttää riisin kanssakin hyvin. Riisinkin voi vokata.

Vierailija
17/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo. Esim. makaroonin valmistuttua käytän saman ja valmiiksi kuuman veden vielä pakastevihanneksien kypsyttämiseen (tai parsa yms).

Ei parsaa keitetä! Edes tölkkiparsaa, vaikkakaan en ymmärrä miksi sitä pitäisi käyttää.

Tuore parsa paistetaan öljyn/voin kanssa pannulla, grillissä tai uunissa. EI keitetä.

Ihan miten vaan, jos joka ruuan kanssa pitää saada suonia tukkivaa rasvaa elimistöönsä tai vaihtoehtoisesti syödä ilman rasvaa.

Syön kasvikset ilman voita.

Vierailija
18/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ainakin joskus keitän laiskuuttani. Mulle ruoan maulla tai koostumuksella ei oo niin suurta merkitystä. Ei tarvi olla täydellistä kunhan se on syötävää. 

Vierailija
19/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joo. Esim. makaroonin valmistuttua käytän saman ja valmiiksi kuuman veden vielä pakastevihanneksien kypsyttämiseen (tai parsa yms).

Oijoi!! Muistathan sitten pakastaa tämän vitamiinipitoisen, kultaakin kalliimman makuliemen myöhäisempää käyttöä varten?!?

Sen riisiveden kannattaa käyttää kauneudenhoitoon. Tekee hyvää hiuksille ja iholle. 

Vierailija
20/20 |
16.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei todellakaan voi, jos haluaa hyvää riisiä.

Riisin keittoon tarvittava vesimäärä on ihan tietty määrä, koska kaiken veden on tarkoitus imeytyä riisiin (keitto-ohje on paketissa). Jos vettä on enemmän, riisistä tulee vetistä. Oikein riisiä keitettäessä vettä ei jää yli.

Samaan kattilaan yhtä aikaa vihanneksia ei kannata laittaa, koska pian vettä ei ole, koska se imeytyy riisiin. Muutenkaan eri juttuja ei kannata ainakaan yhtä aikaa panna samaan kattilaan, koska ne kypsyvät hyvinkin eri tahtiin.

Tämä ei kyllä pidä paikkaansa. Riisiä voi tyypistä riippuen keittää myös siten, että keittää runsaassa vedessä x minuuttia, sitten kaataa vedet pois ja hauduttaa riisiä vielä kannen alla toiset x minuuttia. Varsinkin etnokauppojen riisit valmistetaan usein just näin - helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse millilleen sen veden kanssa kikkailla. Tällä taktiikalla tosiaan ne vihannekset voi keittää samalla. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi yksi