Aion tehdä pizzaa. Paljasta parhaimmat pizzantekovinkkisi!
Pizzakivi on, taikinan tein jo nousemaan. Millainen on paras tomaattikastike? Entä täytteet? Juusto alle vai päälle?
Kommentit (82)
Juusto alle. Hyviä täytteitä. Esim kinkku itse pilkottua. Ei mitään suikaleita tms. Haluttaessa vielä mozzarellaviipaleita päälle
Mun tomaattikastikkeeseen tulee pari hienonnettua valkosipulinkynttä ja kaksi pientä silputtua anjovisfilettä sekä oreganoa. Keittelen tovin että maut ehtivät levitä.
Margherita on klassikko: basilikaa, mozzarellaa, aavistus parmesaania. Ei tule myöskään kovin helposti "ylitäytettyä" kun on noin simppeli. Tuore basilika on jotenkin ihan törkeän hyvää.
Jossain törmäsin tietoon että noissa kiviuuneissa joissa lämpötila voi olla tosi korkea, olisi hyvä laittaa mozzarellanpalaset suoraan basilikanlehtien päälle jotta basilika ei pala. Kotiuunissa ei ole kyllä ollut sellaista ongelmaa.
Hyviä pizzoja vaan ap:lle!
Ehdottomasti tomaattisose, johon sekoitat purkki ananaksen mehun sekaan, täytteeksi tonnikalaa, katkarapuja, ananas ja päälle tietenkin pizzajuustoa ja emmentalia ja fetaa. Nam! :)
Tilaan suosikkipitsan kotiin pitseriasta ja laitan lisää valkosipulia ja oreganoa.
Minusta juustoraaste kannattaa laittaa muiden täytteiden alle ainakin suurimmaksi osaksi. Jos kaiken laittaa päälle, se sulaa sellaiseksi paksuksi venyväksi lätkäksi joka on ikävä varsinkin, kun pizza jäähtyy.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Juustoa sekä tomaattikastikkeen päälle, että täytteiden päälle. Pohja durumjauhoista.
Tomaattikastiketta täytyy tehdä itse ja keitellä kokoon huolella.
Juusto alle eli heti tomattikastikkeen päälle. Laitetaan oliiviöljyä pizzan täytteiden päälle. Oregano vasta silloin kun pizza on ollut uunissa ja on kypsä.
Mozzarella di bufala, ah niin ihanaa.
Tomaattikastike uunin pohjalle, heitä pitsapohja sinne muiden suosikkiaineittesi kanssa ja lämmitä.
Kylmäkohotettu pohja ja suht niukat täytteet, ettei mene vetiseksi piirakaksi.
Tomaatista tulee tympeän makuista, jos sitä kovasti keittelee, en suosittele.
Miten taikinasta saa pehmeää ja hyvin levittyvää, joka ei tartu käsiin?
Laitan yleensä juuston puoli väliin täytteitä. Joskus taas juustoraastetta sekä alle, että päälle. Riippuu ihan täytteistä mitä laitan juuston alle ja mitä päälle. Alle laittaisin esim. paprikan, valkosipulin, jauhelihan, kinkun, kanan. Päälle ananaksen, tomaatin, aurajuuston, pepperonin. Parasta mozzarellaa on Riitan herkun. Parasta juustoa gouda.
Tomaattikastikkeena käytän yrteillä maustettua tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. Jos haluat hyvän kanapizzan, paloittele broilerin rintafile tai sisäfile ja mausta Sriracha-kastikeella ja paista hyvä paistopinta. Täytteenä voi olla lisäksi paprikaa ja jalapenoja. Tämä on tulisemman pizzan ystäville.
Olen aina saanut kehuja pizzoistani. Teen kuulemma parhaimmat pizzat. En kyllä itsekään ole parempia maistanut. Teen pizzat aina fiiliksen mukaan ja harvoin tulee ihan samanlaista pizzaa. Itse tykkään käyttää kasviksia ja aurajuustoa, mutta muille teen erilaisempia pizzoja.
Lähinnä se, että taikina venytetään paperinohueksi, kaulimella ei saa tarpeeksi ohutta. Pizza leivottan leivinpaperille, joka siiretään uuniin kuumalle levylle/pizzakivelle. Kastiketta ja täytteitä aika vähän, tai ei saa rapeaa pohjaa. Kivi/pelti joko alas ja alalämpö päälle tai kiertilmauunilla mahdollisimman ylös. Tarkoitus on saada se paistoalusta mahdollisimman kuumaksi.
Vierailija kirjoitti:
Kastike: valkosipulia kuullotetaan oliviöljyssä, tuoretomaattia kuutioina, tomaattipyrettä. Balsamicoa. Suolaa. Sokeria. Pippuria. Tuoretta basilikaa
Siis yäk! 🤢
Teen pizzan nykyään aina gluteenittomasta valmisjauhoseoksesta. Täytteeksi laitan reilusti kasviksia, kasvisliemikuutiossa keitettyjä linssejä, fetaa ja vähän ruokakermaa, jottei pizzasta tule liian kuivaa. Juustoraastetta laitan maltillisesti. Mausteeksi pizzamaustetta ja mustapippuria.
Taikinasta on yleensä vaikeaa saada täsmälleen pellin muotoista suorakaidetta, joten käytän apuna taikinapyörää tai pizzaleikkuria: leikkaan "ylimenevät" reunat ja siirrän ne kohtiin, joihin taikinaa vielä tarvitaan tai joihin on repeytynyt aukko.
Älä ainakaan keittele sitä tomaattikastiketta, mitä freesimpää sen parempaa☝️
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kastike: valkosipulia kuullotetaan oliviöljyssä, tuoretomaattia kuutioina, tomaattipyrettä. Balsamicoa. Suolaa. Sokeria. Pippuria. Tuoretta basilikaa
Siis yäk! 🤢
Mikä yäk?
Miten itse teet?
Kastike: valkosipulia kuullotetaan oliviöljyssä, tuoretomaattia kuutioina, tomaattipyrettä. Balsamicoa. Suolaa. Sokeria. Pippuria. Tuoretta basilikaa