Ovatko nämä ruoat terveellisiä?
Ovatko nämä ruoat mielestäsi terveellisiä? Miksi tai miksei.
1. Kuivatut hedelmät
2. Luonnonjogurtti (maustamaton)
3. Soijavalmisteet (maustamaton)
4. Soijarouhe
Kommentit (47)
Noista mainituista terveellistä on vain jogurtti, mutta sekin vain, jos se on normaalirasvaista.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanikaverini ylistää soijaa, onko tämä höpöhöpöä?
Vegaanit nyt ylistää kaikkea sontaa ja korvikeruokaa :D:D
Terveellistä on syödä monipuolisesti, eli aivan se normaali arki ruoka on terveellistä, jopa leivälle voi laittaa voita, on tärkeää syödä säännöllisesti, ei vaan hotkia yhtä lämmintä ruokaa kerran päivässä nii että mahapaukkuu.
Soija (meillä menee ehkä pussillinen soijarohetta vuodessa)ei ole ympäristön kannalta paras vaihtoehto, nyhtökauraa voisi laittaa vaikka tilalle.
Vierailija kirjoitti:
Noista mainituista terveellistä on vain jogurtti, mutta sekin vain, jos se on normaalirasvaista.
Raavattomat maitotuotteet ovat edelleen suositus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noista mainituista terveellistä on vain jogurtti, mutta sekin vain, jos se on normaalirasvaista.
Raavattomat maitotuotteet ovat edelleen suositus.
Suosituksista ei ollut kyse, vaan terveellisyydestä.
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Ovat ne kaikki terveellisiä. Mutta toisaalta mikään ei ole terveellistä, jos sitä syö yksipuolisesti.
Kasvisruoka on hyväksi terveydelle, mutta B12-vitamiinia ei saa kasvisruoasta, sitä on otettava purkista.
Soijasta liikkuu paljon huttua netissä, mm. soijan sisältämän kasviestrogeenin takia. Todellisuudessa se EI vaikuta ihmisen hormonitoimintaan.
https://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo95663.pdf
https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-68715
Soijan ympäristövaikutukset ovat tosiaan hiukan huonommat kuin vaikka papujen. Ne liittyvät kumminkin enemmän lihantuotantoon eli soijalla ruokittuun lihakarjaan. Eli silti se on ympäristön kannaltakin parempi vaihtoehto kuin liha. Eikä ap edes kysynyt ympäristövaikutuksista, vaan terveellisyydestä.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/miksi-wwf-suosittelee-so…
Kuivatuissa hedelmissä voi olla torjunta-ainejäämiä, mutta luomuhedelmissä ei ole tätäkään vähäistä haittaa.
Vierailija kirjoitti:
Ovat ne kaikki terveellisiä. Mutta toisaalta mikään ei ole terveellistä, jos sitä syö yksipuolisesti.
Kasvisruoka on hyväksi terveydelle, mutta B12-vitamiinia ei saa kasvisruoasta, sitä on otettava purkista.
Soijasta liikkuu paljon huttua netissä, mm. soijan sisältämän kasviestrogeenin takia. Todellisuudessa se EI vaikuta ihmisen hormonitoimintaan.
https://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo95663.pdf
https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-68715
Soijan ympäristövaikutukset ovat tosiaan hiukan huonommat kuin vaikka papujen. Ne liittyvät kumminkin enemmän lihantuotantoon eli soijalla ruokittuun lihakarjaan. Eli silti se on ympäristön kannaltakin parempi vaihtoehto kuin liha. Eikä ap edes kysynyt ympäristövaikutuksista, vaan terveellisyydestä.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/miksi-wwf-suosittelee-so…
Kuivatuissa hedelmissä voi olla torjunta-ainejäämiä, mutta luomuhedelmissä ei ole tätäkään vähäistä haittaa.
Miten voit väittää kasvisruokaa terveelliseksi, jos osa ravinnosta pitää ottaa purkista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Hedelmäsokeri ei ole epäterveellistä pieninä määrinä. Ihminen tarvitsee hiilihydraattiakin.
Eivätkä kuivatut hedelmät edes ole "pelkkää sokeria", sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä kuivattuja hedelmiä syöt. Kuivatussa ananaksessa on 90% hiilohydraattia, kuivatussa banaanissa taas 47%.
Luvut voi jokainen tarkistaa www.fineli.fi:stä.
9
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Eivät ole pelkkää sokeria. Sisältävät myös kuituja, hivenaineita ja vitamiinia. Siksi ovat parempi vaihtoehto karkille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Hedelmäsokeri ei ole epäterveellistä pieninä määrinä. Ihminen tarvitsee hiilihydraattiakin.
Eivätkä kuivatut hedelmät edes ole "pelkkää sokeria", sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä kuivattuja hedelmiä syöt. Kuivatussa ananaksessa on 90% hiilohydraattia, kuivatussa banaanissa taas 47%.
Luvut voi jokainen tarkistaa www.fineli.fi:stä.
9
Suomessa on useita, jotka on saaneet maksakirroosin nimenomaan kuivatuista hedelmistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ovat ne kaikki terveellisiä. Mutta toisaalta mikään ei ole terveellistä, jos sitä syö yksipuolisesti.
Kasvisruoka on hyväksi terveydelle, mutta B12-vitamiinia ei saa kasvisruoasta, sitä on otettava purkista.
Soijasta liikkuu paljon huttua netissä, mm. soijan sisältämän kasviestrogeenin takia. Todellisuudessa se EI vaikuta ihmisen hormonitoimintaan.
https://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo95663.pdf
https://www.voice.fi/terveys-ja-hyvinvointi/a-68715
Soijan ympäristövaikutukset ovat tosiaan hiukan huonommat kuin vaikka papujen. Ne liittyvät kumminkin enemmän lihantuotantoon eli soijalla ruokittuun lihakarjaan. Eli silti se on ympäristön kannaltakin parempi vaihtoehto kuin liha. Eikä ap edes kysynyt ympäristövaikutuksista, vaan terveellisyydestä.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/miksi-wwf-suosittelee-so…
Kuivatuissa hedelmissä voi olla torjunta-ainejäämiä, mutta luomuhedelmissä ei ole tätäkään vähäistä haittaa.
Miten voit väittää kasvisruokaa terveelliseksi, jos osa ravinnosta pitää ottaa purkista?
Onko sinulla luetun ymmärtämisen vaikeuksia? Ensinnäkin, ap ei tainnut puhua pelkästä kasvisruoasta. Et sinä pelkkää lihaa syömälläkään saa kaikkia ravintoaineita, esimerkiksi vitamiineja. Ihminen on sekaravinnon syöjä.
Toiseksikin, mitäpä sanoinlkaan kommenttini alussa? Tarkista ja lue uudelleen, josko nyt ymmärtäisit. Mikään ruoka ei ole terveellistä, jos syö pelkästään sitä. Edelleen: monipuolisuus on hyväksi.
9
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Hedelmäsokeri ei ole epäterveellistä pieninä määrinä. Ihminen tarvitsee hiilihydraattiakin.
Eivätkä kuivatut hedelmät edes ole "pelkkää sokeria", sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä kuivattuja hedelmiä syöt. Kuivatussa ananaksessa on 90% hiilohydraattia, kuivatussa banaanissa taas 47%.
Luvut voi jokainen tarkistaa www.fineli.fi:stä.
9
Suomessa on useita, jotka on saaneet maksakirroosin nimenomaan kuivatuista hedelmistä.
Voin selittää miksi.
Eli sokerissa on glukoosia ja fruktoosia 50/50, eli se fruktoosi pääsee glukoosin avulla soluihin.
Kuivatuissa hedelmissä voi olla fruktoosia esim. 80% ja glukoosia 20%, se tarkoittaa isoa rasitusta maksalle.
Suomalaiset uskoo aika sokeasti hedelmien hyvyyteen, ja sen takia meillä on nykyään paljon rasvamaksaa, joka ei ole alkoholin aiheuttamaa. Tiedän itse kaksi tapausta, joissa syy oli juuri kuivatut hedelmät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Hedelmäsokeri ei ole epäterveellistä pieninä määrinä. Ihminen tarvitsee hiilihydraattiakin.
Eivätkä kuivatut hedelmät edes ole "pelkkää sokeria", sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä kuivattuja hedelmiä syöt. Kuivatussa ananaksessa on 90% hiilohydraattia, kuivatussa banaanissa taas 47%.
Luvut voi jokainen tarkistaa www.fineli.fi:stä.
9
Suomessa on useita, jotka on saaneet maksakirroosin nimenomaan kuivatuista hedelmistä.
Älä puhu paskaa.
Ja jos tuo olisi totta - mitä en ilman lähteitä edes usko - kyse ei ole hedelmäsokerista, vaan hepatiitin (B- ja C-hepatiitin) aiheuttamasta maksatulehduksesta, jonka voi saada mistä tahansa ruuasta huonolla tuurilla.
9
Soija on suurina määrinä nautittuna miehille haitallista, koska nostaa estrogeenitasoja. Tämä riippuu paljolti kyseisen soijan isoflavoni pitoisuudesta. Naisilla ja miehillä kohtuullisesti nautittuna haittoja ei juuri ole. Jos soija ei sisällä korkeampia määriä isoflavoneja, voivat miehetkin mässäillä sillä huoletta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Hedelmäsokeri ei ole epäterveellistä pieninä määrinä. Ihminen tarvitsee hiilihydraattiakin.
Eivätkä kuivatut hedelmät edes ole "pelkkää sokeria", sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä kuivattuja hedelmiä syöt. Kuivatussa ananaksessa on 90% hiilohydraattia, kuivatussa banaanissa taas 47%.
Luvut voi jokainen tarkistaa www.fineli.fi:stä.
9
Suomessa on useita, jotka on saaneet maksakirroosin nimenomaan kuivatuista hedelmistä.
Älä puhu paskaa.
Ja jos tuo olisi totta - mitä en ilman lähteitä edes usko - kyse ei ole hedelmäsokerista, vaan hepatiitin (B- ja C-hepatiitin) aiheuttamasta maksatulehduksesta, jonka voi saada mistä tahansa ruuasta huonolla tuurilla.
9
Ei ollut kyse hepatiitista, ja tuo on totta.
Mutta tietenkin voit syödä kuivahedelmiä niin paljon kuin haluat, muista vain mainita siitä sitten lääkärissä, jos maksa-arvoissa näkyy ongelmia. Monet ei nimittäin tajua mainita sitä automaattisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noista mainituista terveellistä on vain jogurtti, mutta sekin vain, jos se on normaalirasvaista.
Raavattomat maitotuotteet ovat edelleen suositus.
Suosituksia ei lähdetä joka tutkimuksen mukaan muuttamaan, vaan niitä muutetaan kerralla enemmän n. 10 vuoden välein, joten suositukset laahaavat aina monta vuotta perässä siitä, mitä tutkimukset ovat osoittaneet.
AP:n kysymykseen vastaan ympäripyöreästi, että riippuu siitä, mitä muuta syöt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivatut hedelmät kohtuullisesti nautittuna voivat olla ihan terveellisiä. Parempi kuin karkit, saa kuitua ja vitamiineja jne. Tuoreet hedelmät ja marjat on vähäkalorisempia ja eivät sisällä niin tiiviissä muodossa hiilareita.
Jugurtti on terveellistä, kannattaa valita maustamaton. Sokerilitkut ei ole terveellistä nähneetkään saatika makeutusainejugurtit. Rasva ei haittaa, vaikkakaan sitä rasvaista versiota ei kannata ihan hirveitä määriä syödä. Jugurteissa on mahalle hyviä maitohappobakteereja.
Soija varmasti vähän nautittuna ei myöskään ole haitaksi. Itse suosin tofua jossa soijapavut on fermentoidussa muodossa.
Erään maustamattoman soijajugurtin pakkausseloste: vesi, kuoritut soijapavut (7,9%), sokeri, trikalsiumsitraatti, stabilointiaine (pektiini), happamuudensäätöaineet (natriumsitraatti, sitruunahappo), aromi, merisuola, hapettumisenestoaineet (tokoferoliuute, askorbyylipalmitaatti), hapate (S.thermophilus, L.bulgaricus), vitamiinit (B12, D2). Jokainen voi tuosta miettiä onko tuo terveellistä vai ei. Ei varmaan pahimmasta päästä kumminkaan.
Ei varmaan pahimmasta päästä, mutta en silti tuota söisi :)
Kuivatut hedelmät ei ole millään lailla terveellisiä, pelkkää sokeria ne on.
Hedelmäsokeri ei ole epäterveellistä pieninä määrinä. Ihminen tarvitsee hiilihydraattiakin.
Eivätkä kuivatut hedelmät edes ole "pelkkää sokeria", sehän nyt riippuu ihan siitä, mitä kuivattuja hedelmiä syöt. Kuivatussa ananaksessa on 90% hiilohydraattia, kuivatussa banaanissa taas 47%.
Luvut voi jokainen tarkistaa www.fineli.fi:stä.
9
Suomessa on useita, jotka on saaneet maksakirroosin nimenomaan kuivatuista hedelmistä.
Älä puhu paskaa.
Ja jos tuo olisi totta - mitä en ilman lähteitä edes usko - kyse ei ole hedelmäsokerista, vaan hepatiitin (B- ja C-hepatiitin) aiheuttamasta maksatulehduksesta, jonka voi saada mistä tahansa ruuasta huonolla tuurilla.
9
Ei C-hepatiitti tartu ruuasta sen yhtään helpommin kuin HIV.
Vegaanikaverini ylistää soijaa, onko tämä höpöhöpöä?