Mitä pitäisi ajatella lounaskahvilasta, josta lounas on jatkuvasti loppunut?
Olen käynyt lounaskahvilassa satunnaisesti. Viimeisellä kolmella neljällä kertaa kertaa lounas on ollut loppunut. Vastaava henkilö sanoi, että ruokahävikin takia esim. hernekeittoa ei tehdä enempää, ettei tarvise vain heittää mitään pois ja enempää ei tehdä, koska ruokahävikkiä ei haluta. Herneet ovat puoli-imaisia, mutta hävikin välttäminen on nyt jatkosotamoodissa. Onko mitään järkeä?
Kommentit (9)
Aasikaslähtöinen kirjoitti:
Olen käynyt lounaskahvilassa satunnaisesti. Viimeisellä kolmella neljällä kertaa kertaa lounas on ollut loppunut. Vastaava henkilö sanoi, että ruokahävikin takia esim. hernekeittoa ei tehdä enempää, ettei tarvise vain heittää mitään pois ja enempää ei tehdä, koska ruokahävikkiä ei haluta. Herneet ovat puoli-imaisia, mutta hävikin välttäminen on nyt jatkosotamoodissa. Onko mitään järkeä?
Ajattelen että paska paikka. Itsekin tapasin käydä tuollaisessa mutta alkoi tulla ei oo tavaksi puolessa välissä lounastuntia. Jos lounastunti on 11-13 niin luulisi ruokaa riittävän vielä 12 jälkeenkin.
Pienessä paikassa voi käydä noin. Myynti usein vaihtelee voimakkaasti ja ruokaa tehdään keskivertomenekin mukaan.
Pienessä paikassa tavallista. Yrittäjän täytyy keplotella tilanteessa, jossa maanantaina voi olla 20 syöjää ja tiistaina 2. Jos tekisivät aina maksimimenekin mukaan, olisi lounaan hintaa pakko nostaa, jotta ruokahävikki voitaisiin kattaa.
Jos kaikki lounaat olisi loppu, niin epäilisin paikan olevan uusi, eikä keittiömestari osaa vielä mitoittaa määriä. Jos yksi annos kolmesta on loppu, niin silloin se vain on ollut keskimääräistä halutumpi.
Resquen käyttöä voi ehdottaa, niin ei tarvitsisi niin pelätä ruuan poisheittoa, kun sieltä saisi omansa ja muutaman hilun vähän päälle. Myymällä myydä siellä ei tietty kannata, mutta 10 hävikkiannosta päivässä on täysin kohtuullista. Ja viimeisillekkin lounasasiakkaille uskaltaa tehdä ruokaa myyntiin. Pidemmän päälle jatkuva eioon myyminen on huonoa bisnestä. Huonompaa, kuin biojätteen ruokkiminen.
Mitä pitäisi ajatella tyypistä, joka käy neljä kertaa turhaan norkoilemassa lounasta, eikä vieläkään tajua mennä ajoissa paikalle?
Vierailija kirjoitti:
Mitä pitäisi ajatella tyypistä, joka käy neljä kertaa turhaan norkoilemassa lounasta, eikä vieläkään tajua mennä ajoissa paikalle?
Kannattaa ehkä ajatella, että norkoilija vaihtaa todennäköisesti paikkaa. Olen mennyt ajoissa, noin puoli tuntia ennen lounaskahvilan itse ilmoittamaa lounaan loppumista.
Esim. ABC:n lounaalla ei käytännössä ole juuri koskaan mikään loppu. Kun sinne menee syömään, ei tarvitse etsiä toista paikkaa, kun siellä ei tarvitse kuulla: "Me ei nyt oikein ole keitetty enempää, ettei tarvitse heittää pois." Eli ei ole luettu vielä liikaa Vihreää Lankaa ABC:lla.
Mitä muuten luulette hernekeiton ainesten maksavan annosta kohti? Herneet maksavat noin 10 senttiä.
500g pussi kuivattuja herneitä maksaa Prismassa 72 senttiä. Siitä tulee lähes viiden litran kattilallinen hernekeittoa. Muut ainekset sitten voivatkin maksaa enemmän annosta kohti.
Ymmärrän, että kalliimmista aineista tehdyissä ruuissa hävikki voi olla rahallinen tappio. Mutta hernekeitossa tai puurossa???
AP
AP
Ajattelen, että lounasravintola on suosittu, mutta asiakkaat eivät ole vielä/enää niin sitoutuneita siellä käymiseen, että ravintoloitsija luottaisi hernerokkapäivää suurempaan päivittäiseen menekkiin. Hyvä, että ruokahävikki on minimoitu. Hernerokan loppuminen tuskin oli mikään oikea katastrofi.