Soijarouhe on ihan hitosti halvempaa kuin jauheliha!!!!!
Ostin ensimmäistä kertaa elämässäni soijarouhetta kun olen alkanut vihdoin kasvissyöjäksi. No perhana sain yllättyä siitä, miten moneen ateriaan semmonen 500g soijarouhepussi riittää?? Siis nyt olen tehnyt jo 3 valtavaa pellillistä ruokaa ja edelleen on soijarouheesta tyyliin puolet jäljellä.. eli vieläkin saa vaikka mitä tehtyä ja hinta oli n. 3e.
Jauheliha tuolla hinnalla olisi mennyt jo aika päiviä sitten.
Tää kasvissyönti onkin halpaa, ihan mahtavaa! Vielä lisää syitä alkaa kasvissyöjäksi 🙈 ja mikä parasta, meinasin unohtaa etten syö jauhelihaa vaan soijarouhetta.. sitä ei ihan oikeasti edes tajua kun tarpeeksi hyvin maustaa!
Kommentit (133)
Soijarouhe maistui kamalalta. En pidä jauhelihastakaan.
Oon huomannut saman. Minä olen myös mieheni kanssa alkanut kasvissyöjäksi n. Vuosi sitten. Terveys, kroppa ja kukkaro kiittää. Mekin luulimme, että kasvisruokailu tulisi kalliimmaksi, mutta eipä tulekaan. Ja ihana olo syödä, kun tietää ettei syö mitään raatoja..
Itse laitan soijarouhepussi taco-maustetta ja on tosi hyvää! Olen tehnyt "jauheliha" kastiketta, makaronilaatikkoa ja vaikka mitä soijarouheesta. :)
Miksi kasvisruoan täytyy kopioida lihaa?
Haluan jo vegaaniksi. Ei tunnu kivalta maksaa siitä, että joku tap paa eläimiä puolestanu.
Meillä mies on alkanut kasvissyöjäksi. Pitäisi itsekin ryhtyä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi kasvisruoan täytyy kopioida lihaa?
Miks ihmeessä ei? Se on kuitenkin aika eri asia, että syötkö eläimen raatoa vai sellaista ruokaa, jonka takia kenenkään ei ole tarvinnut kuolla.
Mä lopetin lihansyönnin katsomalla teurastusvideoita. Vasta ne havainnollisti sen totuuden. Oksennus. :(
Sahajauho olisi vielä halvempaa. Olen pari kertaa ostanut soijarouhetta ja se on jäänyt kaappiin pytörimään. On ollut kova työ saada se niellyksi tunkemalla sitä ruokien sekaan.
En ole kasvissyöjä, enkä sellaiseksi rupea. Mutta ruokakaapissani on vakiovarusteena nykyisin soijarouhe. Ei sitä jauhelihapakettia nyt joka sapuskaan tartte tunkea.
Hyvin olen tottunut, lihan syön sitten toisinaan ihan kokolihana.
Eikä tule samanlaista ähkyä ja väsymyksentunnetta ruokailun jälkeen kuin lihansyönnistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi kasvisruoan täytyy kopioida lihaa?
Miks ihmeessä ei? Se on kuitenkin aika eri asia, että syötkö eläimen raatoa vai sellaista ruokaa, jonka takia kenenkään ei ole tarvinnut kuolla.
miksi ei tekisi kasvisruokaa, jossa maistuu kasvikset, sen sijaan, että tekee "mukaliha"?
Vierailija kirjoitti:
Sahajauho olisi vielä halvempaa. Olen pari kertaa ostanut soijarouhetta ja se on jäänyt kaappiin pytörimään. On ollut kova työ saada se niellyksi tunkemalla sitä ruokien sekaan.
Et ole osannut valmistaa oikein.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan normaali ihminen ei syö enää lihaa vuonna 2018.
Näin pahaan harhaisuuteen kannattaa jo käydä lääkärissä. Tosin voit ensin kokeilla kunnon naudan entrecote pihvejä, tulee himpun halvemmaksi.
Vierailija kirjoitti:
Niinno... Onko se sitten eettistä saati ekologista roudata ties mistä saakka tuo soija Suomeen.
Paljon enemmän sitä raahataan noiden meidän teuraseläinten syötäväksi!
Voi olla että soijarouhe on halvempaa mutta aina syönti päätöksiä ei tehdä raha edellä vaan maku edellä ja kyllä aito liha on maultaan korviketta parempaa.
Soijarouhe on kyllä näppärä ruoanlaitossa. Muutama vuosi sitten tosin itse vähensin soijan käyttöä, aluksi ympäristösyistä, mutta sittemmin myös terveyssyistä. Jälkimmäisistä eli soijaan liittyvistä terveysriskeistä löytyy listauksia, tässä yksi lähinnä pohdittavaksi.
1. High levels of phytic acid in soy reduce assimilation of calcium, magnesium, copper, iron and zinc. Phytic acid in soy is not neutralized by ordinary preparation methods such as soaking, sprouting, and long, slow cooking, but only with long fermentation. High-phytate diets have caused growth problems in children.
2. Trypsin inhibitors in soy interfere with protein digestion and may cause pancreatic disorders. In test animals, soy containing trypsin inhibitors caused stunted growth.
3. Soy phytoestrogens disrupt endocrine function and have the potential to cause infertility and to promote breast cancer in adult women.
4. Soy phytoestrogens are potent anti-thyroid agents that cause hypothyroidism and may cause thyroid cancer. In infants, consumption of soy formula has been linked to autoimmune thyroid disease.
5. Vitamin B12 analogs in soy are not absorbed and actually increase the body's requirement for B12.
6. Soy foods increase the body's requirement for Vitamin D. Toxic synthetic Vitamin D2 is added to soy milk.
7. Fragile proteins are over-denatured during high temperature processing to make soy protein isolate and textured vegetable protein.
8. Processing of soy protein results in the formation of toxic lysinoalanine and highly carcinogenic nitrosamines.
9. Free glutamic acid or MSG, a potent neurotoxin, is formed during soy food processing and additional amounts are added to many soy foods to mask soy's unpleasant taste.
10. Soy foods contain high levels of aluminum, which is toxic to the nervous system and the kidneys.
Vierailija kirjoitti:
ja mikä parasta, meinasin unohtaa etten syö jauhelihaa vaan soijarouhetta.. sitä ei ihan oikeasti edes tajua kun tarpeeksi hyvin maustaa!
Kyllä sen vaan tajuaa. Eihän koostumus ja suutuntuma ole yhtään samanlainen
Kukaan normaali ihminen ei syö enää lihaa vuonna 2018.