Mistä halpaa ja hyvää kalaa
En pidä liharuuista, mutta kala on kallista. Miksi se on niin kallista? Mistä saa halpaa ja hyvää kalaa?
Kommentit (22)
Järvistä, meristä ja joistahan noita on perinteisesti suht huokeasti noussut.
Kalapuikot taitavat olla halvinta mitä löytyy, voi niitä syödä mutta palmuöljy-korppujauho ei ole niin miellyttävää.
Pakasteseiti on halpaa ja hyvää. Päälle suolaa, sitruunapippuria, oliiviöljyä ja kermaa. Juustoraastetta jos tykkää.
Kalakaupasta, tai kaupasta mistä saa kalaa.
onki esiin ja järvelle / merelle onkimaan. On edullista :)
perunamuusin kanssa kirjoitti:
Pakasteseiti on halpaa ja hyvää. Päälle suolaa, sitruunapippuria, oliiviöljyä ja kermaa. Juustoraastetta jos tykkää.
Siis tuo vuokaan ja uuniin 200 astetta 40 min.
Vierailija kirjoitti:
perunamuusin kanssa kirjoitti:
Pakasteseiti on halpaa ja hyvää. Päälle suolaa, sitruunapippuria, oliiviöljyä ja kermaa. Juustoraastetta jos tykkää.
Siis tuo vuokaan ja uuniin 200 astetta 40 min.
40 minuuttia on liikaa. Tulee kuivaa. Puoli tuntia riittää.
Enemmin lohikuutioita tai pakasteseitä kun niitä kuorrutettuja ei ainakaan päivittäin pitäisi syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
perunamuusin kanssa kirjoitti:
Pakasteseiti on halpaa ja hyvää. Päälle suolaa, sitruunapippuria, oliiviöljyä ja kermaa. Juustoraastetta jos tykkää.
Siis tuo vuokaan ja uuniin 200 astetta 40 min.
40 minuuttia on liikaa. Tulee kuivaa. Puoli tuntia riittää.
Jäisenä jos laittaa niin, ja riippuu uunistakin. Itse laitan uunin pois päältä puolen tunnin kohdalla ja annan hautua jälkilämmössä 10 min. Ei se kuiva öljyn ja kerman takia, siitä saa liemikastikkeen samalla muusin päälle.
Vielä parempaa pakasteseitä: Vähän sulanut pötkö leikataan sentin paksuisiksi viipaleiksi, asetellaan vuokaan limittäin. Päälle suolaa, valkopippuria, tilliä, ketsuppiviirut, sipulisilppua ja nokare voita. Paisto 200 asteessa noin 35-40 min. Kerrassaan maukasta perunoiden ja etikkapunajuuren kanssa :)
Vierailija kirjoitti:
Pakastimesta.
Pakastekala on aika edullista.
Muuten järjettömän kallista jollei satu hyvää tarjousta. Viikonloppuna kuha 26,90 €/kg ja lohifile 18,90 €/kg. Halpuutetussa Prismassa.
tarjouksestakaan ei taida kuhaa saada paljoa alle 20 €/kg.
Tamperelainen S-market myi viime viikolla virolaista kuhafilettä 13,90 kilo. Ensimmäinen hyvä tarjous sitä lajia, normaalihinta 33 euroa, ahvenfile 35 euroa kilo... Muikkuja ja silakkafilettä samasta paikasta tarjouksessa 6,90 ja savu-tai pippurimakrillia 8,90/kilo. CM myi taannoin kokonaista lohta 5,99/kilo. Tarkkana saa kyllä olla, normaalihinnat ovat karmeita. Kalaa tulee täälläpäin lähinnä verkoilla, järvillä saa heitellä tyhjää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
perunamuusin kanssa kirjoitti:
Pakasteseiti on halpaa ja hyvää. Päälle suolaa, sitruunapippuria, oliiviöljyä ja kermaa. Juustoraastetta jos tykkää.
Siis tuo vuokaan ja uuniin 200 astetta 40 min.
40 minuuttia on liikaa. Tulee kuivaa. Puoli tuntia riittää.
Minä pitäisin kauemmin uunissa. On inhottavaa, jos uunikala on märkää lötköä.
Pippurimakrilli oli ennen huippuhalpaa.
Minä kalastan ahventa itse. Siikaa kalastan keväällä ja syksyllä verkoilla ja sitä tulee aika paljon. Ostan lohta joskus 2-3 kertaa vuodessa mutta muuten kalastan itse kalat.
Vierailija kirjoitti:
onki esiin ja järvelle / merelle onkimaan. On edullista :)
Tarvihee venneen kans ja kumisaappaat sekä tietenni järelliset asusteet eikä sitä onkeakaan jokkapojalla ole tai sitä vesistöä
Meidän k-supermarketissa joskus - 5O prossan ilta alessa kuhaa, haukea, puna ahventa, ahventa, muikkuja ym itse kaupassa pakattuna. Aina jotain ostan kun sattuu olemaan.
Kirjolohta tarjouksessa melkein joka viikko 10€/kg.
Pakastimesta.
Pakastekala on aika edullista.
Muuten järjettömän kallista jollei satu hyvää tarjousta. Viikonloppuna kuha 26,90 €/kg ja lohifile 18,90 €/kg. Halpuutetussa Prismassa.
tarjouksestakaan ei taida kuhaa saada paljoa alle 20 €/kg.