juureen leivottu vaalea leipä
https://yle.fi/uutiset/3-10441534
Oletko kokeillut?
Onnistuuko?
Mistä saa ohjeita?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Facebookissa ryhmä hapanjuurileipurit ja Googlella löytyy myös.
Itse olen tutustunut tähän levain pohjalta eli Google neuvoo miten tehdään juuri levain leipään.
Itse tykkään tehdä kotimaisesta omenasta aloittamalla hapanjuuren
Istutat omenapuun hapanjuureen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Facebookissa ryhmä hapanjuurileipurit ja Googlella löytyy myös.
Itse olen tutustunut tähän levain pohjalta eli Google neuvoo miten tehdään juuri levain leipään.
Itse tykkään tehdä kotimaisesta omenasta aloittamalla hapanjuurenIstutat omenapuun hapanjuureen?
Kyllä ja Oletpa vitsikäs.
Omena ja omenapuu on kuitenkin eri asia
Juureen leipominen vaatii sen, että on jatkuvasti tarvetta ja aikaa leipoa leipää. Juurta pitää hoitaa, se ei saa kasvaa liian suureksi, eikä leipomisväli venyä liian pitkäksi. Mutta kun juuren saa toimimaan ja pysymään elossa, juurileivän tekeminen on tosi kivaa ja kun vähän oppii, on leipä sitten tosi tosi hyvää. Minulla oli jonkun aikaa vaalea juuri, mutta pilasin sen liian pitkillä leipomisväleillä, meillä ei mene vaaleaa leipää niin paljon, että olisi joka viikko kannattanut paistaa leipää.
Vierailija kirjoitti:
Juureen leipominen vaatii sen, että on jatkuvasti tarvetta ja aikaa leipoa leipää. Juurta pitää hoitaa, se ei saa kasvaa liian suureksi, eikä leipomisväli venyä liian pitkäksi. Mutta kun juuren saa toimimaan ja pysymään elossa, juurileivän tekeminen on tosi kivaa ja kun vähän oppii, on leipä sitten tosi tosi hyvää. Minulla oli jonkun aikaa vaalea juuri, mutta pilasin sen liian pitkillä leipomisväleillä, meillä ei mene vaaleaa leipää niin paljon, että olisi joka viikko kannattanut paistaa leipää.
Kannattaa pakastaa juuri mikäli harvoin leipoo tai kuivata voi myös.
Vierailija kirjoitti:
Juureen leipominen vaatii sen, että on jatkuvasti tarvetta ja aikaa leipoa leipää. Juurta pitää hoitaa, se ei saa kasvaa liian suureksi, eikä leipomisväli venyä liian pitkäksi. Mutta kun juuren saa toimimaan ja pysymään elossa, juurileivän tekeminen on tosi kivaa ja kun vähän oppii, on leipä sitten tosi tosi hyvää. Minulla oli jonkun aikaa vaalea juuri, mutta pilasin sen liian pitkillä leipomisväleillä, meillä ei mene vaaleaa leipää niin paljon, että olisi joka viikko kannattanut paistaa leipää.
Et siis tiedä, että juurta säilytetään pakkasessa? Jos se ei meinaa lähteä toimimaan, sen voi elvyttää leipäpalalla.
On se jännä, miten vanhat asiat nousevat sopivin välein muotiin. Edesmennyt äitini leipoi sekä ruisleivän että vaalean sekaleivän juureen. Juureen leipominen antoi sekaleivälle runsaan maun ja leipä säilyi pidempää tuoreena ja herkullisena. Jauhoina äiti käytti pääosin ohraa, mutta sopivassa määrin myös vehnää sitkon saamiseksi, ja joskus hän saattoi nakata sekaan myös muutaman kourallisen kaurahiutaleita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juureen leipominen vaatii sen, että on jatkuvasti tarvetta ja aikaa leipoa leipää. Juurta pitää hoitaa, se ei saa kasvaa liian suureksi, eikä leipomisväli venyä liian pitkäksi. Mutta kun juuren saa toimimaan ja pysymään elossa, juurileivän tekeminen on tosi kivaa ja kun vähän oppii, on leipä sitten tosi tosi hyvää. Minulla oli jonkun aikaa vaalea juuri, mutta pilasin sen liian pitkillä leipomisväleillä, meillä ei mene vaaleaa leipää niin paljon, että olisi joka viikko kannattanut paistaa leipää.
Et siis tiedä, että juurta säilytetään pakkasessa? Jos se ei meinaa lähteä toimimaan, sen voi elvyttää leipäpalalla.
Ruisjuurta säilytänkin, mutta vaaleaa en, vaan jääkaapissa lasipurkissa. Kerran olen pakastanut, kun oli tiedossa pitempi tauko, enkä saanut sitä elpymään.
Facebookissa ryhmä hapanjuurileipurit ja Googlella löytyy myös.
Itse olen tutustunut tähän levain pohjalta eli Google neuvoo miten tehdään juuri levain leipään.
Itse tykkään tehdä kotimaisesta omenasta aloittamalla hapanjuuren