Siis saako ulkomaisia, tuoreita vadelmia syödä sellaisenaan, ilman kuumentamista???
Kun pakasteiden kohdalla aina sanotaan että pitää ensin kiehauttaa. Mites noi ei-pakastetut sitten?
Kommentit (11)
Saat sinä syödä vaikka paskaa raakana, jos haluat. Ja kohta nuo marjojen mukana leviävät virukset ovat myös Suomen metsämarjoissa ja sienissä, kun kaiken maailman koiria hamstrataan rajojen yli tarkastamatta ja juoksutetaan irrallaan sontimassa.
Siis minä syön enkä siis lupia kysele. Siis.
Syö vaan, mutta mahdollista saada Kalikivirus ja saat olla kauan kipeänä. Muualla maailmassa kastellaan viljelmiä pissavedellä(usein) ja saadaan isoja marjoja ja tauteja.
Saa kyllä. Tällöin kyllä voi saada hirveän ripulin niin että antaa mennä vaan.
Miten niitä vadelmia on sitten tarkoitus syödä? Kuumentaminen tuhoaa niiden rakenteen, tekee niistä mössöä ja saa ne tihkumaan mehua. Ei kovin siistin näköistä ainakaan.
Mä olen syönyt kuumentamatta, koska missään ei ole sanottu että nekin pitäisi kuumentaa (kaupoissahan varoitetaan tästä erikseen pakastevadelmien kohdalla) enkä ole toistaiseksi saanut mitään tautia. Voihan mulla tietysti olla joku oireeton loistartunta.
Minä sain ulkomaalaisista tuoreista vadelmista jonkun mahataudin enkä sen jälkeen enää ole syönyt. Heittäisin ne tuoreet vaikka marjapiirakkaan.
Kysytkö, ap aina joltain luvan syömisiisi? Mä voin sanoa, että SAAT syödä ihan mitä haluat. Keneltäkään et tarvitse lupaa.
Joo, mekin täällä ulkomailla keitetään kaikki marjamme, ja tuodaan Suomesta tuoreita joita voi syödä keittämättä.
Ihan sama riskihän niissä on. Minkä maalaisia ne ovat?