Fazerin Turkinpippurimunkki kuullosti ensin hyvältä idealta, kunnes...
lukaisin tuoteselosteen:
VEHNÄJAUHO, sokerikuorrute (sokeri, glukoosisiirappi), salmiakkitäyte(11 %)(vesi, sokeri, glukoosisiirappi, palmuöljy, ammoniumkloridi (salmiakki), muunnettu tärkkelys, lakritsijauhe, sakeuttamisaine(E418), emulgointiaine (E471), väri (E153), aromit, suola, säilöntäaine (E202)), vesi, KANANMUNA, rypsiöljy, kasvimargariini (kasviöljyja -rasva (rypsi, palmu, kookos), vesi, emulgointiaine (E471), suola, aromi), sokeri, salmiakkirouhe (sokeri, ammoniumkloridi(salmiakki), kaakaovoi, lakritsijauhe, aromit (mm. chili), glukoosisiirappi, väri (E153)), hiiva, palmuöljy, emulgointiaineet (E481,E472e), jodioitu suola, tärkkelyssiirappi ja väri (E153).
Kommentit (16)
Ai munkki ei ole terveellinen? Kuka olisi voinut arvata?
Noista aineistahan syntyy varsin maukas Tippurimunkki.
Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.
Vierailija kirjoitti:
Ai munkki ei ole terveellinen? Kuka olisi voinut arvata?
Joo mun maailma romahti kanssa. Luulin että niissä on ainesosina pelkkää luomujauhoa ja rakkautta.
Vierailija kirjoitti:
Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.
Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas
E418 Gellaanikumi
Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit
Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.
E153 Lääkehiili
Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.
E202 Kaliumsorbaatti
Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.
E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti
Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.
E472 Rasvahappojen esterien seokset
Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita
Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.
Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.
Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.
Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas
E418 Gellaanikumi
Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit
Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.
E153 Lääkehiili
Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.
E202 KaliumsorbaattiValmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.
E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti
Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.
E472 Rasvahappojen esterien seokset
Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita
Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.
Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.
Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.
Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.
Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas
E418 Gellaanikumi
Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit
Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.
E153 Lääkehiili
Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.
E202 KaliumsorbaattiValmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.
E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti
Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.
E472 Rasvahappojen esterien seokset
Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita
Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.
Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.
Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.
Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.
Nostatatko munkkitaikinasi hiivalla?
Jos niin munkit sisältävä E290, hiilidioksidi.
Et tainnu ihan ymmärtää pointtia, kun kysyin KUINKA MONTA löytyy kotimunkista. Tosta Fasun munkerosta löytyy yhdeksän.
Vierailija kirjoitti:
Et tainnu ihan ymmärtää pointtia, kun kysyin KUINKA MONTA löytyy kotimunkista. Tosta Fasun munkerosta löytyy yhdeksän.
Kuusi. Opetelkaa nyt edes laskemaan.
Mitä järkeä salmiakkia on tunkea paikkoihin, joihin se ei kuulu. En ymmärrä näitä "keksintöjä". Jos haluan munkin, syön munkin, jos haluan salmiakkia, syön salmiakkia, en tarvitse salmiakkimunkkia, hyi hitto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.
Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas
E418 Gellaanikumi
Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit
Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.
E153 Lääkehiili
Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.
E202 KaliumsorbaattiValmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.
E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti
Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.
E472 Rasvahappojen esterien seokset
Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita
Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.
Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.
Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.
Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.
No kuule, jos annat lapselle porkkanan järsittäväksi niin siinä sivussa annat sille lapselle 6 eri E-koodia. Varo myös tomaattia (7 E-koodia), banaania (7 E-koodia) ja puolukkaa (7 E-koodia myös) Ja omena se vasta kauheaa myrkkyä onkin, siinä on enemmän E-koodeja kuin tossa turkinpippurimunkissa, nimittäin peräti 11.
Viime vuosituhannella paikallinen leipomo teki salmiakkipossuja. Olivat taivaallisen makuisia. Ei mitään palmuöljy vaan oikeita raaka-aineita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.
Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas
E418 Gellaanikumi
Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.
E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit
Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.
E153 Lääkehiili
Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.
E202 KaliumsorbaattiValmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.
E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti
Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.
E472 Rasvahappojen esterien seokset
Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita
Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.
Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.
Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.
Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.
No kuule, jos annat lapselle porkkanan järsittäväksi niin siinä sivussa annat sille lapselle 6 eri E-koodia. Varo myös tomaattia (7 E-koodia), banaania (7 E-koodia) ja puolukkaa (7 E-koodia myös) Ja omena se vasta kauheaa myrkkyä onkin, siinä on enemmän E-koodeja kuin tossa turkinpippurimunkissa, nimittäin peräti 11.
Näin. Kun ihmiset ovat täysin vieraantuneita luonnosta vaikka ollaan muka niin hiton tiedostavia. :D
Palmuöljyä? Ne paskat tunkee sitä näköjää kaikkeen.