Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Fazerin Turkinpippurimunkki kuullosti ensin hyvältä idealta, kunnes...

Vierailija
25.08.2018 |

lukaisin tuoteselosteen:

VEHNÄJAUHO, sokerikuorrute (sokeri, glukoosisiirappi), salmiakkitäyte(11 %)(vesi, sokeri, glukoosisiirappi, palmuöljy, ammoniumkloridi (salmiakki), muunnettu tärkkelys, lakritsijauhe, sakeuttamisaine(E418), emulgointiaine (E471), väri (E153), aromit, suola, säilöntäaine (E202)), vesi, KANANMUNA, rypsiöljy, kasvimargariini (kasviöljyja -rasva (rypsi, palmu, kookos), vesi, emulgointiaine (E471), suola, aromi), sokeri, salmiakkirouhe (sokeri, ammoniumkloridi(salmiakki), kaakaovoi, lakritsijauhe, aromit (mm. chili), glukoosisiirappi, väri (E153)), hiiva, palmuöljy, emulgointiaineet (E481,E472e), jodioitu suola, tärkkelyssiirappi ja väri (E153).

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palmuöljyä? Ne paskat tunkee sitä näköjää kaikkeen.

Vierailija
2/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palmuöljypaskaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai munkki ei ole terveellinen? Kuka olisi voinut arvata?

Vierailija
4/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miks sä kuullostit sen?

Vierailija
5/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noista aineistahan syntyy varsin maukas Tippurimunkki.

Vierailija
6/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai munkki ei ole terveellinen? Kuka olisi voinut arvata?

Joo mun maailma romahti kanssa. Luulin että niissä on ainesosina pelkkää luomujauhoa ja rakkautta.

Vierailija
8/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.

Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas

E418 Gellaanikumi

Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.

 

E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit

Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.

E153 Lääkehiili

Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.

E202 Kaliumsorbaatti

Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.

E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti

Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.

E472 Rasvahappojen esterien seokset

Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita

Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.

Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.

Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.

Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas

E418 Gellaanikumi

Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.

 

E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit

Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.

E153 Lääkehiili

Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.

E202 Kaliumsorbaatti

Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.

E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti

Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.

E472 Rasvahappojen esterien seokset

Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita

Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.

Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.

Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.

Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.

Vierailija
10/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.

Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas

E418 Gellaanikumi

Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.

 

E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit

Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.

E153 Lääkehiili

Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.

E202 Kaliumsorbaatti

Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.

E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti

Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.

E472 Rasvahappojen esterien seokset

Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita

Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.

Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.

Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.

Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.

Nostatatko munkkitaikinasi hiivalla?

Jos niin munkit sisältävä E290, hiilidioksidi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et tainnu ihan ymmärtää pointtia, kun kysyin KUINKA MONTA löytyy kotimunkista. Tosta Fasun munkerosta löytyy yhdeksän.

Vierailija
12/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Et tainnu ihan ymmärtää pointtia, kun kysyin KUINKA MONTA löytyy kotimunkista. Tosta Fasun munkerosta löytyy yhdeksän.

Kuusi. Opetelkaa nyt edes laskemaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä järkeä salmiakkia on tunkea paikkoihin, joihin se ei kuulu.  En ymmärrä näitä "keksintöjä". Jos haluan munkin, syön munkin, jos haluan salmiakkia, syön salmiakkia, en tarvitse salmiakkimunkkia, hyi hitto.

Vierailija
14/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.

Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas

E418 Gellaanikumi

Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.

 

E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit

Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.

E153 Lääkehiili

Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.

E202 Kaliumsorbaatti

Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.

E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti

Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.

E472 Rasvahappojen esterien seokset

Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita

Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.

Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.

Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.

Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.

No kuule, jos annat lapselle porkkanan järsittäväksi niin siinä sivussa annat sille lapselle 6 eri E-koodia. Varo myös tomaattia (7 E-koodia), banaania (7 E-koodia) ja puolukkaa (7 E-koodia myös) Ja omena se vasta kauheaa myrkkyä onkin, siinä on enemmän E-koodeja kuin tossa turkinpippurimunkissa, nimittäin peräti 11. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime vuosituhannella paikallinen leipomo teki salmiakkipossuja. Olivat taivaallisen makuisia. Ei mitään palmuöljy vaan oikeita raaka-aineita.

Vierailija
16/16 |
25.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vain 9 e-koodia, mjaiskis, ja sokeripitoisuus aböyt 50 % arvatenkin.

Joo kaameita keinotekoisia E-aineita... katsotaas

E418 Gellaanikumi

Valmistetaan käymisprosessilla sokerista Pseudomonas elodea -bakteerin avulla. Sakeuttamis- ja stabilointiaine. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita, ei kuitenkaan minipikariin pakattuihin hyytelömakeisiin. Ei enimmäismäärärajoituksia.

 

E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit

Valmistetaan syötävistä rasvoista ja öljyistä tai glyserolista (E422) ja rasvahapoista (E570). Rasvat voivat olla eläinperäisiä. Emulgointiaineita.

E153 Lääkehiili

Valmistetaan hiiltämällä eri kasviraaka-aineista. Saa käyttää mm. juomiin, jälkiruokiin, jäätelöön, makeisiin ja kahvileipiin.

E202 Kaliumsorbaatti

Valmistetaan kemiallisesti. Sorbiinihappoa esiintyy luontaisesti pihlajanmarjoissa. Happo ja sen suolat ovat tehokkaita hiivoja, homeita ja eräitä bakteereja vastaan erityisesti happamissa ja lievästi happamissa elintarvikkeissa. Saa käyttää mm. juustoihin, juomiin, jälkiruokiin, hilloihin, mehuihin, kuivattuihin hedelmiin, pakattuihin leipiin, kasvis- ja kalavalmisteisiin.

E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti, Natriumstearoyylilaktaatti

Valmistetaan kemiallisesti maitohaposta (E270) ja steariinihaposta (E570). Steariinihappo voi olla eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää mm. jälkiruokiin, makeisiin, purukumiin, pikariisiin, aamiaismuroihin, kahvileipään, laihdutusvalmisteisiin ja maustettuihin suolapaloihin.

E472 Rasvahappojen esterien seokset

Valmistetaan rasvahappojen mono- ja diglyserideistä (E471) ja etikka-, maito-, sitruuna- ja viinihapoista (E260, E270, E330 ja E334). Glyseridien valmistuksessa käytetty rasva voi olla Eläinperäistä. Emulgointiaineita. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita

Huh huh kaameita myrkkyjä. Tai sitten ei.

Joskus huvittaa tämä ihmisten E-kammo. Jollain aineille on lätkäisty E-koodi, toisille ei. Jos Fazer luettelisi nämä kaikki ainesosat listassa aukipurettuna sen ei tarvitsisi laittaa yhtäkään E-koodia.

Jos suola tai sokeri keksittäisiin tänään se saisi välittömästä E-koodin.

Kuinka montaa e-koodia löytyy kotona tehdystä munkista? Huolestuisin kyllä, jos esim perheessä syötetään lapsille jatkuvasti pitkälle prosessoituja elintarvikkeita. Asiasta löytyy ihan pätevää tutkimustietoa (ei välttämättä Suomesta)joka suosii välttämään etenkin tuotteita, joissa on useita e-koodilla nimettyä ainesosia.

No kuule, jos annat lapselle porkkanan järsittäväksi niin siinä sivussa annat sille lapselle 6 eri E-koodia. Varo myös tomaattia (7 E-koodia), banaania (7 E-koodia) ja puolukkaa (7 E-koodia myös) Ja omena se vasta kauheaa myrkkyä onkin, siinä on enemmän E-koodeja kuin tossa turkinpippurimunkissa, nimittäin peräti 11. 

Näin. Kun ihmiset ovat täysin vieraantuneita luonnosta vaikka ollaan muka niin hiton tiedostavia. :D 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan kolme