Pakastatko makaronin keitinveden myöhäisempää käyttöä varten?
Maukasta vitamiinilientä ei kannata heittää pois! Pakasta jääpalapusseihin ja käytä ruokien maustamiseen ja esim makkarakeiton saostamiseen.
Kommentit (723)
En vaan kaadan kuumana viemäriin. Eipä ole tukoksia.
Eeeei hele...:D oot varmaan mun ex anoppi
Säästän veden ja käytän sen myöhemmin vessan huuhteluun.
Minä säästän kananmunien keitinveden ja pesen siinä omat munat myöhemmin.
Tässä kun on hyviä vinkkejä niin tekeekö kukaan muu teenystävä niin että keittää koko viikon teet kerralla? 10l kattilasta on sitten helppo kauhoa kylmää teetä mukiin ja lämmittää mikrossa :)
Makaronien keitinveden voi käyttää kampausnesteenä. Antaa tymäkkää tukea ja pitoa .
Parempi tuokin on kuin kaataa ne öljyt kesämökillä laiturilta järveen
Mä käytän makaronien keittämiseen aina samaa vettä. Pakastan vain sen välillä ja joskus pitää vähän lisätä vettä. Ei siinä säästä mitään mutta saapahan läträtä ja pakastaa. Hullu kun olen ja huvit on aika vähissä.
Kyllä, arkkupakastin on täynnä sitä. Täytyy varmaan ostaa toinenkin.
Vierailija kirjoitti:
Minä säästän kananmunien keitinveden ja pesen siinä omat munat myöhemmin.
Minäpä säästän ne kananmunan kuoretkin ja teen niillä munankuorilla kasvonaamion!
Tottakai. Pakastan myös tiskiveden myöhempää käyttöä varten. Sulattelen sitä sitten kattilassa ja lämmitän sopivan lämpöiseksi.
Niin mitkä vitamiinit siinä makaronien keitinvedessä tarkalleen onkaan?
Minäkin usein keitän teeveden jo illalla valmiiksi niin ei tarvitse aamulla kuin lämmittää se.
Lattianpesuveden voi käytännöllisesti säästää suoraan pesuämpäriin. Isoimmat liat painuvat pohjaan ja vesi kirkastuu kummasti säilytyksen aikana. Meillä on sama vesi kiertänyt jo kolmatta vuotta, pitempäänkin olisi ollut mutta ämpäri pääsi kaatumaan.
Vierailija kirjoitti:
Minäkin usein keitän teeveden jo illalla valmiiksi niin ei tarvitse aamulla kuin lämmittää se.
Ja jos keittää vettä kokoon niin patikkaretkelle on vähemmän kannettavaa. Sitten vain muistaa laimentaa paikan päällä vedellä.
Vierailija kirjoitti:
Niin mitkä vitamiinit siinä makaronien keitinvedessä tarkalleen onkaan?
Älä nyt ala saivartelemaan. Onhan siinä kaikkea paitsi a, b, c, d, e ja k.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Pakastan myös tiskiveden myöhempää käyttöä varten. Sulattelen sitä sitten kattilassa ja lämmitän sopivan lämpöiseksi.
Äitini pesee tiskien huuhteluvedellä ensin lattiat, sitten koiran tassut ja sitten lopulla pestään auton ikkunat.
Vierailija kirjoitti:
Lattianpesuveden voi käytännöllisesti säästää suoraan pesuämpäriin. Isoimmat liat painuvat pohjaan ja vesi kirkastuu kummasti säilytyksen aikana. Meillä on sama vesi kiertänyt jo kolmatta vuotta, pitempäänkin olisi ollut mutta ämpäri pääsi kaatumaan.
No höh, oisit kysyny palstalta vinkkiä avuksi. Meillä kun kävi sama, sain vielä kaatuneet vedet pelastettu kun pyyhin pyyhkeellä lattialta ja pusertelin takaisin sankoon. Vinkkinä nyt jatkossa.
Eiköhän nyt kaikki tajua että tottakai se makaronin keitinvesi pakastetaan! Itse pakastan myös jauhenlihan pesuveden ja näitä jääkuutioita kun laittaa sekaisin sitten kattilaan ja vähän ketsuppia perään niin ai että on hyvää!