Vähennä kuumuutta ruuanlaitossa.
Älä käytä uunia. Suurimman osan uuniruuista voi valmistaa pannussa. Säästät 2/3
Kietroilmauuni kuumentaa asuntoa puolta vähemmän.
Induktioliesi kuumentaa puolta vähemmän.
Kommentit (27)
Vierailija kirjoitti:
Siis säästät missä..? Lämmössä? Ja kyllä kiertoilma uuni jäähdyttelee itseään vielä jälkeenkinpäin ja kauan ja puhaltaa kuumaa ilmaa kämppään.
Siis säästät sähkössä. Senteillä ei väliä mutta asunto kuumeneevastaavasti vähemmän.
Kiertoilmauuni kuluttaa sähköä puolta vähemmän koska uunin pohjaa ja kattoa ei tarkoituksellisesti kuumenneta ollenkaan.
Millä tavalla karjalanpaisti tai lasagne tehdään pannussa? Kyllä nämä ovat uuniruokia ihan hyvästä syystä. Sinäkö olet paistanut kananmunatkin aiemmin uunissa vai?
Vierailija kirjoitti:
Parempi neuvo: Käytä mikroa.
Parempi neuvo, hae pitsa.
Mut kyllä toi kiertoilmauuni oikeasti tuntuu lämmittävän keittiötä enemmän kuin tavan uuni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Parempi neuvo: Käytä mikroa.
Parempi neuvo, hae pitsa.
Mut kyllä toi kiertoilmauuni oikeasti tuntuu lämmittävän keittiötä enemmän kuin tavan uuni.
Ja eikun nooppelia hakemaan. Puolta pienemmällä sähkömäärällä enemmän lämpöä ;-)
Vierailija kirjoitti:
Millä tavalla karjalanpaisti tai lasagne tehdään pannussa? Kyllä nämä ovat uuniruokia ihan hyvästä syystä. Sinäkö olet paistanut kananmunatkin aiemmin uunissa vai?
L U E T U N Y M MÄ R TÄ M I N E N
Vierailija kirjoitti:
Millä tavalla karjalanpaisti tai lasagne tehdään pannussa? Kyllä nämä ovat uuniruokia ihan hyvästä syystä. Sinäkö olet paistanut kananmunatkin aiemmin uunissa vai?
Milloin muumit karkasivat kanootista?
Salaattia ja smoothieta, ei tartte lämmittää mitään, eikä tuu hiki edes syödessä :)
Vierailija kirjoitti:
Siis säästät missä..? Lämmössä? Ja kyllä kiertoilma uuni jäähdyttelee itseään vielä jälkeenkinpäin ja kauan ja puhaltaa kuumaa ilmaa kämppään.
Taisit pinnata fyssan tunnit. Kaikki uunin käyttämä sähkö tulee lämmöksi kämppään. Kiertoilmalla sähköä menee puolta vähemmän.
Vierailija kirjoitti:
Parempi neuvo: Käytä mikroa.
Kuumuuden kannalta hyvä, mutta ei ruoanlaiton.
Käytetään retkikeitintä, mieluummin ulkona. Uuniruokia tehdään sitten pakkasella leivinuunissa. Kai sitä muutaman viikon pärjää ilman lasagnea ja karjalanpaistia.
Vierailija kirjoitti:
Millä tavalla karjalanpaisti tai lasagne tehdään pannussa? Kyllä nämä ovat uuniruokia ihan hyvästä syystä. Sinäkö olet paistanut kananmunatkin aiemmin uunissa vai?
Olet nero! Särä on myös hyvä helleruoka!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millä tavalla karjalanpaisti tai lasagne tehdään pannussa? Kyllä nämä ovat uuniruokia ihan hyvästä syystä. Sinäkö olet paistanut kananmunatkin aiemmin uunissa vai?
Milloin muumit karkasivat kanootista?
Inkkarit, senkin höpsö :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis säästät missä..? Lämmössä? Ja kyllä kiertoilma uuni jäähdyttelee itseään vielä jälkeenkinpäin ja kauan ja puhaltaa kuumaa ilmaa kämppään.
Taisit pinnata fyssan tunnit. Kaikki uunin käyttämä sähkö tulee lämmöksi kämppään. Kiertoilmalla sähköä menee puolta vähemmän.
No ihan sama, mutta toi kiertoilmauuni vielä puhaltaa sitä niin luukun välistä kuin käytön jälkeen ja on aika tuskaista olla lähelläkään sitä vekotinta. Sitä vaan. Ja enpä ole huomannut mitään säästöä.
Vierailija kirjoitti:
Millä tavalla karjalanpaisti tai lasagne tehdään pannussa? Kyllä nämä ovat uuniruokia ihan hyvästä syystä. Sinäkö olet paistanut kananmunatkin aiemmin uunissa vai?
Karjalanpaisti tehdään pannussa ihan samalla tavalla kuin uunissa! Mutta ei järkevää helteellä. Lasagnea en ole vielä kokeillut.
Puhut lämmöstä ruoanlaitossa, siis ajattelit että 200' sijaan lasagne tehdään vaan 100' vai mikä oli ideana? Menee kauhean kauan ja kuivuu. Ihan huono.
Vierailija kirjoitti:
Puhut lämmöstä ruoanlaitossa, siis ajattelit että 200' sijaan lasagne tehdään vaan 100' vai mikä oli ideana? Menee kauhean kauan ja kuivuu. Ihan huono.
Tyhmä oikeasti?
Ruuanlaitossa uunissa 90% lämmöstä menee hukkalämmöksi. Kypsennyslämmöistä ei ollut mitään väitettä.
Voi vähentää joo lämpöä kun tekee kiertoilmalla, muutaman kymmenen astetta, ei puolta. Elä puhu kakkelia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Puhut lämmöstä ruoanlaitossa, siis ajattelit että 200' sijaan lasagne tehdään vaan 100' vai mikä oli ideana? Menee kauhean kauan ja kuivuu. Ihan huono.
Tyhmä oikeasti?
Ruuanlaitossa uunissa 90% lämmöstä menee hukkalämmöksi. Kypsennyslämmöistä ei ollut mitään väitettä.
No eihän se hukkalämmöksi mene kun kerran lämmittää kämppää. Älä nyt höpöttele hassuja. Ja itse sanoit että vähennä lämpöä ruoanlaitossa. Koita nyt päättää.
Siis säästät missä..? Lämmössä? Ja kyllä kiertoilma uuni jäähdyttelee itseään vielä jälkeenkinpäin ja kauan ja puhaltaa kuumaa ilmaa kämppään.