Lue keskustelun säännöt.
Tietääkö kukaan, tuhoaako mikron kuumuus vitamiinit ?
Kommentit (3)
Täsmälleen samalla lailla kuin liedellä tai uunissakin. Osa vitamiieneista tuhoutuu aina kuumentaessa. Mikro ei kuitnkaan lämmitä sen kuumemmaksi, eikä kaikin osin edes ihan niin kuumaksi kuin esim paistinpannun pinta nousee, jotn kaiken kaikkiaan vähän enemmän vitamiineja säilyy kuin tavanomaisessa ruoanvalmistuksessa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
enemmän säilyy tosiaan vitskut mikrottamalla - entsyymeistä sen sijaan ei tietoa, tuhoutuvatko ihan.
Esim parsakaalin (broccolin) nuput saa hienon vihreiksi vain mikrottamalla eli väri pysyy alkuperäisenä.
https://yle.fi/uutiset/3-5375046
Ei sen enempää kuin lämmittäminen yleensä.