Helpoin tapa laihduttaa on syödä kuin "ennenvanhaan".
Normaalia ruokaa, ei järkyttävässä lihaa, itse tehtyä mahdollisimman paljon, kasviksia ja täysrasvaa. Erikoishetkiin voi leipoa vaikka piirakkaa.
Helppoa mut ei, pitää kehitellä ihmedieettejä ja juoda pulvereita.
Kommentit (55)
Sitten pitää myös tehdä raskasta ruumiillista työtä kuten ennenvanhaan.
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Vaikeaa se onkin, kaupan hyllyt pursuavat kaikenlaista keinoruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Täh? Kaupastahan niitä saa. Perunoita, voita, lihaa, kalaa, sisälmyksiä, verta, juureksia, kasviksia, jauhoja, piimää, viiliä, hiivaa, sokeria. Nykyään saa marjojakin kaupasta, ei tarvitse itse poimia, ja hedelmiäkin on erilaisia mistä valita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Täh? Kaupastahan niitä saa. Perunoita, voita, lihaa, kalaa, sisälmyksiä, verta, juureksia, kasviksia, jauhoja, piimää, viiliä, hiivaa, sokeria. Nykyään saa marjojakin kaupasta, ei tarvitse itse poimia, ja hedelmiäkin on erilaisia mistä valita.
Unohdin mainita, että jauhojen lisäksi saa muitakin viljatuotteita, kuten hiutaleita, ryynejä, talkkunaa (muistan, kun kotona tehtiin), leipää.
Saa niitä perusraaka-aineita ihan hyvin, lihaa söisin vähemmän mutta laadukkaampaa. Ne perusraaka-aineet vaan näyttävät tosi tylsiltä siellä einesten ja muropakettien vieressä...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Täh? Kaupastahan niitä saa. Perunoita, voita, lihaa, kalaa, sisälmyksiä, verta, juureksia, kasviksia, jauhoja, piimää, viiliä, hiivaa, sokeria. Nykyään saa marjojakin kaupasta, ei tarvitse itse poimia, ja hedelmiäkin on erilaisia mistä valita.
Peruna erilaista, voista en ole varma, liha ja jauhot erilaista, kasvikset ja hedelmätkin osin erilaista. Maitotuotteet erilaista.
Milloin ennenvanhaan?
Siis silloin, kun suomalaisten ruokavalio oli ruisleipää ja kalaa?
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Perunaa, marjoja, maitoa, porkkanaa ja sianlihaa luulis löytyvän lähi kaupasta
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Täh? Kaupastahan niitä saa. Perunoita, voita, lihaa, kalaa, sisälmyksiä, verta, juureksia, kasviksia, jauhoja, piimää, viiliä, hiivaa, sokeria. Nykyään saa marjojakin kaupasta, ei tarvitse itse poimia, ja hedelmiäkin on erilaisia mistä valita.
Peruna erilaista, voista en ole varma, liha ja jauhot erilaista, kasvikset ja hedelmätkin osin erilaista. Maitotuotteet erilaista.
Millätavalla esim perunat ja kasvikset on erilaisia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Perunaa, marjoja, maitoa, porkkanaa ja sianlihaa luulis löytyvän lähi kaupasta
Ei löydy sianlihaa, jota ei olisi kasvatettu nykyrehuilla ja suurin osa on pakattu suojakaasuun.
Vierailija kirjoitti:
Milloin ennenvanhaan?
Siis silloin, kun suomalaisten ruokavalio oli ruisleipää ja kalaa?
Laaja ilmaisu sen kaltaiselle ruokavaliolle, missä syötiin mahdollisimman alusta loppuun itse tehtyä, ennen noutoruokaa tai eineksiä. Sokeria syötiin myös ennen vähemmän... Eikä ruuan tarvitse olla suomalaisella reseptillä tehtyä, Venäjältä ja itä-Euroopasta löytyy kaikkea ihanaa.
Moni kaupassa myytävä tuote on varmasti erilainen kuin se jostain tilalta haettu ruoka-aine 50-luvulla mutta varmasti paljon parempi kuin dieettijauhe tai pitsa :P
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Täh? Kaupastahan niitä saa. Perunoita, voita, lihaa, kalaa, sisälmyksiä, verta, juureksia, kasviksia, jauhoja, piimää, viiliä, hiivaa, sokeria. Nykyään saa marjojakin kaupasta, ei tarvitse itse poimia, ja hedelmiäkin on erilaisia mistä valita.
Peruna erilaista, voista en ole varma, liha ja jauhot erilaista, kasvikset ja hedelmätkin osin erilaista. Maitotuotteet erilaista.
Millätavalla esim perunat ja kasvikset on erilaisia?
Ruokaperunoiden uudet lajikkeet on ihan ihmeellisiä, mauttomia ja vetisiä. Kasviksista osa tehokasvatettu ravinneköyhdytetyssä maassa ja käsitelty ainein.
Sianlihakastiketta ja pottuja, häränhäntäkeittoa, lattua, nauriita ja ennen kaikkea ruisleipää.
Vierailija kirjoitti:
Saa niitä perusraaka-aineita ihan hyvin, lihaa söisin vähemmän mutta laadukkaampaa. Ne perusraaka-aineet vaan näyttävät tosi tylsiltä siellä einesten ja muropakettien vieressä...
Mikä on laadukas liha?
Naudanlihan rasvahappokoostumus on muuttunut terveellisestä haitalliseksi. Myös sianlihaa on yritetty korjailla rypsipossulla. Kassilohessa on vain kolmannes rasvasta, mitä aiemmin ja sekin keinotekoisesti ruokittu kalaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saa niitä perusraaka-aineita ihan hyvin, lihaa söisin vähemmän mutta laadukkaampaa. Ne perusraaka-aineet vaan näyttävät tosi tylsiltä siellä einesten ja muropakettien vieressä...
Mikä on laadukas liha?
Minusta riittää, että lihaa ei ole marinoitu tai jauhettu jotenkin. Tosiaan se ei ole varmasti sama asia kuin tilalla 100 v sitten teurastettu kotipossu mutta en usko että kukaan terve ihminen lihoo, jos päivittäinen ruoka on tyyliltään perunaa, porkkanaa ja kalatiskin kalaa (tämä siis pelkkä esimerkki).
Ei kannata tehdä tosiaan näin vaikeaa. Jos vastakkain on laihduttajalla edessä Suomessa myytävä lihavalmiste vs eines tai joku nutripirtelö niin veikkaan että ensimmäisen valitsija on suuremmalla todennäköisyydellä hoikempi nopeammin.
Vierailija kirjoitti:
Mistä löydät niitä entisajan raaka-aineita?
Kaupasta?
Uskallan olla eri mieltä siitä, että ruoka (perustarpeet) olisivat huonompia nykyään kuin ennen vanhaan. Esim. kasviksia on nykyään vaikka mitä erilaisia, ja kun valitsee luomua, niin ihan on kuin ennen vanhaan. Perunat ovat Suomessa superhyviä, ja maitotuotteet ovat turvallisia nauttia, koska ovat pastöroituja. Lihaa pystyy varmasti ostamaan luomutuottajilta suoraan, jos uskoo ettei kaupassa myytävä liha olisi oikein hyvää. Ääritapauksessa kalastaakin voi varmaan Suomessa aika helposti, sillä onhan meillä lähes 200 000 järveä, ja mertakin on vähän ympärillä. Ennen vanhaan tuoreen ruuan säilyttäminen saattoi olla ongelma, koska ei ollut pakastimia eikä jääkaappeja. Kalat piti tönkkösuolata, juurekset eivät säilyneet kovinkaan hyvin koko vuotta. Nyt saa pakastealtaasta valmiiksi pilkottuja juureksia, jos ei jaksa kuoria tai pilkkoa. On se niin helppoa nykypäivänä.
Meillä kotona ennen vanhaan pidettiin lehmiä, että saadaan maitoa ja siitä jalostettua maitotuotteita, kuten viiliä, voita jne. Viljat kasvatettiin itse, puitiin, ja vietiin myllyyn jauhettaviksi. Perunat ja juurekset kasvatettiin itse, ja piti olla hyvä maakuoppa, että säilyivät siellä sydäntalven yli. Sika kasvatettiin itse, ja se teurastettiin sitten "syssymmällä". Lintuja, jäniksiä ja hirviä metsästettiin ruuaksi.
Terv. Talkkunantekijä
Olet aivan oikeassa, mutta laihduttajat eivät siihen usko.