No niin av-mammat auttakaa: miksi kastikkeesta tuli hyytelöä?
Tein punaviinikastikkeen ja seurasin ohjeita tarkasti. Laitoin loppuvaiheessa voita ja sokeria ja rakenne oli hyvä. Sitten kastike jäähtyi ja siitä tuli hyytelöä, jonka olisi voinut nostaa yhdellä kerralla ylös. Missä vika?
https://reseptitaivas.fi/reseptit/punaviinikastike/ << resepti
Kiitos!!!!
Kommentit (11)
Unohtui sanoa, että lämmitin kastikkeen sitten uudelleen ja se jäähtyi lautasella jälleen hyytelöksi. Voisiko syynä olla loppuvaiheen sokeri?
ap
Mitä lihalientä käytit? Sen rakenne voi olla syynä. Itsetehdyssä lihaliemessä voi olla paljon irronnutta gelatiinia, josta tulee jäähtyessä hyytelöä.
No et kai aio syödä sitä kylmänä? Lihaliemessä on gelatiinia, jos se on luista keitetty. Samasta aineesta tehdään liivate, jolla hyytelöidään jälkiruokia. Kastike on ihan normaalia, se vain pitää syödä lämpimänä.
Jos teit liemen itse oikeista aineista luun kanssa niin syy lienee siinä. rasvan noustua pintaan se kuoritaan pois pinnalta.
Teit ilm.itse oikeista aineista "vanh.aikaisesti" lihaliemen. Ihailen sinua ja viitseliäisyyttäsi.
Käytin fond du chefiä, jonka haudutin kuumaan veteen kattilassa.
Kastike ehti siis viilentyä hieman sekä kattilassa että lautasella.
ap
Ei tod. ole tiistaina töiden jälkeen aikaa keitellä aitoa lihalientä! :D :D -ap
Voi muuttuu taas kiinteäksi jäähtyessään. Lämmitä kastike ennen tarjoilua niin se on juoksevaa.