Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Makkarakeitto

Vierailija
05.09.2017 |

Mistä makkarasta tulee paras keitto?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

hk blö

Vierailija
2/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No nyt tuli nälkä.

HK:n bleu ei varmaan ole huonoin. Makkarassa saa olla reilusti rasvaa, että lasten karva kiiltää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkisoppa on hyvää. HK:n Aitonakit on parhaita. Himan kalliimpia, mutta selvästi parempia.

Vierailija
4/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merimakkarasta.

Vierailija
5/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki ns. ruokamakkarat sopivat. Grillimakkaraa ei kannata laittaa.

Vierailija
6/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustamakkarasta - kuorittuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siskonmakkarat.

Vierailija
8/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakit parempia keittoon. Tai kyllä ne on siskonmakkarat, joista itse tykkään. Paistatteko muuten makkaran- tai nakinpalat ensin ennen keittoon lisäämistä vai heitättekö sellaisenaan lopuksi kiehahtamaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No se HK sininen. Kiitti ap, teenpä tänään muuten makkarasoppaa kun alkoi tehdä mieli :)

Vierailija
10/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivikylän nakit, näin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos ajattelee, että keiton pitäisi maistuakin joltain, niin voisi käyttää jotain mausteista tuoremakkaraa. Esimerkiksi tuorechorizoa saa ihan Prisman hyllystä. Siihen hyvä liemi, papuja, maissinjyviä, savustettua paprikajauhetta, chiliä, paprikaa tms. niin tulee erinomainen makkarakeitto.

Vierailija
12/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nakit parempia keittoon. Tai kyllä ne on siskonmakkarat, joista itse tykkään. Paistatteko muuten makkaran- tai nakinpalat ensin ennen keittoon lisäämistä vai heitättekö sellaisenaan lopuksi kiehahtamaan?

Nakit käytän pikaisesti paistinpannulla ennen keittoo lisäämistä, saavat hieman väriä pintaan. Siskonmakkarat lumpsautan keiton sekaan sellaisenaan. Hk:n sinistä en käytä ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ainakaan HK:n sininen. Kovaa ja kuivaa eikä mausta ole tietoakaan. Lidlin siskonmakkaroista tulee ehdottomasti paras soppa.

Vierailija
14/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

HK:n sininen. Pienet kuutiot paahdetaan pannulla ja lisätään keittoon loppuvaiheessa. Laitan muuten sekä makkara- että jauhelihakeittoon mausteeksi myös muutaman laakerinlehden. 🍲😋

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi olen käyttänyt Hk:n Aitonakkeja.  Paistan (avocado) öljyssä, johon lisään vielä mustapippurirouhetta. Olin aluksi epäluuloinen, mutta yllätyin siitä ettei nakeista tullut "kumipalloja" vaikka sitä pelkäsin.

Oma makuhermoja hivelevä reseptini on:  Perunaa, porkkanaa, varsi (lehti) selleriä, palsternakkaa, sokeriherneitä.  Maustan liemikutiolla (liha-juures), laakerinlehtiä, paljon timjamia, sekä (viherpippuri) Koskenlaskija juusto.  Viimeisenä sitten ne paistetut nakkipalat :)

Joskus laitan myös jos kaupan pakasteista löytyy, vesikastanjaa. En osaa selittää, mutta jokin niissä kiehtoo. Tulee jotenkin itämainen fiilis.

Vierailija
16/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei oo pakko paistaa, kaikki makkara käy, siskosta tietty paras. En lisää loppuvaiheessa vaan heti alkuun, tykkään ku ne kiehuessaan pullistuu iiisoiksi!

Vierailija
17/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkalakeittoo nam..

Vierailija
18/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri söin siskonmakkarakeittoa, hyvää! Porkkanoita, purjoa, varsiselleriä ja perunoita ensin, sitten siskonmakkaraa ja lopuksi voimakasta Koskenlaskijaa. Ja reilusti lehtipersiljaa.

Vierailija
19/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei oo pakko paistaa, kaikki makkara käy, siskosta tietty paras. En lisää loppuvaiheessa vaan heti alkuun, tykkään ku ne kiehuessaan pullistuu iiisoiksi!

Siskonmakkaroille ainakin käy huonosti, jos ne kiehuu kauan.

Vierailija
20/23 |
05.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Snellmanin nakit paloitellaan ja paistetaan voissa. Kattilaan perunat ja vihannekset kiehumaan ja hox ei pakastekeittovihanneksia. Kasvis/lihaliemikuutia ja keittoaika kunnes perunat kunnolla pehmeitä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kolme