Kasvisruokaa, mikä mielestäsi maistuvin proteiinin lähde? Tofu, soija, mifu, nyhtis, härkis, linssit..mikä?
Ja miten maustatte ruokia? Olen alkanut pitää välillä kasvisruoka päiviä, sekasyöjä olen joten uutta minulle. Kokeilin juuri paprikamaustettua härkistä, siitä tomaattipastakastike. Maku oli on mutta tietysti eri kuin mihin olen tottunut. Käytätkö joka aterialla proteiinia vai kokkaatteko välillä ihan tyyliin perunalastuja paras, ei protskua?
Kommentit (35)
Linssit on ihania, ja pavut! Linssikeittoon tomaattia, korianteria ja valkosipulia, se on ihanaa. Pavut menee sellaisenaan :)
Pyrin luonnollisuuteen, eli protelähteinä ovat ensisijassa pavut, linssit, pähkinät, tofu ja maitotuotteet. Nyhtökaura ja Härkis eivät innosta, vaikka ovat ihan OK paremman puutteessa. Mifu on raejuustoa hienolla tuotenimellä. Kelpaa sekin.
Minusta pavut ovat parhaimpia. Monissa teollisissa kasvisproteiinivalmisteissa on myös epämääräisen keinotekoinen maku ja rakenne epämiellyttävä. Olen ollut kasvissyöjä reilu 10 vuotta, enkä ole lainkaan syttynyt noista härkiksestä, nyhtökaurasta tai soijasta. Yleensä teen jonkin kasvisruoan, jossa esim. juureksia ja muita kauden kasviksia ja sitten erikseen vielä papupataa tai linssejä. En ole vegaani eli syön myös maitotuotteita, niin saan niistäkin proteiinia, esim. salaatissa juustokuutioita tai ihan jogurttia ym.
Itsekin olen siirtymässä kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Ostin valkoisia papuja kaupastakin, mutta en oikein tiedä mitä niistä tekisin :D
Ehdotuksia otetaan vastaan :)
Härkäpapurouhe on suosikkini, ja lisäksi härkikseen ja nyhtikseen verrattuna edullista. Tykkään myös kikherneistä ja monista pavuista.
Parhaimman makuisia ovat quorn ja herneproteiinituotteet (esim sen ärsyttävän mainoksen apetitin pullat). Ja kikhernepasta!
Linssit, pavut ja herneet, sekä pähkinät on parhaita. En käytä soijaa enkä siis myöskään tofuja.
Minä maustan ruoan sillä, mitä sattuu olemaan ja mikä mielestäni sopii kokonaisuuteen. Köytän mielelläni aineita, jotka maistuvat itsessään. Se onkin yksi syy, miksi luuovuin lihasta, se kun ei maustamatta maistu miltään. samasta syystä nuo prosessoidut kasviproteiinitkaan ei niin iske.
karpalovaahtokarkki kirjoitti:
Itsekin olen siirtymässä kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Ostin valkoisia papuja kaupastakin, mutta en oikein tiedä mitä niistä tekisin :D
Ehdotuksia otetaan vastaan :)
Googlaa "Chili sin carne", niin saat pavuillesi herkullista käyttöä.
Mikrotetut pakasteherneet ovat hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Rotukarjan liha on ehkä parasta.
Ja tätähän täällä kysyttin.
Oma vatsani ei kestä linssejä ja papuja ollenkaan, tykkäisin linsseistä, mutta joutuisin viettämään turhan paljon aikaa vessanpöntöllä..
Tykkään quorn-kuutioista (nimenomaan kuutioista), lihansyöjänä ne ovat tarpeeksi täyttäviä ja vievät sen lihan tarpeen, kun maistuu ihan kanalta eikä tarvitse edes maustaa. Myös curry-mifu toimii, tosin lisukkeena. Nyhtökauraa en osta enää ikinä, näyttää lantakasalta ja siltä se maistuikin..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rotukarjan liha on ehkä parasta.
Ja tätähän täällä kysyttin.
Lehtipihvimies on kaikken kasvisruokaketjujen pakollinen ilopilleri.
Linssit ja pavut <3 niitä vaan reippaalla kädellä ja googlesta tutkimaan reseptejä
HOOKOON BLÖÖssä on paljon soijjaketta xP
Vegaaninen lohi
Vegaaninen riimihärkä
Vegaaninen pekoni
Vegaaniset ribsit
Mistä löytyisi hyviä vegereseptejä?
Söisin linssejä vaikka joka päivä, jos vain jaksaisin tehdä niistä keittoa tai intialaista dahl-muhennosta useammin. Kidney-pavut ovat myös hyviä kastikkeissa tai uunitortillan välissä.
Sienet ja kikherneet. Siinä minun lempparit.
Itse pidän valkosipulin käytöstä valtavasti. Sillä saa maustettua myös mielestäni hieman liian papumaisen maun härkiksestä pois.