Söin pitkästä aikaa Geishaa: aivan kaamean makuista!
Pilattu vanha hyvä perinteinen maku kokonaan. Oli jauhoista ja pahaa.
Kommentit (95)
Ai, musta maistuu samalta luin aina ennenkin. Söin myös tänään ja oli hyvää!
Se on pahiten pilattu Fazerin tuote, entinen suosikkini. Olen jopa nähnyt unta, että saisin vielä hyvää Geishaa jostain.
Huonontunut. Samoin Fazerin sininen.
Oli lapsena mun lempisuklaa, mutta viimeksi kuin maistoin oli tosiaan jotenkin pettymys.
Mä söin tänään mansikkapigviiniä, ja se ei myöskään maistunut enää samalta kuin aiemmin. Pettymys.
Geishat oli lapsuudessa isompia ja pitempiä patukoita. Kunnon kuutioita x5.
Saisinpa joskus maistella geisha-neitoa
Geisha taitaa olla niitä tuotteita, joissa ennen ei ollut palmuöljyä, mutta nykyään on.
Voisiko mitenkään olla olemassa kalliimpi luxus-Geisha, jota ei tärvättäisi palmuöljyllä ja jossa olisi se vanha hyvä maku? Hintaa saisi olla vaikka tuplasti nykyisen bulkkigeishan verran, sillä sitä en osta kumminkaan.
Onko reseptiä muutettu vai onko niin, että maku muuttuu vanhemmiten?
Ainaki omalla kohdallani olen huomannut, että moni lapsuuden herkku maistuu nyt aikuizena aivan muulta kuin silloin ennen.
Vierailija kirjoitti:
Geisha taitaa olla niitä tuotteita, joissa ennen ei ollut palmuöljyä, mutta nykyään on.
Voisiko mitenkään olla olemassa kalliimpi luxus-Geisha, jota ei tärvättäisi palmuöljyllä ja jossa olisi se vanha hyvä maku? Hintaa saisi olla vaikka tuplasti nykyisen bulkkigeishan verran, sillä sitä en osta kumminkaan.
Jalostajan lihapullissa on tehty tälleen. Halvempi ihan paska versio, jota ei kannata ostaa. Ja sitten on vähän kalliimpi, joka maistuu enempi sille kuin purkkilihapullat entisikaan. Mutta ei sekään oo niin hyvää eikä riittoisaa. Vissiin pakko opetella itse tekemään yhtä hyvää kastiketta, lihapullia ei oo vaikea tehdä parempia.
Vierailija kirjoitti:
Onko reseptiä muutettu vai onko niin, että maku muuttuu vanhemmiten?
Ainaki omalla kohdallani olen huomannut, että moni lapsuuden herkku maistuu nyt aikuizena aivan muulta kuin silloin ennen.
Kyllä tyhmempikin maistaa että aineksia vaihdettu huonompaan. No eipähän tarvi ostaa.
Fazerina on pilalla myös, ostin vähän aikaa sitten ja ihmettelin, kun ei tullut sellaista "tyydytystä" suklaasta. :/
Nähtävästi kaikki Fasun suklaat sisältävät palmuöljyä paitsi Sininen, ja siinäkin on heikkolaatuista kaakaota nykyään.
Wiener nougat on myös nykyisin järkyttävän pahaa. Lapsuuden joulujen herkku pilalla. Palmuöljykö syynä? En osta enää, niin kova pettymys oli.
Musta on ihan hyvää, en oo huomannut makueroa, lapsena tykkäsin jo
Palmuöljyn kasvattaminen on luontoa säästävin tapa tuottaa elintarvikerasvaa. Sen hyödyt ovat merkittäviä. Esimerkiksi Fazerin sivuilla on perusteltu palmuöljyn käyttöä seuraavasti(huom! minä en ole missään tekemisissä Fazerin kanssa):
"Missä tuotteissa Fazer käyttää palmuöljyä?
Fazerin tuotteista palmuöljyä sisältävät keksit, eräät kahvileivät ja makeisten täytteet. Palmuöljyä on myös margariineissa.
Miksi Fazer käyttää palmuöljyä?
Palmuöljyllä on hyödyllisiä teknisiä ominaisuuksia, minkä vuoksi sitä käytetään melko yleisesti leipomo- ja elintarviketeollisuudessa. Oikean rakenteen saavuttamiseksi tarvitaan kiinteää rasvaa Fazerin tuotteista esimerkiksi lehtitaikinasta valmistetuissa kahvileivissä, kekseissä ja joidenkin makeisten täytteissä. Palmuöljyä käytetään monissa rasvasekoitteissa kiinteänä rasvana yhdessä nestemäisten öljyjen kanssa. Muuten rasvasekoitteista tulisi liian pehmeitä tai nestemäisiä.
Rasvasekoite = Eri rasvakomponenttien sekoitus (esim. margariinit ja täyterasvat).
Voiko palmuöljyä korvata jollain? Onko Fazerilla suunnitelmia palmuöljyn korvaamiseksi?
Tällä hetkellä Fazer näkee parhaaksi vaihtoehdoksi tukea kestävää palmuöljyn tuotantoa RSPO-sertifikaattien kautta.
Palmuöljyn tekniset ominaisuudet ovat hyvät ja margariinin tuotantoprosessia on muutettu viime vuosina transrasvojen välttämiseksi. Tämä muutos on lisännyt palmuöljyn käyttöä, sillä palmuöljy on luontaisesti kiinteä rasva. Öljypalmu on myös satoisin kasvisöljykasvi, minkä vuoksi sen korvaaminen muulla kasvisrasvalla aiheuttaisi sen, että maata tarvitaan paljon enemmän näiden muiden kasviöljyjen tuotantoon. Palmuöljyn tuotannon lopettaminen loisi myös haasteita palmuöljyteollisuudessa työskenteleville ihmisille, joille palmuöljytuotanto tuo toimeentulon.
Fazerilla eri öljyjen ja rasvojen käyttöä arvioidaan säännöllisesti ravitsemukselliset ja tekniset ominaisuudet huomioon ottaen."
Ymmärtäkää nyt yksi asia: Suurin syy palmuöljyn parjaamiseen on suurteollisuus, joka haluaa pitää kiinni yksinoikeudesta toimittaa rasvoja teollisuudelle. Mikäli rasvoina halutaan käyttää juoksevia, siemenistä valmistettuja öljyjä, pitää ne keinotekoisesti kovettaa. Tämä tehtiin aiemmin hydraamalla, mutta siitä on pitkälti luovuttu, koska siinä syntyy transrasvoja. Nykyään se on korvattu vaihtoesteröinnillä. Se on monimutkainen teollinen menetelmä, jota on vaikea toteuttaa kilpailukykyisesti pienissä puitteissa. Vaihtoesteröity rasva on hydrattujen rasvojen tavoin keinotekoisesti kovetettua luonnon vastaista rasvaa. Mikäli näistä ohuista öljyistä luovuttaisiin ja korvattaisiin sen luonnollisella tyydyttyneellä rasvalla, saataisiin aikeiseksi terveellisiä elintarvikkeita ilman haitallisia keinotekoisesti kovetettuja rasvoja. Palmuöljyn maine pyritään pitämään niin huonona, ettei kukaan uskalla siirtyä käyttämään pelkästään sitä. Se prosessi olisi niin yksinkertainen, että sitä voisivat valmistaa useammat tahot, joka vaarantaisi näiden suuryritysten monopoliasemaa. Tämä on tärkeä asia ymmästää. Mieti tarkkaan parjatessasi palmuöljyä, ettet vain olisi propagandan uhri!
Myös eläinrasvoista saadaan kiinteää, tyydyttynyttä rasvaa. Sen käytön runsas lisääminen on kuitenkin ongelmallista. Jo nyt maatalousmaasta yli 80 % on karjatalouden kuormittamana, kun taas palmyöljyn viljelyala on 0,23 % maailman maatalousmaasta. Kumman käytön lisääminen tuntuisi helpommalta. Kookosöljyssä on myös runsaasti tyydyttynyttä rasvaa ja se on laadultaan hyvää. Se vaatii kuitenkin 2,2 kertaisen viljelyalan palmuöljyyn verrattuna ja sitä tuotetaan ainoastaan 3 miljoonaa tonnia. Palmuöljyä tuotetaan yli 60 miljoonaa tonnia. Muistakaa minun sanoneen, tulevaisuus on palmuöljyn. Palmuöljyllä on hyvä suutuntuma, se maistuu hyvälle ja se on ravinteikasta. Erityisen ravinteikasta on punainen palmuöljy, karoteeneineen ja tokotrienoleineen.
Saman huomannut :(