Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paljonko Helsingin fine dining -ravintoloissa on tapana antaa tippiä?

Vierailija
15.05.2017 |

Laskun tullessa korttimaksulaitteessahan on se kohta, johon laitetaan tipin määrä. Mietin vain montako % on ok, etten vaikuta moukalta.

Kommentit (77)

Vierailija
1/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa ei ole tapan tipata

Vierailija
2/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

0€. En ole Suomessa nähnyt koskaan minkään tasoisessa paikassa laitteessa tippiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täh? Siis maksupäätteessä joku prosenttisysteemi? Sitä on kännissä kiva tihrustaa.

Vierailija
4/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kantasuomalaiset eivät tippaa. Jotkut jenkit yms. antavat tippiä ja niin heidän kuuluukin antaa.

Vierailija
5/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomessa ei ole tapan tipata

Tämä. Suomessa yleenstä tarjoilijoillekin maksetaan tarpeeksi, ei tarvitse almuilla elää.

Vierailija
6/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.

Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?

Vierailija
8/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa voi tipata jos haluaa, ja etenkin jos haluaa käydä tykkäämässään paikassa usein.

Lähimpään kymmeneen pyöristäminen on yksi vaihtoehto, toinen on 10% loppusummasta, (mutta saa kyllä olla tosi hyvä palvelu siinä puljussa jossa minä niin paljon tippaisin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.

Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?

Aloituksen teki ihminen, joka haluaa ihan itse sitä tippiä jättää, joten vastasin.

Sinun ei ole mikään pakko sitä tippiä jättää. Asiakkaissa on huimia eroja, sinä kuulut siihen toiseen ääripäähän.

Vierailija
10/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomessa voi tipata jos haluaa, ja etenkin jos haluaa käydä tykkäämässään paikassa usein.

Ja mitenköhän tippaaminen liittyy paikassa käymiseen? Ei mitenkään! Voi hyvin käydä vaikka joka päivä, vaikka ei antaisi tippiä senttiäkään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seuraavaan kymppiin pyöristäminen on kohtuuyleistä.

Yleensä tipataan vain erityisen hyvästä palvelusta, esimerkiksi jos yhtäkkiä sävelletään jotain erikoisruokavaliota kasaan tai seurue vaatii erityisen paljon aikaa ja palvelua.

Tarjoilijat saa täällä ihan normaalia tuntipalkkaa.

Vierailija
12/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa huonosti henkilöstöasioitaan hoitavan ravintolan tunnistaa siitä, että siellä tarjoilijat kärkkyvät tippiä ja nyrpistelevät neniään, mikäli tippiä ei tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.

Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?

Aloituksen teki ihminen, joka haluaa ihan itse sitä tippiä jättää, joten vastasin.

Sinun ei ole mikään pakko sitä tippiä jättää. Asiakkaissa on huimia eroja, sinä kuulut siihen toiseen ääripäähän.

Mutta silti ravintolat ovat niin röyhkeitä, että on ihan prosenttisysteemit kaikkineen. Ovatko tarjoilijat vain niin röyhkeää paskasakkia, että kehtaavat kerjätä lisärahaa vielä normien palkkojen päälle?

Vierailija
14/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ravintola on ns. fine diving -ravintola, niin mielestäni on hyvin rahvaanomaista edes hyväksyä tippejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.

Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?

Aloituksen teki ihminen, joka haluaa ihan itse sitä tippiä jättää, joten vastasin.

Sinun ei ole mikään pakko sitä tippiä jättää. Asiakkaissa on huimia eroja, sinä kuulut siihen toiseen ääripäähän.

Mutta silti ravintolat ovat niin röyhkeitä, että on ihan prosenttisysteemit kaikkineen. Ovatko tarjoilijat vain niin röyhkeää paskasakkia, että kehtaavat kerjätä lisärahaa vielä normien palkkojen päälle?

Mitään prosenttisysteemeitä ei ole, tippi on vapaaehtoinen. Käytöstavat sulla ainakin on täysin hukassa, tuskin olet fine dining -ravintolassa käynytkään. Kannattaa sulkea se kone, ja mennä vaikka happihyppelylle.

Vierailija
16/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarjoilijat pitää korvata koneilla, heitä ei tarvitse tipata.

Vierailija
17/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa ei tipata, täällä maksetaan palkkoja ja törkeän hintainen työ.

Vierailija
18/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos ravintola on ns. fine diving -ravintola, niin mielestäni on hyvin rahvaanomaista edes hyväksyä tippejä.

Noissa paikoissa saatetaan tehdä jopa 15-tuntisia työpäivä salissa ja keittiössä, joten se pienikin tippi lämmittää mieltä kummasti. Ja asiakas jää varmasti mieleen, niin hyvässä kuin pahassakin.

Ja se tippi jaetaan useimmiten koko henkilökunnan kesken.

Vierailija
19/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fine dine ravintoloissa hyvät asiakkaat jättävät noin 20% loppulaskusta. Ja te jotka valitatte että tippiä ei pidä jättää, jättäkää menemättä ravintoloihin jos ette ymmärrä ravintolakäyttäytymistä.

Ravintola-alan ihmiset ovat parhaita asiakkaita, käyttäytyvät hyvin, ovat kiitollisia hyvästä palvelusta, kiittävät, ja jättävät hyvin tippiä. Tippiä EI TARVITSE jättää, mutta hyvästä palvelusta on kiva muistaa henkilökuntaa. Joo, kaikki tarjoilijat saavat peruspalkkaa, mutta tippi ei olekaan korreloitu siihen palkkaan, vaan tippiä jätetään hyvästä palvelusta ja kokemuksesta. 

Olen työskennellyt parhaissa ravintoloissa suomessa viimeisen 15 vuoden ajan, ja te ihanat asiakkaat jotka muistatte henkilökuntaa tipeillä, teidät muistamme AINA. Osaan ulkoa jokaisen teidän lempijuomat, allergiat ja erikoistoiveet. Se että voit kävellä ravintolaan sisään ja joku huomioi sinut erityisesti ja laittaa eteesi juoman pyytämättäsi, osaat arvostaa sitä ja siitä maksat vähän ekstraa. Näin siis molemmat pidämme huolen toisistamme. Tämä on tippikulttuuria parhaimmillaan. Ja uskokaa pois, arvostamme joka penniä ja todella teemme töitä niiden eteenkin. :) Jättäkää enemmän tippiä. Minäki jätän, joka kerta kun saan hyvää palvelua. Paskasta palvelusta ei missään nimessä kuulu jättää penniäkään ja siitä pitää myös reklamoida.

Vierailija
20/77 |
15.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen antanut tippiä 10 prosenttia laskun summasta. Mielestäni on kohteliasta muistaa tarjoilijaa.

Jos maksan setelillä, niin voin jättää pöytään vaihtorahat tai suurempia kolikoita.