Paljonko Helsingin fine dining -ravintoloissa on tapana antaa tippiä?
Laskun tullessa korttimaksulaitteessahan on se kohta, johon laitetaan tipin määrä. Mietin vain montako % on ok, etten vaikuta moukalta.
Kommentit (77)
0€. En ole Suomessa nähnyt koskaan minkään tasoisessa paikassa laitteessa tippiä.
Täh? Siis maksupäätteessä joku prosenttisysteemi? Sitä on kännissä kiva tihrustaa.
Kantasuomalaiset eivät tippaa. Jotkut jenkit yms. antavat tippiä ja niin heidän kuuluukin antaa.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei ole tapan tipata
Tämä. Suomessa yleenstä tarjoilijoillekin maksetaan tarpeeksi, ei tarvitse almuilla elää.
Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.
Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?
Suomessa voi tipata jos haluaa, ja etenkin jos haluaa käydä tykkäämässään paikassa usein.
Lähimpään kymmeneen pyöristäminen on yksi vaihtoehto, toinen on 10% loppusummasta, (mutta saa kyllä olla tosi hyvä palvelu siinä puljussa jossa minä niin paljon tippaisin).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.
Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?
Aloituksen teki ihminen, joka haluaa ihan itse sitä tippiä jättää, joten vastasin.
Sinun ei ole mikään pakko sitä tippiä jättää. Asiakkaissa on huimia eroja, sinä kuulut siihen toiseen ääripäähän.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa voi tipata jos haluaa, ja etenkin jos haluaa käydä tykkäämässään paikassa usein.
Ja mitenköhän tippaaminen liittyy paikassa käymiseen? Ei mitenkään! Voi hyvin käydä vaikka joka päivä, vaikka ei antaisi tippiä senttiäkään!
Seuraavaan kymppiin pyöristäminen on kohtuuyleistä.
Yleensä tipataan vain erityisen hyvästä palvelusta, esimerkiksi jos yhtäkkiä sävelletään jotain erikoisruokavaliota kasaan tai seurue vaatii erityisen paljon aikaa ja palvelua.
Tarjoilijat saa täällä ihan normaalia tuntipalkkaa.
Suomessa huonosti henkilöstöasioitaan hoitavan ravintolan tunnistaa siitä, että siellä tarjoilijat kärkkyvät tippiä ja nyrpistelevät neniään, mikäli tippiä ei tule.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.
Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?
Aloituksen teki ihminen, joka haluaa ihan itse sitä tippiä jättää, joten vastasin.
Sinun ei ole mikään pakko sitä tippiä jättää. Asiakkaissa on huimia eroja, sinä kuulut siihen toiseen ääripäähän.
Mutta silti ravintolat ovat niin röyhkeitä, että on ihan prosenttisysteemit kaikkineen. Ovatko tarjoilijat vain niin röyhkeää paskasakkia, että kehtaavat kerjätä lisärahaa vielä normien palkkojen päälle?
Jos ravintola on ns. fine diving -ravintola, niin mielestäni on hyvin rahvaanomaista edes hyväksyä tippejä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu seurueen koostakin, ja laskun loppusummasta. Kahdelta ihmiseltä esimerkiksi parikymppiäkin on jo ihan jees. t. entinen finedining-tarjoilija.
Miksi kuvittelet, että palkkasi lisäksi ansaitset vielä jotain tippiäkin?
Aloituksen teki ihminen, joka haluaa ihan itse sitä tippiä jättää, joten vastasin.
Sinun ei ole mikään pakko sitä tippiä jättää. Asiakkaissa on huimia eroja, sinä kuulut siihen toiseen ääripäähän.
Mutta silti ravintolat ovat niin röyhkeitä, että on ihan prosenttisysteemit kaikkineen. Ovatko tarjoilijat vain niin röyhkeää paskasakkia, että kehtaavat kerjätä lisärahaa vielä normien palkkojen päälle?
Mitään prosenttisysteemeitä ei ole, tippi on vapaaehtoinen. Käytöstavat sulla ainakin on täysin hukassa, tuskin olet fine dining -ravintolassa käynytkään. Kannattaa sulkea se kone, ja mennä vaikka happihyppelylle.
Tarjoilijat pitää korvata koneilla, heitä ei tarvitse tipata.
Suomessa ei tipata, täällä maksetaan palkkoja ja törkeän hintainen työ.
Vierailija kirjoitti:
Jos ravintola on ns. fine diving -ravintola, niin mielestäni on hyvin rahvaanomaista edes hyväksyä tippejä.
Noissa paikoissa saatetaan tehdä jopa 15-tuntisia työpäivä salissa ja keittiössä, joten se pienikin tippi lämmittää mieltä kummasti. Ja asiakas jää varmasti mieleen, niin hyvässä kuin pahassakin.
Ja se tippi jaetaan useimmiten koko henkilökunnan kesken.
Fine dine ravintoloissa hyvät asiakkaat jättävät noin 20% loppulaskusta. Ja te jotka valitatte että tippiä ei pidä jättää, jättäkää menemättä ravintoloihin jos ette ymmärrä ravintolakäyttäytymistä.
Ravintola-alan ihmiset ovat parhaita asiakkaita, käyttäytyvät hyvin, ovat kiitollisia hyvästä palvelusta, kiittävät, ja jättävät hyvin tippiä. Tippiä EI TARVITSE jättää, mutta hyvästä palvelusta on kiva muistaa henkilökuntaa. Joo, kaikki tarjoilijat saavat peruspalkkaa, mutta tippi ei olekaan korreloitu siihen palkkaan, vaan tippiä jätetään hyvästä palvelusta ja kokemuksesta.
Olen työskennellyt parhaissa ravintoloissa suomessa viimeisen 15 vuoden ajan, ja te ihanat asiakkaat jotka muistatte henkilökuntaa tipeillä, teidät muistamme AINA. Osaan ulkoa jokaisen teidän lempijuomat, allergiat ja erikoistoiveet. Se että voit kävellä ravintolaan sisään ja joku huomioi sinut erityisesti ja laittaa eteesi juoman pyytämättäsi, osaat arvostaa sitä ja siitä maksat vähän ekstraa. Näin siis molemmat pidämme huolen toisistamme. Tämä on tippikulttuuria parhaimmillaan. Ja uskokaa pois, arvostamme joka penniä ja todella teemme töitä niiden eteenkin. :) Jättäkää enemmän tippiä. Minäki jätän, joka kerta kun saan hyvää palvelua. Paskasta palvelusta ei missään nimessä kuulu jättää penniäkään ja siitä pitää myös reklamoida.
Olen antanut tippiä 10 prosenttia laskun summasta. Mielestäni on kohteliasta muistaa tarjoilijaa.
Jos maksan setelillä, niin voin jättää pöytään vaihtorahat tai suurempia kolikoita.
Suomessa ei ole tapan tipata