Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Työntekijät syövät ylijääneet hampurilaiset?

05.05.2017 |

Täällä oli aikaisemmin samaa keskustelua mutten löytänyt.
Eli saavatko työntekijät syödä ylijääneet ruuat pikaruokaketjuissa?

Kommentit (14)

1/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veikkaisin, että niitä ei tehdä enää varalle lähellä sulkemisaikaa. Aika harvoin varmaan on mitään jäljellä kun sulkemisaika koittaa. Todennäköisesti siinä tapauksessa saa ottaa.

Mielestäni kyllä aika ihmeellistä jos tuo ei tule työpaikan luontaisetuna. Luulisi, että lounaan saa tehdä itselleen firman piikkiin. 

Vierailija
2/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt voisin haukata hampparia, vaikka en tavallisesti syö niitä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei omakohtaista kokemusta, mutta käsittääkseni mäkkäreissä ja muissa ei saa noin tehdä, vaan menevät vanhentuessaan roskiin. Suomen Lidlissä oli pari vuotta sitten kohu, jossa irtisanottiin työntekijöitä ylijääneiden paistopisteen ruokien viemisestä. Käytäntö oli kai sellainen, että päivän päätteeksi sai viedä muutaman ylijääneen mennessään, mutta työntekijät alkoivat paistella hieman ennen sulkemisaikaa suuria määriä tuotteita, että olisi enemmän vietävää. 

4/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ko. paikassa ollut töissä, mutta samantyyppisissä. Reilummat ta antaa ihan juoda kahvia talon piikkin (siis kahvi, maito, sokeri), mutta sen enempää ei saa missään. Kaikki ei anna edes kahvia juoda ilmaiseksi - sekin on ostettava (hlökuntahinta); vaikka välillä menee 10 l viemäriin.

Toiseksi, kun päivän haistelee hampurialaisia, niin ei edes suostu niitä syömään - ei töissä eikä vapaa-ajalla. Ei ehkä koko elämässä enää.

5/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Virallisesti ei saa viedä mitään.

Mutta ennen (kun aloitin noin 20 vuotta sitten) se oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että aina jätettiin ylimääräistä henkilökunnan syötäväksi, etenkin tapahtumaravintoloissa. Ensimmäisessä vuorossani aloitti taannoin kaksi muutakin uutta työntekijää ja eräs lähes kymmenen vuotta talossa ollut vuoropäällikkö sanoi meille, että "Hän ei hyväksy sitä, että hyvää ruokaa heitetään roskiin ja saamme kuulemma ottaa niitä, kunhan ei kerrota kenellekään". Silloin nuorena tuo oli iso juttu, sillä köyhälle opiskelijalle tuli paljon säästöä ruokakuluissa, kun parhaimmillani kannoin kotiin jopa 20 purilaista ja ihan hyviä olivat mikrokäsittelyn jälkeen. Clubburgereita, nam :)

Tapahtumaravintoloissa hävikki oli vielä suurempaa ja niistä riitti aina isommallekin porukalle. Nykyään meininki on paljon tarkempaa, mutta myös jätteet eritellään, joten kannattaa onkia ne hävikit itselleen esim. ulkona olevasta biojäteastiasta. Lämmität vain tarpeeksi kuumaksi, niin perusterveelle ihmiselle ei tule mitään terveysongelmia (paitsi ne kalorit tietty).

Vierailija
6/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuli muuten kirjoitusvirhe. Jos nyt pilkkua viilataan niin "ruoasta" eikä ruuasta. Mutta kiitos vastauksista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta onhan se huima ero, kun joskus olin yhdessä tunnetussa kahvilaliikkeessä töissä, ylijääneet sämpylät ja pullat heitettiin ihan suoraan roskiin.

Kun olin kesätöissä sukulaisen omistamassa pikkuisessa kahvilassa, sieltä työntekijät saivat viedä kotiin perheelle kaikki ylijääneet.

Vierailija
8/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä oikeaa vastausta, mutta minusta syömäkelpoisen ruoan heittäminen pois on rivoa. 

Jos hampparimyyjät eivät kestä hamppareiden hajua ja makua hetkeäkään työvuoron jälkeen (erittäin ymmärrettävää), niin ylijääneet annokset voi toimittaa vaikka kerjäläisille tai kodittomille.

Olin vähän aikaa sitten syömässä köpisläisessä (ketju-)delissä, jossa asiakkaat saivat kotiinviemisiksi delin omaa, hyvää leipää jos kello oli niin paljon, että oltiin sulkemassa. Siis ilmaiseksi. Googlatkaa Claus Meyer, jos kiinnostaa. Suosittelen, ruoka oli ihanaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mut se on tärkeintä nykyään, ettei kukaan hyödy.

Vierailija
10/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin nuorempana siivoamassa isossa marketissa, teki köyhänä opiskelijana pahaa katsoa kun biojätteeseen meni ihania salaatteja ja täytettyjä patonkeja, siivosin siis siinä tuoretiskillä. Suuri osa meni toki kylmiöön seuraavaa päivää varten. Mitään ei saanut ottaa mukaan, eivät tuoretiskin työntekijät tai siivoojat, kotiinlähtötarkastuksia oli todella usein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän lähikaupassa oli aina juuri ennen sulkemisaikaa paistopisteessä 1-2 lajia kopat täynnä lämpimiä tuotteita, muut kopat olivat tyhjiä. Poikkesin usein myöhemmällä kaupassa, ja olin iloinen kun sai tuoretta syötävää mukaan. Ainut vain, että henkilökunta osoitti selvästi mieltään kun mätin lihapasteijoita tms. pussiin, kassa katseli nenän vartta pitkin, ja pari kertaa myyjätyttö tuli jopa viereen seisomaan ja mulkoilemaan kun otin tuotteita paistopisteestä. 

Tämä otti sen verran päähän, että laitoin kauppiaalle viestiä ja rohkenin epäillä että kaupassa olisi tapana että henkilökunta saa viedä paistopisteen ylijäämän illalla kotiin tms. Viestin jälkeen paistopiste pysyi tyhjänä sulkemisajan alla...

Vierailija
12/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nimetönkö kirjoitti:

Virallisesti ei saa viedä mitään.

Mutta ennen (kun aloitin noin 20 vuotta sitten) se oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että aina jätettiin ylimääräistä henkilökunnan syötäväksi, etenkin tapahtumaravintoloissa. Ensimmäisessä vuorossani aloitti taannoin kaksi muutakin uutta työntekijää ja eräs lähes kymmenen vuotta talossa ollut vuoropäällikkö sanoi meille, että "Hän ei hyväksy sitä, että hyvää ruokaa heitetään roskiin ja saamme kuulemma ottaa niitä, kunhan ei kerrota kenellekään". Silloin nuorena tuo oli iso juttu, sillä köyhälle opiskelijalle tuli paljon säästöä ruokakuluissa, kun parhaimmillani kannoin kotiin jopa 20 purilaista ja ihan hyviä olivat mikrokäsittelyn jälkeen. Clubburgereita, nam :)

Tapahtumaravintoloissa hävikki oli vielä suurempaa ja niistä riitti aina isommallekin porukalle. Nykyään meininki on paljon tarkempaa, mutta myös jätteet eritellään, joten kannattaa onkia ne hävikit itselleen esim. ulkona olevasta biojäteastiasta. Lämmität vain tarpeeksi kuumaksi, niin perusterveelle ihmiselle ei tule mitään terveysongelmia (paitsi ne kalorit tietty).

Siinäpä tosi ekspertti taas neuvomassa. Bakteerit eivät ole ongelma koska ne kuolevat kuumentaessa vaan bakteerien erittämä myrkki ja se tuhoutuu vasta sellaisissa lämpötiloissa että siinä menee samalla se ruokakin tuhkaksi.

Älkää hemmetti ottako jotain biojätesontaa ja luottako että se muuttuu syömäkelpoiseksi ja turvalliseksi kuumentamalla, tai jos otatte niin muistakaa että ruokamyrkytys on riskinä kuumennuksesta huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse työskentelen isolla ketjulla ja ihan kaikki hävikki ruoka heitetään suoraan roskiin. Vitriinituotteet, lounasruoat, paistopisteen herkut, hampurilaiset, kahvit.

Henkilökuntahintaan saa ostaa.

Vierailija
14/14 |
05.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miehen työpaikalla saa syödä niin paljon kuin jaksaa, kun maksaa työpaikkaruokailun x 1 päivässä.

Päivän päätteeksi ei yleensä jää mitään, koska lähellä sulkemisaikaa tuotteiden varalle valmistus lopetetaan ja niitä tehdään vain tilauksesta. Joskus on tuonut jotain kotiin, esimiehen luvalla.

Varmasti ihan työpaikkakohtaisia nämä. Hesetkin on yrittäjävetoisia, eli käytännöt voi vaihdella.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kolme