Tuntuuko kenestäkään muusta että broilerista ei uskalla enää ruokaa laittaa?
Sen ESBL-bakteerin takia jota oli yli 20% broilereista. Menee liian vaikeaksi se ruoanlaitto. Pitäisi olla kumihanskat ja marinointiliemiä ei saa kaataa edes viemäriin. Ja miten sen veitsen sitten desinfioi, jolla paketin leikkaa auki? Tai vaikka haarukan jolla broilerin nostelee uunivuokaan? Puhumattakaan sitten siitä jos meinaa alkaa leikkelemään broileria jollain leikkualaustalla tai marinoimaan sitä itse. Siinähän pitää koko keittiö desinfioida. Ja sitten kun tyhjän broileripaketin ja hanskat pistää roskiin, niin se pussi pitäisi oikeastaan heti viedä ulos ettei lapset pääse koskemaan siihen vahingossakaan (työntämään kättä roskikseen, kuka sitäkin jaksaa valvoa) Ja roskapussin kahvoihin on voinut roiskua jotain. Roskiakaan ei voi laittaa lasta viemään, kun kädet pitää tulla heti pesemään sen jälkeen kun pussiin on koskenut. Eivätkä varmasti tule tai vähintään kaivelevat nenää matkalla. Ja oikeastaan jos miettii, niin kaupassakinhan nuo broileripaketit tuppaa olemaan siinä marinadiliemessä, että siinähän kontamoituu sitten kaikki ostoksetkin kun sellaisen paketin ostaa. Miten ne ostokset sitten puhdistaa. Siinä on superbakteeria sitten joka purkin ja banaanin pinnalla ja väkisinkin suussa. Eikä se ole leikin asia kun se bakteeri jää pysyvästi sitten elimistöön ja hyökkää sieltä kun joku ihan tavallinen tulehdus iskee. Sitten mikään antibiootti ei toimi ja kuolee johonkin keuhkokuumeeseen tai munuaistulehdukseen.
Kommentit (8)
Öö. Ei. En ole ajatellut koko asiaa yhtään.
Lopetin broilerin oston kokonaan, ei nappaa. Riski on olemassa, sitä en halua ottaa.
Kalkkuna on hyvää, samoin kala. Luomubroileri kai ok?
Mä tein ihan sujuvasti broilerista ruokaa tänään.
Luovuin myös itse broilerista ja siirryin mm. soijanakkeihin ja -pyöryköihin.
Kyllä on ihmisillä hullujen huolet!
Ei tunnu. Pakkoko se on raakana syödä...