Voiko yön yli pöydällä olleen maitopurkin laittaa turvallisesti jääkaappiin?
Illalla unohtui maitopurkki pöydälle. Voiko sen nyt laittaa takaisin jääkaappiin, vai kehittyykö siihen yhdisteitä? Onhan siihen joku syy että sitä yleensä säilytetään jääkaapissa...
Kommentit (18)
Purkin voi varmasti siirtää turvallisesti pöydältä jääkaappiin, varmuudeksi voit kääriä vaikka pyyhkeen ympärille, niin ei mahdolliset kolhut aiheuta traumoja maitopurkille.
Maitoa ei kylläkään kannata enää juoda.
Juoda ei kannata mutta sopivilla järjestelyillä purkkia voi varmaan siirrellä turvallisesti.
Vierailija kirjoitti:
Siis ei kannata juoda!?
Haista ja maista. Siitä tiedät, voiko juoda. Ei täällä palstalla sitä voi tietää.
Ei niitä jääkaappeja ole aina ollut olemassakaan..
Ei kannata siirtää ilman kunnollisia turvavarusteita. Jätä pöydälle ja odota kunnes alkaa näkyä liikettä. Jätä sitten ulko-ovi yöksi auki, niin maito kyllä kävelee itse ulos.
Suojalasit, kuulosuojaimet, kypärä, kemikaaleilta suojaavat käsineet ja turvakengät, niin suhteellisen turvallisin mielin sen voi siirtää.
Tietysti pitää myös olla valppaana mahdollisten yllättävien vaaratekijöiden varalta.
Myöhemmin toimitat sen kylmän maidon ongelmajätteiden keräyspisteeseen.
Jos teet sen hämärän aikaan, niin varo epämääräisiä ohikulkijoita, liukasta keliä ja liikennettä. Käytä pippurisumutetta, huomioliiviä ja heijastinta!
Ps. Onhan hygieniapassi ja työturvallisuuskortti voimassa? Onko EA1 käyty?
Meidän perhe sai ruokamyrkytyksen taannoin juuri maidosta, jonka kylmäketju oli katkennut.
Päiväystä oli jäljellä, siitä tehtiin ruokaa, ja kaikki, jotka sitä söivät saivat rajun vatsataudin. Minä en saanut, kun ne ehtinyt sitä syödä, lähdin töihin. Lapset mies, mummo ja pappa yrjösivät samalla kellon lyömällä.
En voi suositella käyttämistä.
Vierailija kirjoitti:
On pilalla, en joisi.
Kävitkö toteamassa, vai mistä voit tietää?
Tsiisus näitä uusavuttomia ääliöitä!!
Ne kaikki yhdisteet ovat olleet olemassa jo maidossa silloin, kun se on tullut ulos lehmästä.
Itse asiassa ne pikemminkin hajoavat, kun maito happanee.
Hyvin voit juoda tai käyttää ruuanlaittoon tai leivontaan, jos ei haise eikä maistu ja tulee normaalisti nestemäisenä purkista ulos.
Veikkaan, että 9:n perheen ruokamyrkytys on johtunut jostakin aivan muusta kuin maidosta, jos maito oli vielä avaamaton kylmäketjun katketessa. Muutenhan kesähelteillä sairastuisivat kaikki ne, joilla on niin pitkä kauppamatka, että maito ehtii matkalla lämmetä.
Voi siitä pannaria tehdä, tai pullaa. Olen minä juonutkin eikä mitään oireita tullut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On pilalla, en joisi.
Kävitkö toteamassa, vai mistä voit tietää?
Minä en tiedä mistä lainaamasi tietää, todennäköisesti arkijärjellä, mutta itse tiedän, koska olen töissä testaillut bakteerimääriä ihan tarkoituksella huoneenlämpöön jääneistä ruuista, ja voin sanoa, että tuo maito on jo niin täynnä bakteereja että kävelisi kohta itse...
PS. Jo 1900-luvun alussa on ollut jääkaappeja (jäitä säilöttiin peitteiden ja heinien alla ja lohkottiin kaappiin kylmentämään sitä. Muut käytti maakellareita, tai joivat suoraan lypsettyä maitoa.
Jättää nyt lapset ja lapsenlapsi oman onnensa nojaan!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On pilalla, en joisi.
Kävitkö toteamassa, vai mistä voit tietää?
Minä en tiedä mistä lainaamasi tietää, todennäköisesti arkijärjellä, mutta itse tiedän, koska olen töissä testaillut bakteerimääriä ihan tarkoituksella huoneenlämpöön jääneistä ruuista, ja voin sanoa, että tuo maito on jo niin täynnä bakteereja että kävelisi kohta itse...
PS. Jo 1900-luvun alussa on ollut jääkaappeja (jäitä säilöttiin peitteiden ja heinien alla ja lohkottiin kaappiin kylmentämään sitä. Muut käytti maakellareita, tai joivat suoraan lypsettyä maitoa.
Älä jauha sontaa!
Voi laittaa turvallisesti kaappiin, jos on ollut vain yön pöydällä niin räjähdysvaara on todella pieni. Ei kuitenkaan kannata juoda.