Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Naudan paahtopaistipala apuja!

nälkä on
03.11.2016 |

Joo eli menin ostamaan naudan paahtopaistipalan, n. kilon painaa. Miten sen valmistan? Ja onko tosiaan niin ettei tuohon oikeen muu käy kun suola ja pippuri? Uusavuton väsynyt ihminen olen ja piti possua ostaa ja kuorrutella sinapilla kuin kinkku konsanaan, mutta tämän kanssa ei varmaan maistu? :( Googletin tietenkin, mutten tajua mitään. Paistolämpömittaria ei ole, eli kuivaksi varmaan onnistun käräyttämään..

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en juuri paahtopaistista perusta, joten itse laittaisin lihan paloiksi. Paistaisin pannulla voissa pinnat kiinni ja laittaisin pataan.

Sitten vaan miettisin että minkälaisen padan haluaisi ts. tekisinkö vain kerman/smetanan yms. kanssa padan, vai hakisinko mausteet vakka marokkolaisesta ruoasta vai tekisinkö punaviinin kanssa "ranskalaista". Toki tuosta saa vaikka aasialaista tai jopa intialaista (vaikka eihän intiassa nautaa syödä)

Vierailija
2/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käy ostamassa paitomittari. Kuuluu keittiön vakiovarusteisiin, eikä maksa paljon. Kannattaa samalla osta mittari jonka voi laittaa uunipellille jotta näkee mikä uunin lämpö on oikeasti. Itse en meinannut millään saada ruokaa kypsäksi reseptien lämmöillä ja paistoajoilla. Hankin uuniin mittarin ja totesin että kun uunin lämpövalitsin on kohdassa 225 astetta, niin uunissa onkin lämmintä vain 200 astetta.

Netissä on paljon ohjeita, noudata niitä.

Pinnan voi ruskistella pannussa ja hieroa pintaan suolaa, pippuria ja itse pidän esimerkiksi rosmariinista.

Sitten uuniin ja sisälämpö sen mukaan millaisen lihan haluaa (50-70 astetta).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulla ei ole mittaria (niitä saa ihan Siwoistakin, ei maksa paljoa), niin tekisin kuten kakkonen.

Paahtopaisti on todella helppo tehdä. Hierot pintaan suolaa ja pippuria, tökkäät sen mittarin paksuimpaan kohtaan (halutessasi voit laittaa paistin paistopussiin) ja seuraat lämpötilaa.

Vierailija
4/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

20 minuuttia plus tunti per kilo, niin tulee punertavaa sisältä.

Jos olet muutaman tunnin sisään paistamassa, leikkaa kuitenkin pihveiksi. Et ehdi marinoida sitä. Jos siitä huolimatta aiot marinoida, käytä todella runsaasti sitruunaa (tärkein, jos haluat ehtiä lyhyessä ajassa), tuoretta sipulia pieneksi hienonnettuna, suolaa ja pippuria. Eli valuta sitruunaa pintaan, kuorruta se niillä mausteilla ja lopuksi sitruunasiivut päälle. Annat lämmetä huoneen lämmössä niin kauan kuin mahdollista, että maustuu ja laita 175 asteeseen puolatoista tuntia ennen ruokailua. Paras olisi marinoida edellisenä iltana.

Älä käytä sinappia, currya jos et tiedä tarkkaan mitä haet tai jauhelihamausteita. Chilipippuri mieluiten raastettuna ilman siemeniä pintaan hierottuna käy, samoin esim. kurkuma tai monet yrtit.

Samaan vuokaan voit laittaa vaikka pieniä kokonaisia sipuleita ja paprikan puolikkaat suolattuna ja pippurilla maustettuna.

Vierailija
5/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos sulla ei ole mittaria (niitä saa ihan Siwoistakin, ei maksa paljoa), niin tekisin kuten kakkonen.

Paahtopaisti on todella helppo tehdä. Hierot pintaan suolaa ja pippuria, tökkäät sen mittarin paksuimpaan kohtaan (halutessasi voit laittaa paistin paistopussiin) ja seuraat lämpötilaa.

Tähän tädennyksenä vielä, että paahtopaistikin kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittoa. Mutta jos paistomittaria ei ole, niin kannattaa ehkä tehdä joku pata.

Kotiruoka sanoo kyllä, että naudanpaistia (punertava) pitää paistaa 125 asteessa 1-1,5 h kiloa kohden.

Vierailija
6/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitoksia paljon! Kai se on pakko käydä tuossa lähi smarketissa ja toivoa, että löytyy paistolämpömittari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rauhoitu,. Vaihtoehtoja on monta. Suikaloi osa ja tee chili con carnea (Google), pakasta loppu kokonaisena. Voit myöhemmin käyttää sitä muihin ruokiin, kts. esim italiailaisen juures-nauta-tomaattikastikkeen ohje, eli ragú. 

Ripottele työlaudalle suolaa ja pippuria, suosikkiyrttejäsi kuivattuina ja kierittele huoneenlämpöinen paisti niissä niin, että se peittyy. Laita vuokaan, pohjalle vettä/ lihalientä/ viiniä. Et tarvitse paistomittaria. Sellainen kannattaa kuitenkin jossakin vaiheessa ostaa, on hyvin hyödyllinen kapistus.

Perusperiaate on, että ensin n. vartti kuumassa uunissa ( 250C), että pinta sulkeutuu (eikä paisti kuivu), sitten loppukypsennys loivassa lämpötilassa (liha pysyy mehevänä ja roosana). Google antaa ajat tuolle lihamäärälle. 

Voit tarjota paistin lämpimänä tai huoneenlämpöisenä. Hassebackan perunat on paahtopaistille kiva lisuke. 

Vierailija
8/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käy ostamassa paitomittari. Kuuluu keittiön vakiovarusteisiin, eikä maksa paljon. Kannattaa samalla osta mittari jonka voi laittaa uunipellille jotta näkee mikä uunin lämpö on oikeasti. Itse en meinannut millään saada ruokaa kypsäksi reseptien lämmöillä ja paistoajoilla. Hankin uuniin mittarin ja totesin että kun uunin lämpövalitsin on kohdassa 225 astetta, niin uunissa onkin lämmintä vain 200 astetta.

Netissä on paljon ohjeita, noudata niitä.

Pinnan voi ruskistella pannussa ja hieroa pintaan suolaa, pippuria ja itse pidän esimerkiksi rosmariinista.

Sitten uuniin ja sisälämpö sen mukaan millaisen lihan haluaa (50-70 astetta).

Jos haluat sen maustuvan eikä ole marinoitunut yön yli jääkaapissa, älä ruskista vaan anna olla pöydällä ja uuniin vuoassa ilman pussia. Päälle sipulisiivuja ja sitruunasiivuja maustamaan, jotka voi puuhaarukalla, veitsellä tai lastalla työntää pois viimeisen kymmenen-viidentoista minuutin ajaksi, jos haluaa ruskistaa pintaa.

Paisto 175 asteessa mahdollistaa parhaan maustumisen, mutta ruskistamiseen kannattaa laittaa lopuksi nostaa lämpö 225-250:een. Tuo 20 min plus tunti per kilo on melko hyvä ohje mediumille. Sitä ei kannata alhaisesta lämpötilasta huolimatta nostaa kuin ruskistuksen verran, jos haluaa kypsää, kun muistaa laittaa folion alle vetäytymään vartiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saat loistavat pihvit paistinpannulla. Ne ehtii maustua ja on nopeasti valmiita. Leikkaat noin 2 sentin siivuiksi, maustat kuten yllä, esim. chiliä ilman siemeniä sauvasekoittimessa ja hierotaan tilkka päälle, pippuria, sipulia, sitruunamehua, aluksi ihan mitättömästi suolaa. Annetaan olla pöydällä ja vasta juuri ennen tarjoilua pannu aivan kuumaksi, voita sulamaan niin, että se alkaa ruskistua, paisto yhdellä käännöllä 3 minuuttia kummaltakin puolelta, suolaa pihvi kunnolla vasta pannulla (voita on syytä lisätä tasaisesti vaahtoamaan ja nostaa päällekin). Sitruuna mureuttaa naudanlihaa, joten mitä kauemmin se on sitruunaliemessä, sen harmaammaksi se tulee ja parempi lopputulos paistina tai pihvinä.

Vierailija
10/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitoksia paljon! Kai se on pakko käydä tuossa lähi smarketissa ja toivoa, että löytyy paistolämpömittari.

Aivan varmasti löytyy, mutta tuo 20 minuuttia + tunti per kilo on hyvin pätevä ohje nautaan. Sillä saa 55-60 asteiseksi sisältä ja 10 minuuttia lisää/kilo lisää noin 5 astetta. Pakkauksessa lukee tarkkaan grammamäärä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos sulla ei ole mittaria (niitä saa ihan Siwoistakin, ei maksa paljoa), niin tekisin kuten kakkonen.

Paahtopaisti on todella helppo tehdä. Hierot pintaan suolaa ja pippuria, tökkäät sen mittarin paksuimpaan kohtaan (halutessasi voit laittaa paistin paistopussiin) ja seuraat lämpötilaa.

Tähän tädennyksenä vielä, että paahtopaistikin kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittoa. Mutta jos paistomittaria ei ole, niin kannattaa ehkä tehdä joku pata.

Kotiruoka sanoo kyllä, että naudanpaistia (punertava) pitää paistaa 125 asteessa 1-1,5 h kiloa kohden.

Kotiruoan ohje kuulostaa aika väljältä. Siinä lienee huomioitu aika tasainen ja pitkä paistoaika pannulla, kun lämpötila on noin alhainen. Mitä alhaisempi, sen parempi lihan rakenne tietenkin, mutta jos ei ole marinoitu yön yli, ei sitä kannata käyttää ensin pannulla, vaan marinadissa uuniin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kahdeksan