Niksi kääretortun rullaukseen
Jaanpa eilen Kodin Kuvalehdestä lukemani kääretorttuvinkin:
Kun paistetun kääretortun rullaa rullalle lämpimänä ensin ilman täytteitä, niin sitten täytteiden kanssa rullaaminen on helpompaa. En ole ehtinyt kokeilemaan, kuinka hyvästä vinkistä on kyse.
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
No ei toiminut kovin hyvin. Tai sanotaan, että vähän paremmin kuin ilman sitä, ei ratkeillut, mutta en minä siitä pyöreää rullaa vieläkään saanut. :) Saman vinkin heti kyllä bongasin. Ja se kääretorttu oli älyttömän hyvää! Suosittelen.
Okei, tuokin on kyllä hyvä asia, ettei rulla ratkeillut. Eikö pyöreään rullaan auttaisi se, että laittaa rullan aika tiukkaan leivinpaperikääreeseen? En ole kyllä mikään hyvä leipuri ja siksikin bongailen näitä vinkkejä.
MInusta rullaus sujuu hyvin täytteen kanssa, kun taikina on jo kosteaa. Leivinpaperin kanssa tietysti. Leivinpaperilla muuten rullaan uunimurekkeenkin, taputtelen sen paperille 2cm paksuksi krrokseksi ja levitän täytteet kuin kääretorttuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ei toiminut kovin hyvin. Tai sanotaan, että vähän paremmin kuin ilman sitä, ei ratkeillut, mutta en minä siitä pyöreää rullaa vieläkään saanut. :) Saman vinkin heti kyllä bongasin. Ja se kääretorttu oli älyttömän hyvää! Suosittelen.
Okei, tuokin on kyllä hyvä asia, ettei rulla ratkeillut. Eikö pyöreään rullaan auttaisi se, että laittaa rullan aika tiukkaan leivinpaperikääreeseen? En ole kyllä mikään hyvä leipuri ja siksikin bongailen näitä vinkkejä.
Sillä lailla koitan tehdä, mutta voisikohan täytettä olla joskus liikaa? Minusta tuossakin oli aika reilusti, kun tein ohjeen mukaiset määrät. En edes laittanut ihan kaikkea siihen.
Vierailija kirjoitti:
MInusta rullaus sujuu hyvin täytteen kanssa, kun taikina on jo kosteaa. Leivinpaperin kanssa tietysti. Leivinpaperilla muuten rullaan uunimurekkeenkin, taputtelen sen paperille 2cm paksuksi krrokseksi ja levitän täytteet kuin kääretorttuun.
Miten JO kosteaa? Koitan oppia hyviä konsteja minäkin.
1
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
MInusta rullaus sujuu hyvin täytteen kanssa, kun taikina on jo kosteaa. Leivinpaperin kanssa tietysti. Leivinpaperilla muuten rullaan uunimurekkeenkin, taputtelen sen paperille 2cm paksuksi krrokseksi ja levitän täytteet kuin kääretorttuun.
Miten JO kosteaa? Koitan oppia hyviä konsteja minäkin.
1
Lisään: tarkoitatko siis, ettet rullaa ihan heti, kun olet laittanut täytteen, vaan vasta hetken kuluttua, kun pohja on hieman kostunut täytteestä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
MInusta rullaus sujuu hyvin täytteen kanssa, kun taikina on jo kosteaa. Leivinpaperin kanssa tietysti. Leivinpaperilla muuten rullaan uunimurekkeenkin, taputtelen sen paperille 2cm paksuksi krrokseksi ja levitän täytteet kuin kääretorttuun.
Miten JO kosteaa? Koitan oppia hyviä konsteja minäkin.
1
Lisään: tarkoitatko siis, ettet rullaa ihan heti, kun olet laittanut täytteen, vaan vasta hetken kuluttua, kun pohja on hieman kostunut täytteestä?
Niin juuri. Eli taikina on taipuisaa eikä ratkeile, kun on jo hiukan imenyt täytteen kosteutta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
MInusta rullaus sujuu hyvin täytteen kanssa, kun taikina on jo kosteaa. Leivinpaperin kanssa tietysti. Leivinpaperilla muuten rullaan uunimurekkeenkin, taputtelen sen paperille 2cm paksuksi krrokseksi ja levitän täytteet kuin kääretorttuun.
Miten JO kosteaa? Koitan oppia hyviä konsteja minäkin.
1
Lisään: tarkoitatko siis, ettet rullaa ihan heti, kun olet laittanut täytteen, vaan vasta hetken kuluttua, kun pohja on hieman kostunut täytteestä?
Niin juuri. Eli taikina on taipuisaa eikä ratkeile, kun on jo hiukan imenyt täytteen kosteutta.
Okei, hämäännyin ensin tuosta sanasta taikina, kun se on jo paistettu. :D
Kääretorttu kannattaa paistaa kuumassa ja ottaa uunista silloin, kun se on juuri kypsä eli pikkuisen kostea. Ei siis mitään 'mutakakkua', mutta ohut levy kypsyy muutamassa minuutissa. Ei mitenkään väärä tulkinta, että pohja olisi kostea vielä uunista otettaessa, ja kostuu lisää täytteestä.
Vierailija kirjoitti:
Kääretorttu kannattaa paistaa kuumassa ja ottaa uunista silloin, kun se on juuri kypsä eli pikkuisen kostea. Ei siis mitään 'mutakakkua', mutta ohut levy kypsyy muutamassa minuutissa. Ei mitenkään väärä tulkinta, että pohja olisi kostea vielä uunista otettaessa, ja kostuu lisää täytteestä.
Joo, mutta en sanoisi sitä täyttövaiheessa enää taikinaksi.
No ei toiminut kovin hyvin. Tai sanotaan, että vähän paremmin kuin ilman sitä, ei ratkeillut, mutta en minä siitä pyöreää rullaa vieläkään saanut. :) Saman vinkin heti kyllä bongasin. Ja se kääretorttu oli älyttömän hyvää! Suosittelen.