Mitä kannattaa laittaa maukkaaseen kaalisalaattiin?
Kaipaisin ohjetta kaaliraastesalaattiin, johon tulee muutakin esim. porkkanaa, sipulia, paprikaa (mitä yleensä laitetaan?) ja tietysti maukas kastike, joko vinaigrette tai joku majoneesi ym. hässäkkä.
Eli ei sellaista koulun ruokalan kaali-puolukka-yökraastesalaattia, vaan aidosti maukasta.
Olisiko teillä ohjetta tai vinkkiä mitä raastaa ja millainen kastike?
Kommentit (14)
Hyi, tuli hirveä takauma ala-asteelle. Kaaliraastetta ja appelsiininpaloja.
Coleslawia ehdotan minäkin. Se on tosi hyvää. Kaaliraaste ja puolukka pitäisi lailla kieltää, siis niiden yhdistäminen.
Vierailija kirjoitti:
Coleslawia ehdotan minäkin. Se on tosi hyvää. Kaaliraaste ja puolukka pitäisi lailla kieltää, siis niiden yhdistäminen.
Samoin porkkanaraaste ja rusinat, sekä kiinankaali ja ananas.
Kurpitsapikkelsi käy hyvin kaalin kanssa.
Kaikissa kaalisalaateissa on tärkeää, että kaali suikaloidaan tai silputaan riittävän hienoksi. Muuten tulee laitosruokaloiden appeet mieleen. Mitä makuihin tulee, niin tuore minttu ja kaali ovat todella hyvät kaverukset.
Itse teen coleslawn näin:
Kaali- ja porkkanaraaste sekasin. Kastikkeeksi majoneesia ja ranskankermaa puolet ja puolet kumpaakin. Määrä riippuu raasteen määrästä, ei kuitenkaan niin paljon että raaste liilluu siinä kastikkeessa. Mausteeksi suolaa, pippuria tai sitruunapippuria ja valkosipulijauhetta.
Vierailija kirjoitti:
Katso jotain miljoonista coleslawn resepteistä :) Se vaatii kyllä ässehtimisaikaa, ei kannata syödä ihan heti valmistamisen jälkeen.
Ässehtiminen on meänkielessä pilaantumista, mutta sinä varmaan tarkoitat jotain muuta?
Varhaiskaalinuudelisalaatti, Hesarissa oli ohje. Tosi hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katso jotain miljoonista coleslawn resepteistä :) Se vaatii kyllä ässehtimisaikaa, ei kannata syödä ihan heti valmistamisen jälkeen.
Ässehtiminen on meänkielessä pilaantumista, mutta sinä varmaan tarkoitat jotain muuta?
Joo, semmoista asettumista. :)
Varhais- ja kesäkaalista saa hyvää kun pilkkoo sen kanssa kevätsipulia, kastikkeeksi kylmäpuristettua öljyä ja lopuksi vielä pähkinöitä. Tavalliset suolapähkinätkin toimii paremman puutteessa.
Katso jotain miljoonista coleslawn resepteistä :) Se vaatii kyllä ässehtimisaikaa, ei kannata syödä ihan heti valmistamisen jälkeen.