Kumpi on pahempi: sokeriset VAI suolaiset ja rasvaiset herkut?
Jos siis oletetaan, että ihminen syö 80% ajasta terveellisesti: kasviksia, proteiinia, hyviä hiilihydraatin lähteitä ja hyviä rasvoja.
Kun herkuttelee, niin onko pahempi syödä vaikka Fazerin suklaalevy, jäätelöä, karkkia tms vai esim. sipsipussi, pizza, hampurilaisia tms?
Mietin tätä siksi, kun itse olen entinen sokerihiiri ja nykyinen rasvaan ja suolaisen ruoan rakastaja. Harvoin enää tekee mieli mitään makeaa, mutta kaikkea höttöä, hiilaripitoista ja rasvaista ruokaa kyllä.
Kommentit (19)
Ihminen ei tarvitse noita kumpiakaan herkkuja. Voi opetella herkuttelemaan vaikkapa mansikoilla tai mustikoilla.
Vierailija kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse noita kumpiakaan herkkuja. Voi opetella herkuttelemaan vaikkapa mansikoilla tai mustikoilla.
Nekin ovat loppupeleissä aika makeita herkkuja! Esimerkiksi viiniä juodessa tekee mieli syödä suolaisia herkkuja paljon ennemmin kuin mitään makeaa. Muutenkin mansikat ja mustikat kuuluvat itselläni ihan arkeen, vaikka puuron sekaan laitettuna.
ap
Itsellä tulee sokerista huonompi olo ja väsymys. Suola ja rasva jopa lisäävät energiaa, mutta turvottavat. Yksilöllistä, mut valitsepa siitä😄
Tumma suklaa on parempi kuin sipsit. Hampurilainen on parempi kuin kinuskikakku.
Oikeasti jos herkuttelee, niin kannattaa herkutella sillä mistä tykkää, jollei ole sokeritautia tai korkeaa verenpainetta. Muuten sen herkuttelun voi jättää väliin, jos tarkoitus on vaan syödä jotain epäterveellistä. Jos lihoo, niin on ainakin saanut jotain iloa siitä syömisestä jossain vaiheessa.
Vierailija kirjoitti:
Itsellä tulee sokerista huonompi olo ja väsymys. Suola ja rasva jopa lisäävät energiaa, mutta turvottavat. Yksilöllistä, mut valitsepa siitä😄
Itselläni on ihan sama! Sokeri väsyttää, suolarasvahöttö turvottaa. Energiaa tuntuu tulevan hetkeksi enemmän kummastakin, mutta se taitaa johtua ihan vain verensokerin nopeasta noususta, kunnes se laskee.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Jos siis oletetaan, että ihminen syö 80% ajasta terveellisesti: kasviksia, proteiinia, hyviä hiilihydraatin lähteitä ja hyviä rasvoja.
Kun herkuttelee, niin onko pahempi syödä vaikka Fazerin suklaalevy, jäätelöä, karkkia tms vai esim. sipsipussi, pizza, hampurilaisia tms?
Mietin tätä siksi, kun itse olen entinen sokerihiiri ja nykyinen rasvaan ja suolaisen ruoan rakastaja. Harvoin enää tekee mieli mitään makeaa, mutta kaikkea höttöä, hiilaripitoista ja rasvaista ruokaa kyllä.
Kaikki noista mainitsemistasi vaihtoehdoista, poislukien ihan puhdas karkki on ladattu sokerilla JA rasvalla. Suklaa, sipsit, pizza, jäätelö. Kaikki sisältävät paljon rasvaa ja hiilaria, eli ovat kaikkein huonoin vaihtoehto. Karkki, suolapähkinät ja kuivaliha/savukassler/tms ovat parhaat vaihtoehdot, eli joko pelkkää hiilaria tai sitten rasvaa ja protskua. Jos siis nyt jollain tapaa sitä ahmimistaan haluaa optimoida. Parempi tietty olisi jättää kokonaan väliin.
Bautismo de Fuego kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos siis oletetaan, että ihminen syö 80% ajasta terveellisesti: kasviksia, proteiinia, hyviä hiilihydraatin lähteitä ja hyviä rasvoja.
Kun herkuttelee, niin onko pahempi syödä vaikka Fazerin suklaalevy, jäätelöä, karkkia tms vai esim. sipsipussi, pizza, hampurilaisia tms?
Mietin tätä siksi, kun itse olen entinen sokerihiiri ja nykyinen rasvaan ja suolaisen ruoan rakastaja. Harvoin enää tekee mieli mitään makeaa, mutta kaikkea höttöä, hiilaripitoista ja rasvaista ruokaa kyllä.
Kaikki noista mainitsemistasi vaihtoehdoista, poislukien ihan puhdas karkki on ladattu sokerilla JA rasvalla. Suklaa, sipsit, pizza, jäätelö. Kaikki sisältävät paljon rasvaa ja hiilaria, eli ovat kaikkein huonoin vaihtoehto. Karkki, suolapähkinät ja kuivaliha/savukassler/tms ovat parhaat vaihtoehdot, eli joko pelkkää hiilaria tai sitten rasvaa ja protskua. Jos siis nyt jollain tapaa sitä ahmimistaan haluaa optimoida. Parempi tietty olisi jättää kokonaan väliin.
Nämä oli siis vain esimerkkejä :) Kaikissahan herkuissa on rasvaa ja hiilareita, luult. hieman sokeriakin.
Aina ei ihan kaikkea halua jättää väliin jatkuvasti.
ap
Mulla on sama kuin ap:lla! Ennen meni suklaalevy kevyesti, nyt se ei edes maistu niin hyvältä ja tulee vain huono olo. Mutta pizzaa, valkosipuliperunoita, hampurilaisia ja viinejä voisin nautiskella päivittäin.
Suklaalla täytetyt croissantit kaikki yhdessä :D
Suola on kaikista pahin! Suolaan kuolee helposti ottamalla desin suolaa suuhun ja syömällä sen, jos otat desin sokeria tai rasvaa et kuole. Kyse on määristä!
Kahdesta epäterveellisestä mieluummin 200g sipsejä kuin 200g suklaata.
Suola ainakin minulle.
T: verenpainetautinen
Satunnaisesti syötyinä ei mitään väliä. Suola on pahaksi kaikille, sokeria monet sietävät. Rasvan laatu ratkaisee.
Vierailija kirjoitti:
Suola on kaikista pahin! Suolaan kuolee helposti ottamalla desin suolaa suuhun ja syömällä sen, jos otat desin sokeria tai rasvaa et kuole. Kyse on määristä!
No joo otin selvää asiasta. n. 48 teelusikkaa on tappava. (Hypernatremia), jossa aivosolut kutistuvat.
Vierailija kirjoitti:
Satunnaisesti syötyinä ei mitään väliä. Suola on pahaksi kaikille, sokeria monet sietävät. Rasvan laatu ratkaisee.
Suola on välttämätöntä, sokeria kukaan ei tarvitse, eläinrasva on ihmiselle parasta.
Sokeriset