Listataan tähän parhaimmat wt reseptit!
Ap aloittaa:
Ainekset:
500 g pakasteranskalaispussi
1 kg lihapullia ja nakkeja, enintään 12% lihaa
400 g pekonia
5 dl maustettua ruokakermaa
1 rkl suolaa
1 dl ketsuppia
250 g voita
Suikaloi pekoni ja kuullota se runsaassa rasvassa korkealla lämpötilalla pinnoitetulla pannulla. Kun teflon alkaa irtoilla, voit siirtää pannun hetkeksi sivuun ja pilkkoa nakit ja puolittaa lihapullat. Lisää pekoni, nakit ja lihapullat kerroksittain vuokaan. Sekoita maustettuun ruokakermaan suola, ketsuppi ja sulatettu voi. Paista uunissa 225 C noin tunti. Tarjoa taloussokerin ja raikkaan siiderin/oluen kanssa.
Vinkki: kasvisversion saat käyttämällä pekonin, nakkien ja lihapullien tilalla 1 kg pakastekalapuikkoja. Esipaista kalapuikot pannulla pekonin tapaan.
Kommentit (4)
Lähtikö nälkä? Jäikö huomisellekin? Ite söin juuri saarioisen jauhenliha-roiskeläpän.
Pussi pois, kylmään uuniin ja grillivastukset lämpiämään. Siinä 150 kohilla pistän ylä- ja alalämmölle ja annan kohota lämmön vaikka kahteensataan.
Päälle sitä hesburgerin valkosipulikastiketta jota joistain kaupoista saa, jos ei oo nii blå band greek.
Ja kuppi maitoa.
Pussi vaaleaa makaroonia, keitetään ja lisätään juustoraastetta pussillinen ja ruokakermaa, valkopippuria ja suolaa.
Ap:n reseptistä saa juhlaan sopivan version, kun pakasteranskalaiset korvaa pakastelohkoperunoilla (mielellään maustetut/kuorrutetut). Tällöin lihapullat voi myös korvata jauhenlihalla.
Äiiä-versio (esim. mies + kaverit) saadaan taas korvaamalla nakit pilkotulla HK-blööllä (takkalenkki käy myös) ja ketsupin tilalle sinappi.
Koska ruuassa pitää olla myös kasviksia, lisätään annokseen reilusti majoneesia.
Raaka-aineet:
-viisi Hese-kuponkia (neljälle hengelle... joku haluaa kuitenkin jotain ylimääräistä)
-litra bensaa
-pari kymppiä käteistä
Valimistusaika n. 10 minuuuttia
Jos Hese-kuponkeja ei satu juuri taloudessa olemaan, varaa aikaa paperiroskiksen penkomiseen n. 10 minuuttia tämän lisäksi.