Olen raskaana, pitääkö banaanikin kuoria?
Niin, otsikossa se tulikin... Ku luin jotain listeria(?) listaa ja siinä oli et hedelmät pitää kuoria, mut siinä mainittiin vain omena ja päärynä. Mietin et onko sama juttu banaanin kanssa? Sori kysely mut oon vähän neuroottinen, ku eka raskaus... Kiitti neuvoista!
T. Rv 4+5
Kommentit (17)
Mä oon keittänyt sen, niin en sitten kuori.
Ai siis pitääkö se kuoriki soseuttaa vai voiko sen syödä erikseen? Kun se on vähän kova, vaikee haarukalla soseuttaa, pitää varmaan ostaa joku blenderi...
Kyllä se blenderillä menne, ja pehmenee myös mikrottaessa. 60 sekkaa täydellä teholla.
Kyllä banaani on ihan helppo juttu ananakseen verrattuna! Se kannattaa kyllä keittää ekaksi, sit blenderiin.
Niin siis, eikö banaanista kuulu syödä pelkät kuoret? Näin mulle on opetettu.
Vierailija kirjoitti:
Niin, otsikossa se tulikin... Ku luin jotain listeria(?) listaa ja siinä oli et hedelmät pitää kuoria, mut siinä mainittiin vain omena ja päärynä. Mietin et onko sama juttu banaanin kanssa? Sori kysely mut oon vähän neuroottinen, ku eka raskaus... Kiitti neuvoista!
T. Rv 4+5
Jos luet listeria listaa asioista jotka pitää kuoria eikä siinä ollut banaania niin eikö terve järkikin jo sano, että sitä ei silloin tarvitse kuoria?
No ei nyt banaania kuoria tartte. Kannattaa käyttää sitä maalaisjärkeäkin näissä jutuissa. Ite synnytin viime viikolla ja terve vauva tuli. Ikinä oo mitään kuorinu.
Banaaneissa voi olla kaikkia trooppisia tauteja, joten en suosittelisi syömään missään muodossa. Jos kuitenkin joutuu syömään, niin ensin ehdottomasti pitkä pakastus (n. viikko) ja sen jälkeen pitkä kuumennus (esim. saunassa noin viikon verran ylälauteilla suunnilleen sadassa asteessa).
Ai voiko banaaneja syödä? Ihanko oikeesti? Vai onko tämä juksausta?
Minä ainakin olen käsittänyt että banaanit on tarkoitettu koristeeksi. Esim jossain kyläpaikassa olohuoneen pöydällä on korissa banaaneja mutta ei niitä syödä.
Ja joku banaanileivos on sen niminen koska on keltainen kuten banaani.
Minä söin pelkät kuoret, se sisältöhän siinä raskaana olevalle haitallista on.
Uuniin tunniksi 220 astetta, ei tarvitse kuoria sen jälkeen.
Mitä teet banaanilla ? Jos syöt kuori ., mutta jos mastutboit sillä älä kyoro kestää paljon paremmin
Okei... Vähän tuli ristiriitaista tietoa mut jos mä teen nyt niin, et keitän sen eka ja sit soseutan siinä blenderissä (mitä mulla ei oo, maksaakohan se ihan hirveesti...) niin sit ois turvallista... Äh, nää on tosi vaikeita juttuja ku ei haluis oikeesti mitään riskejä ottaa! Onneksi en syö ananasta mistä joku mainitsi, sehän ois ihan mahoton soseuttaa... Tai syön mä purkista joskus mut mun käsittääkseni neki on nyt raskaana kielletty, kun ne on siinä vakuumi(?) pakatussa purkissa...? Jos tulee jotain muita vinkkejä mieleen niin otan kiitollisena vastaan, kaikki on nyt niin uutta eikä netistä oikein löydy kunnon ohjeita...
Jos löydät vakuumipakatun banaanin niin ne vähän kuin kumoaa toisensa, eli silloin sen banaanin voi syödä huoletta kuorimatta ja keittämättä. Tai toki voit laittaa ite sen banaanin sinne vakuumipakkaukseen, anna olla yön yli ennen kuin syöt.
Ei tartte kuoria, mutta se kyllä kannattaa soseuttaa ja kuumentaa mikrossa.