Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tekisikö jauheliha täytteisiä lettuja? Kokemuksia kellään?

Vierailija
23.03.2016 |

En oo ennen tehny lettuja, joihin laittaisin suolaisen täytteen, vaan aina tehny ihan tavallisia lettuja hillolla ja kermavaahdolla... Minkähänlaisia olisi tuollaiset jauheliha täytteiset letut?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No luultavasti olisivat jauhelihatäytteisiä lättyjä.

Vierailija
2/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen aika usein lättyjä, joissa on suolainen täyte. En nyt just jauhelihaa laita, mutta muunlaisia juttuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyviä ovat, kun maustat jauhelihan kunnolla. Voit vielä kuorruttaa juustolla.

Vierailija
4/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinejä ja smetanaa.

Vierailija
5/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi tein70- luvulla. Onkos ne tulossa taas suosioon, retroruokaa.

Vierailija
6/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niitä tehtiin jo joskus 80-luvulla köksäntunnilla. Ensin paistat lätyt, sitten käärit niihin sen jauhelihatäytteen (kai siinä jotain muutakin oli?) ja laitat riviin vuokaan tms. Juustoraastetta päälle ja uuniin, kunnes juustoraaste sulaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu lapsena syötiin näitä "kreppejä", oikein hyviä olivat. 

Vierailija
8/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein joskus, ja pakko sanoa et harmitti kun tuli käytettyä plätyt sellaiseen. Parempi ku ois syöny lihat lihana ja jälkkäriks plättyjä.

Vähä sama juttu, ku en tykkää sotkea pekonia mihinkään ruokaan, menee ihan hukkaan.

Ihan hyviähän ne oli, ei siinä mitään. Ehkä ois pitänyt osa säästää jälkkäriks, sit ei ois harmittanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee mielummin munakasrulla. Kevyempi, maistuvampi , nopeampi ja helpompi !. Googlaa vappu pimiä munakasrulla. Siinäpä se.

Vierailija
10/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää on. Ollaan laitettu myös kinkkua ja juustoa, kun paistaa ensin toisen puolen ja sitten täyttää, juusto sulaa ihanasti lätyn pintaan toisen puolen paistuessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokin aikaa sitten tein jauhelihatäytteisiä lettuja, ja saavuttivat suurta suosiota. Pitänee tehdä toistekin.

Vierailija
12/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkkujen herkku, vaikka vähän kalliita ovatkin. Jauheliha Liiteristä, ja muuta mukaan mitä haluaa.Ei niitä kyllä enää uunissa kannata paistaa, sähköntuhlausta. Voi laittaa myös mukaan juustoa ja makkaraa, kunhan juuston saa tarjouksesta (4 €/kg). Ja mikrossa kun lämmittää, niin sulaa myös juusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha on ihan ok täyte lättyihin. Kokeile suhtautua vähän kuin pitsaan. Kaikkea mistä tykkää voi laittaa täytteeksi. Täytetyt lätyt on siinä helpompia että ne tarvii paistaa vain yhdeltä puolelta. Sitten rullaus ja jos haluaa niin juustoraaste päälle ja uunin kautta niin se on siinä.

Jos sen kananmunan kestää niin täytetyistä lätyistä saa hyviä kasvisversioitakin. Tiedän kun parille nirsolle tein erikseen.

Vierailija
14/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tein joskus, ja pakko sanoa et harmitti kun tuli käytettyä plätyt sellaiseen. Parempi ku ois syöny lihat lihana ja jälkkäriks plättyjä.

Vähä sama juttu, ku en tykkää sotkea pekonia mihinkään ruokaan, menee ihan hukkaan.

Ihan hyviähän ne oli, ei siinä mitään. Ehkä ois pitänyt osa säästää jälkkäriks, sit ei ois harmittanut.

Ne on näitä makuasioita. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Jokin juttu on siinä leivän ja lihan yhdistelmässä. Mieti hampurilainen, pizza ja kebab. Kaikki aika suosittuja joissa yhdistyy leipä ja liha plus lisukkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi, munakasrulla, toinen retroruoka! Tein sitäkin 70- luvulla! Äitini oli pitkään sairaalassa ja mä tein usein ruuan koulusta päästyäni. Kun en ollut niin tottunut, niin tein mielelläni jauheliharuokia. Äidilläni oli kirjanen " Vaikka mitä jauhelihasta ". ( samaa kirjasarjaa oli Näppäile parempia kuvia, ja näin opit purjehtimaan :-)), ja tein siitä ruokia järjestelmällisesti. Sit muu perhe piilotti sen, ja kirja löytyi vasta muuton yhteydessä 10 v myöhemmin....

Vierailija
16/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tee mielummin munakasrulla. Kevyempi, maistuvampi , nopeampi ja helpompi !. Googlaa vappu pimiä munakasrulla. Siinäpä se.

Siis onko tuo Vapun resepti hyvä tuolla pinaatti-sienitäytteellä?

Vierailija
17/17 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopisko tsatsiki noiden jauheliha lettujen kanssa?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi kolme