Tekisikö jauheliha täytteisiä lettuja? Kokemuksia kellään?
En oo ennen tehny lettuja, joihin laittaisin suolaisen täytteen, vaan aina tehny ihan tavallisia lettuja hillolla ja kermavaahdolla... Minkähänlaisia olisi tuollaiset jauheliha täytteiset letut?
Kommentit (17)
Mä teen aika usein lättyjä, joissa on suolainen täyte. En nyt just jauhelihaa laita, mutta muunlaisia juttuja.
Hyviä ovat, kun maustat jauhelihan kunnolla. Voit vielä kuorruttaa juustolla.
Viimeksi tein70- luvulla. Onkos ne tulossa taas suosioon, retroruokaa.
Niitä tehtiin jo joskus 80-luvulla köksäntunnilla. Ensin paistat lätyt, sitten käärit niihin sen jauhelihatäytteen (kai siinä jotain muutakin oli?) ja laitat riviin vuokaan tms. Juustoraastetta päälle ja uuniin, kunnes juustoraaste sulaa.
Juu lapsena syötiin näitä "kreppejä", oikein hyviä olivat.
Tein joskus, ja pakko sanoa et harmitti kun tuli käytettyä plätyt sellaiseen. Parempi ku ois syöny lihat lihana ja jälkkäriks plättyjä.
Vähä sama juttu, ku en tykkää sotkea pekonia mihinkään ruokaan, menee ihan hukkaan.
Ihan hyviähän ne oli, ei siinä mitään. Ehkä ois pitänyt osa säästää jälkkäriks, sit ei ois harmittanut.
Tee mielummin munakasrulla. Kevyempi, maistuvampi , nopeampi ja helpompi !. Googlaa vappu pimiä munakasrulla. Siinäpä se.
Hyvää on. Ollaan laitettu myös kinkkua ja juustoa, kun paistaa ensin toisen puolen ja sitten täyttää, juusto sulaa ihanasti lätyn pintaan toisen puolen paistuessa.
Jokin aikaa sitten tein jauhelihatäytteisiä lettuja, ja saavuttivat suurta suosiota. Pitänee tehdä toistekin.
Herkkujen herkku, vaikka vähän kalliita ovatkin. Jauheliha Liiteristä, ja muuta mukaan mitä haluaa.Ei niitä kyllä enää uunissa kannata paistaa, sähköntuhlausta. Voi laittaa myös mukaan juustoa ja makkaraa, kunhan juuston saa tarjouksesta (4 €/kg). Ja mikrossa kun lämmittää, niin sulaa myös juusto.
Jauheliha on ihan ok täyte lättyihin. Kokeile suhtautua vähän kuin pitsaan. Kaikkea mistä tykkää voi laittaa täytteeksi. Täytetyt lätyt on siinä helpompia että ne tarvii paistaa vain yhdeltä puolelta. Sitten rullaus ja jos haluaa niin juustoraaste päälle ja uunin kautta niin se on siinä.
Jos sen kananmunan kestää niin täytetyistä lätyistä saa hyviä kasvisversioitakin. Tiedän kun parille nirsolle tein erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Tein joskus, ja pakko sanoa et harmitti kun tuli käytettyä plätyt sellaiseen. Parempi ku ois syöny lihat lihana ja jälkkäriks plättyjä.
Vähä sama juttu, ku en tykkää sotkea pekonia mihinkään ruokaan, menee ihan hukkaan.
Ihan hyviähän ne oli, ei siinä mitään. Ehkä ois pitänyt osa säästää jälkkäriks, sit ei ois harmittanut.
Ne on näitä makuasioita. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Jokin juttu on siinä leivän ja lihan yhdistelmässä. Mieti hampurilainen, pizza ja kebab. Kaikki aika suosittuja joissa yhdistyy leipä ja liha plus lisukkeet.
Oi, munakasrulla, toinen retroruoka! Tein sitäkin 70- luvulla! Äitini oli pitkään sairaalassa ja mä tein usein ruuan koulusta päästyäni. Kun en ollut niin tottunut, niin tein mielelläni jauheliharuokia. Äidilläni oli kirjanen " Vaikka mitä jauhelihasta ". ( samaa kirjasarjaa oli Näppäile parempia kuvia, ja näin opit purjehtimaan :-)), ja tein siitä ruokia järjestelmällisesti. Sit muu perhe piilotti sen, ja kirja löytyi vasta muuton yhteydessä 10 v myöhemmin....
Vierailija kirjoitti:
Tee mielummin munakasrulla. Kevyempi, maistuvampi , nopeampi ja helpompi !. Googlaa vappu pimiä munakasrulla. Siinäpä se.
Siis onko tuo Vapun resepti hyvä tuolla pinaatti-sienitäytteellä?
Sopisko tsatsiki noiden jauheliha lettujen kanssa?
No luultavasti olisivat jauhelihatäytteisiä lättyjä.