Pizzanpyörittelijöitä paikalla?
Olen järjestämässä pizzaperjantain suurehkolle porukalle. Mitä veikkaatte, mahtuukohan taikina kokonaisuudessaan kahdeksan litran kulhoon?
Taikinan ohje:
100 g hiivaa
8 dl vettä
4 tl suolaa
2 dl öljyä
20 dl vehnäjauhoja
Kommentit (31)
Mä teen tuon kokoisen leipätaikinan 7g hiivapussilla ja hyvin mahtuu Kitchen Aidin kulhoon, joka on ihan normikokoa. Ehkä n 4L.
Mä haluaisin semmosen sopivan ohjeen kans 8 litran ämpäriin. Sokeria, hiivaa, vettä ja kuin paljon ?
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Ehkä rohkenen kokeilemaan. Teen lopullisen päätöksen vasta jauhojen lisäyksen jälkeen :D
- Ap
Vierailija kirjoitti:
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Mä oon käyttäny kebabkastiketta! Esim tätä:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/153554/Tulinen%20kebabkastike/
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Mä oon käyttäny kebabkastiketta! Esim tätä:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/153554/Tulinen%20kebabkastike/
Kiitos, minä testaan! Tomaattipyre mulla onkin jäänyt kokeilematta.
Vierailija kirjoitti:
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Oliiviöljyä kastike vaatii myös, ei missään nimessä rypsiöljyä. Puoli tuntia vähintään saa porista miedolla lämmöllä.
Oonko nyt jotenkin tyhmä kun en tajua miten toi ei mahtuis 8litran kulhoon? Jos noita aineita on se vähän reilu 3l, niin turvota saa melkein kolminkertaseks, et tulee yli.
Vierailija kirjoitti:
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Sokeri
Pitsapohjaankaan en muuten laittais muuta kun oliiviöljyä. Samoin siihen tomaattikastikkeeseen laittaisin tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, oliiviöljyä, valkosipulia, sipulia, mustapippuria, oreganoa, sokeria ja suolaa.
Pitsapohjaa en kohota, koska kohottamalla ei saa ohutta rapeaa pohjaa. (Helppo helpotus isoon pitsamäärään on muuten tehdä tortillapohjista pitsoja.)
Pitsan teossa on mielestäni tärkeintä järjestys. Ensin se kastike, koska se saa muhia pitkään. Sit täytteet valmiiks ja vasta sen jälkeen pohja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Oliiviöljyä kastike vaatii myös, ei missään nimessä rypsiöljyä. Puoli tuntia vähintään saa porista miedolla lämmöllä.
Ja hippusellinen sokeria pehmentämään makua.
Aika hemmetisti laitat öljyä.
Normaalikokoiseen taikinaan (joka on puolet tuosta) on tapana laittaa 1-2 korkillista.
Itse laitan myös puoli kourallista sokeria ja yhden kananmunan. Tämä resepti etniseltä pizzerianpitäjältä. Ja tärkein on että sen annetaan nousta useita tunteja, mieluiten esim. yön yli.
Vierailija kirjoitti:
Aika hemmetisti laitat öljyä.
Normaalikokoiseen taikinaan (joka on puolet tuosta) on tapana laittaa 1-2 korkillista.
Itse laitan myös puoli kourallista sokeria ja yhden kananmunan. Tämä resepti etniseltä pizzerianpitäjältä. Ja tärkein on että sen annetaan nousta useita tunteja, mieluiten esim. yön yli.
Joo, paperilla lukee 1,8 dl öljyä ja laiskuuttani vain pyöristin. Normaalikokoinen taikina on mulla neljäsosa tästä, mutta on hyvä tietää, että öljyn määrä ei mee ihan samassa suhteessa muiden aineiden kanssa :) Ja sokerin oon lisännyt ihan jo paperillekin! Yleensä kyllä tulee hiiva ruokittua ihan automaattisestikin, mutta parempi pelata nyt varman päälle. Kananmunia en viitsi lisätä, porukasta löytyy ainakin kaksi kasvissyöjää.
- Ap
Ootko nyt ihan varma ettei paperillas lue "1.8 tl" tai "rkl"?
2 desiä kuulostaa oikeasti aika helvetin paljolta.
Mitä nyt netin pizzataikinareseptejä tässä äkkiseltään googlasin niin ei missään laiteta kuin n. ruokalusikallinen.
Kauhea määrä hiivaa ja öljyä. Pizzapohja ei hiivaa juuri lainkaan kaipaa.
Vierailija kirjoitti:
Mä haluaisin semmosen sopivan ohjeen kans 8 litran ämpäriin. Sokeria, hiivaa, vettä ja kuin paljon ?
Ai, isikin meinaa leipoa. Älä unohda maltaita 'pizzapohjasta'.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten saisin pizzerian (kotipizza vaikka) tomaattikastiketta tehtyä kotona? Oon tehnyt tomaattimurskasta/paseeratusta ja maustanut+keittänyt. Ei tuu yhtä hyvää. Eikä tuoreista tomaateista ole onnistunut myöskään. Mikä mulla puuttuu? Mausteina oregano, valkosipuli, sipuli, suola, pippuri ...
Oliiviöljyä kastike vaatii myös, ei missään nimessä rypsiöljyä. Puoli tuntia vähintään saa porista miedolla lämmöllä.
Ja hippusellinen sokeria pehmentämään makua.
Aivan oikein. Unohdin, että laitan myös hyppysellisen sokeria kastikkeeseen. Chiliäkin olen joskus laittanut maltillisesti.
Vierailija kirjoitti:
Ootko nyt ihan varma ettei paperillas lue "1.8 tl" tai "rkl"?
2 desiä kuulostaa oikeasti aika helvetin paljolta.
Mitä nyt netin pizzataikinareseptejä tässä äkkiseltään googlasin niin ei missään laiteta kuin n. ruokalusikallinen.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/34852/PIZZAPOHJA%20%28pellillin…
Tätä reseptiä olen käyttänyt, teen sen nyt vain nelinkertaisena. Tekeekö "liika" öljy pohjasta sitten jotenkin huonomman?
- Ap
Tiukkaa tekee.