Miten sitä oli lapsena melkein aina terve vaikka söi homeista ruokaa?t.ammattivalittaja
Mulla ei montaa flunssaa lapsena ollut ja ehkä noin pari vatsatautia 18v mennessä. Silti meillä kotona oli monesti esim leipä homeista ja siitä vaan otettiin se homekohta pois ja syötiin. Äidin tekemissä hilloissa oli monesti hometta päällä vaikka käytti atamonia niissä. Se homeinen hillo kaapaistiin päältä pois ja syötiin siitä alapuolelta. Vesi kaivosta oli aivan ruskeaa ja likaista. Miten sitä vaan pysyi niin hyvin terveenä?
Kommentit (11)
Niin, vähemmän minusta siihen aikaan sairasteltiin kuin nykyään. Lapsetkaan eivät paljoa koulusta koskaan pois joutuneet olemaan.ap
Ehkä kannattaa alkaa pistelemään nytkin homeista leipää ja sitä hilloa homekuoren alta leivän päälle, niin paranee nykyisetkin vaivat.
Ehkä siksi, että tuollaista ei tapahtunut, tai tapahtui äärimmäisen harvoin.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä kannattaa alkaa pistelemään nytkin homeista leipää ja sitä hilloa homekuoren alta leivän päälle, niin paranee nykyisetkin vaivat.
Ei ne auta mun nykyisiin vaivoihin.ap
Vierailija kirjoitti:
Ehkä siksi, että tuollaista ei tapahtunut, tai tapahtui äärimmäisen harvoin.
Meillä tuo ei ollut harvinaista lainkaan mutta myös sisareni pysyivät terveenä.ap
Vierailija kirjoitti:
Ehkä siksi, että tuollaista ei tapahtunut, tai tapahtui äärimmäisen harvoin.
Kyllä meilläkin piti syödä homeiset hillot, mehut ja juustot. Näin 70-luvulla.
No oletko sä terve nyt? Ei kai ne syövät heti iskekään.
Näitä lukiessani olen onnellinen siitä, että meillä kotona oli normaalit hygieniaopit eikä pilaantunutta ruokaa syöty koskaan.
Juu, anoppi tekee edelleen sitä että homeisesta hillosta home pois ja syödään pois poikkeen. Ei se ole ikinä kipeänä. Tai jos on niin sanoo että ripuli on aikuiselle vaan hyväksi ja tyhjentää suolen. Meillä kotona syötiin ihan ok ruokaa ja silti oltiin silloin tällöin kipeenä
Toisilla kehittyi vastustuskyky ja pysyivät terveinä. Toiset sitten eivät pysyneet.