Olenko helsinkiläinen snobi, kun syön näin?
Onko ainoa "normaali tapa" ravita perhe helposti, nopeasti ja halvasti kantamalla pöytään perunoita + kastike? Teinin arvomaailmaa tukien syömme lakto-ovosti, ruoan terveellisyys ja vaihtelevuus ovat taas minulle ja miehelleni tärkeitä.
Maanantai: Viikonlopun jämäuunijuureksista tehty curry, keitettyä ohraa ja parsakaalia
Tiistai: Porkkanamuusia kidneypapupihvit & itsetehty pesto pakkasesta
Keskiviikko: Härkäpapumakaronilaatikko, kaali-appelsiini-porkkanaraaste
Torstai: Balsamico-sitrussalaattia, halloumia (oli alennuksessa), uunissa paahdettuja kikherneitä ja juureksia
Perjantai: Riisinuudelisalaatti jossa paljon chiliä, savutofua, parsakaalia, pilkottu paprika ja korianteria
Kommentit (26)
En osaa sanoa, mitä väliä sillä edes on? Kaipaatko kaikessa ulkopuolista arviointia?
Kuka vittu muistaa ulkoa koko viikon syömiset?
Mitähän tolla listalla on tekemistä helsinkiläisyyden kanssa?
Musta sä olet vain kasvissyöjä, joka on nähnyt vähän vaivaa kokeilla noita reseptejä, että ne toimii.
Mutta kuten just Hesarissakin luki, Suomessa gastronomia ymmärretään snobbailuksi, niin kai tuo sinusta sellaisen tekee.:)
Vierailija kirjoitti:
Mitähän tolla listalla on tekemistä helsinkiläisyyden kanssa?
Itse asiassa en ole Helsingistä, kuten ei miehenikään.
AP
Minä asun Keski-Suomessa, ja olen keski-ikäinen ison perheen äiti, ja ihan tuttuja ruokia ovat. Erona on se, että olemme sekasyöjiä, ja viikossa on myös pari kalaruokaa, ja välillä jopa ihan lihaa. Sitä perunaa ja kastiketta ei kyllä ikinä.
Saako tämä Savolainen juntti tulla teille syömään? Hyvältä nimittäin kuulosti.
Vakavasti puhuen, sainkin tuosta hyviä ruokavinkkejä itselleni. Syön aika kasvispainotteisesti, mutta viime aikoina on ollut ideat lopussa ruoanlaiton suhteen. Kiitos siis teidän viikon ruokalistan jakamisesta!
Hyvältä kuulostaa. Kokkailen itse samanlaisia ruokia enkä koe itseäni snobiksi. olen ihan tavallinen pulliainen, joka tykkää ruoanlaitosta. Lihaa meillä ei syödä.
Mun mielestä nuo ruuat on kyllä tosi arkisia ja tavallisia. Noissa ei ole ollut mitään snobia enää 15 vuoteen...
Ei niissä perunoissa ja kastikkeissakaan ole mitään vikaa. Olen itse ollut ulkomaalaisella ruokavaliolla jo vuosia. Se tuntuu arkiselta mihin on tottunut. Perunat ja kastikkeetkin ovat hyvin tehtynä ja lisukkeineen ihan yhtä hienoa ruokaa kuin intialaiset tai muut etniset ruuat. Itselläni tulee muutaman maailmankeittiön ruoka jo korvista ulos. Ihan samoin se currykin on intiassa maailman tavallisinta ja tylsintä ruokaa. Perunat kastikkeineen on siellä enemmänkin luksusta jos ne on hyvin tehty.
Jotenkin junttia ajatella että kaikki suomalainen perinteinen ruoka olisi jotenkin ulkomaista huonompaa. Mistä tahansa ruuasta saa pahaa ja epäterveellistä jos syö yksipuolisesti ja ruokaa ei laiteta kunnolla.
Itselleni olisi liian hifiä arkiruoiksi, liikaa komponentteja, mutta kivoja vinkkejä, piti ottaa kuvakaappaus. Kiitos!
Kuulostaa normaalilta kasvissyöjän ruokalistalta, ei mitään snobbailua. Portobellosienet ja kasvissushit päivittäin syötynä voisivat kuulostaa snobbailulta.
Kikherneet ei maistu hiltään ja juureksia joka aterialla, ei napaaisi.
Meillä on ollut tänään lounaaksi maa-artisokkakeittoa, yrttileipää ja nyt söimme kantarellirisoton. Jälkkäriksi englantilaisia, ihan kokonaan kotitekoisia mincemeat pieta ( jossa siis ei ole nimestä huolimatta yhtään lihaa, vaan hedelmiä).
Et ole vaikka niin kovasti haluaisitkin.
Vierailija kirjoitti:
Kikherneet ei maistu hiltään ja juureksia joka aterialla, ei napaaisi.
Meillä on ollut tänään lounaaksi maa-artisokkakeittoa, yrttileipää ja nyt söimme kantarellirisoton. Jälkkäriksi englantilaisia, ihan kokonaan kotitekoisia mincemeat pieta ( jossa siis ei ole nimestä huolimatta yhtään lihaa, vaan hedelmiä).
Miksi syotte mince pies helmikuussa?! Jaiko joululta yli?
Jos olet ammatiltasi kokki, keittiömestari, kotitalousopettja tai ravitsemusterapeutti, niin et ole ainakaan snobi. Muussa tapauksessa olet jokamiehen ihannevaimo.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kikherneet ei maistu hiltään ja juureksia joka aterialla, ei napaaisi.
Meillä on ollut tänään lounaaksi maa-artisokkakeittoa, yrttileipää ja nyt söimme kantarellirisoton. Jälkkäriksi englantilaisia, ihan kokonaan kotitekoisia mincemeat pieta ( jossa siis ei ole nimestä huolimatta yhtään lihaa, vaan hedelmiä).Miksi syotte mince pies helmikuussa?! Jaiko joululta yli?
Jep, en onnistunut saamaan valmiita, joten jouduin tekemään mincemeatinkin itse. Sit sitä tuli niin paljon, että viimeinen purkki oli vielä jääkaapissa joululta. Vaikka itse sanonkin, niin omatekemä on parempaa kuin kaupan.
Halvalla tehtyjä perus(kasvis-)ruokia, mikä noissa on ihmeellistä? Oletko jostain perähikiältä ja ihan liekeissä, kun pöydässä on jotain muuta, kuin läskisoosia? No mutta mikäs siinä, kiva kun jaksat kokkailla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kikherneet ei maistu hiltään ja juureksia joka aterialla, ei napaaisi.
Meillä on ollut tänään lounaaksi maa-artisokkakeittoa, yrttileipää ja nyt söimme kantarellirisoton. Jälkkäriksi englantilaisia, ihan kokonaan kotitekoisia mincemeat pieta ( jossa siis ei ole nimestä huolimatta yhtään lihaa, vaan hedelmiä).Miksi syotte mince pies helmikuussa?! Jaiko joululta yli?
Jep, en onnistunut saamaan valmiita, joten jouduin tekemään mincemeatinkin itse. Sit sitä tuli niin paljon, että viimeinen purkki oli vielä jääkaapissa joululta. Vaikka itse sanonkin, niin omatekemä on parempaa kuin kaupan.
Ohis: Juu, en ole itsekaan hirvea fani noiden kaupan mince piesin peraan. Tosin, jos Englannissa asutte, niin voisin suositella Waitrosen mince piesia, ne on hyvia! Ja sellaiset, joissa on mantelimassalla tms. tehty se kansi. :)
Olet. Tämänhän sinä halusit kuulla?