Meillä on liikaa ruokaa jääkaapissa!!
Kävin eilen siis kaupassa, ja samaan aikaan mies oli tietämättäni käynyt vanhemmillaan kun olivat pyytäneet tyhjentämään jääkaapin reissuun lähtiessään, koska muuten olisivat heittäneet kaiken pois. Meillä ei todellakaan ole liikaa rahaa, ja inhoan muutenin haaskuuta, mitä mä teen? Voiko hedelmiä pakastaa? Joo, olen urpo, mutta ei ole ennen ollut tällästä tilannetta.
Kaapista löytyy nyt siis esim. kaksi litran purkkia jogurttia+ viisi pientä purkillista, kaikissa päiväys eilen tai tänään, kilo banaaneja, päärynöitä, kuusi pasteijaa, suklaakakkua, neljä litraa maitoa, valmiiksi kuorittu ananas(!), piimää, persikoita, kaksi isoa kerää jäävuorisalaattia ja viimeisiään vetelevä kurkku. Perunat, kirsikkatomaatit yms. säilyy kyllä ja pasteijat voi pakastaa, mutta mitä mä teen järjettömällä kasalla jäävuorisalaattia?? Eikai kukaan noita jaksa syödä ennen kun ovat pilalla! Tai noi jogurtit. Voisko noista leipoa jotain? Munai, jauhojoja yms. on.
Ja toi ananas, siis en edes tiennyt, että tollasia myydään valmiiksi kuorittuna muovitötsässä :D Anoppi ostanut. Hedelmäsalaatti on hyvää, mutta naapureilleko mä sitä jaan, kun kaikea on niin pirusti? Tiedän kyllä, että jogurtit eivät mene vanhaksi saman tien kun "parasta ennen"-päiväys iskee, mutta tota on ihan älyttömästi, niinkun maitoakin.
Apua!
T. On mullakin ongelmat
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Aijoo ja kaks kiloa juustoa -30%-merkinnällä.
ap
Juuston voi pakastaa.
Pidä salaattibileet.
Lisäksi syötät juustot patongin kanssa ja mitä muuta nyt liikaa sinulla onkaan. Jogurtit tosiaan kylmässä jääkaapissa säilyvät avaamattomina viikonkin parasta ennen -päiväyksen jälkeen.
Ja voihan niitäkin laittaa jälkkäriksi juhliin (vaikka vähän arkista tietysti on) hedelmien kanssa.
Tekisin sekasalaattia ison kulhon, lorauta siihen etikkaa niin säilyy kyllä jääkaapissa monta päivää. Laita keitettyjä makaroneja ja tonnikalaa sekaan. Ja se ananas. Ja kaikki muu ylimääränen mitä löytyy. Juustoja kuutioit mukaan.
Jogurttikakku on ainaki super hyvää! Tää ei suostu liittää tähän reseptiä mut googlella löytyy
Pasteijat, suklaakakun ja juustot voi pakastaa.
Hedelmät säilyvät hyvinä pitkään. Syökää ensimmäisinä pois banaanit, osan voi käyttää vaikka hedelmäsalaattiin sen tuoreananaksen kanssa, tai sitten leivontaan.
Jugurtti säilyy hyvänä viikkoja parasta ennen -päiväyksen jälkeen, hyvin ehditte syödä kaiken.
Maidon voit käyttää vaikka leivontaan, jos munia ja jauhoja on. Pannukakkukin on hyvä kohde vanhentuvalle maidolle. Sekä leivonnaiset että pannukakun voi pakastaa.
Jogurteista jäätelöä pakkasessa, samoin hedelmistä sorbetteja, soseeksi vaan ja pakkaseen. Banaani on hyvää pakastettuna, esim. pirtelöihin sun muihin. Juustoista raastetta ja pakkaseen sopivissa annoksissa, sieltä on sitten hyvä tempaista tarpeen mukaan. Piimä on ihanaa leivontaan, erilaisia piimäkakkuja on vaikka mitä. Salaatti on hankalaa, ehkä jonkinlaista vihersmoothieta, hedelmiä, salaattia jotai, nythän on hyvä kokeilla kun on aineksia. Maitoa voi myös pakastaa, sopiviin annospurkkeihin, niin helppo heittää vaikka kastikkeisiin tai keittoihin.
Ananas käy pakastettavaksi. Pakastettua se hotellien aamupala-ananas on.
Jugurttia voit laittaa leivoksiin kermaviilin sijaan.
Päärynöidtä voit tehdä hilloa hillosokerilla
Maitoa ja jugua voi pakastaa lyötyjen aikaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aijoo ja kaks kiloa juustoa -30%-merkinnällä.
ap
Juuston voi pakastaa.
Juusto ja jugurtti säilyy pitkälle yli parasta ennen päivän ilman pakastamistakin.
Tekisin pasta kana salaattia
Ja pannaria
Pannaria voi laittaa juguakin. Päärynät voi kuutioina pakastaa ja laittaa kiisseliin myöhemmin. Ananaksen voi pakastaa. Banaaneja ei.
Maidosta lettuja/pannaria, joiden päälle hedelmiä. Osan letuista voi tehdä suolaisella täytteellä ruuaksi, siihen menis sitä jusutoakin, sisään ja päälle. Maitoa voisi käyttää myös lasagnen tekoon ja siihen samaan menis taas sitä juustoakin :) Ja juustoa voi pakastaa vaikka raasteena.
Jäävuorisalaatti säilyy yllätävän pitkään folioon käärittynä jääkaapissa.
Ananaksesta keikauskakkua, jugurtteja samoin voi käyttää kahvikakkuihin ja säilyyhän ne muutenkin päiväyksensä yli syömäkunnossa.
Jee, kiitos, kiitos, kiitos kaikille, en tieenyt, että juuston voi pakastaa, kilo läks heti sinne :)
Tänään tulee siis mitä ilmeisimmin olemaan leivontapäivä ja banaanitkin isken pakastimeen valmiiksi kuorittuina ja viipaloituina, kun ovat jo tosi tummia.
Salaattikasa jäi ainoaksi ongelmaksi (ei nyt pidetä bileitä kuitenkaan tähän hätään), mutta kyllähän sitäkin voi käsittääkseni suikaloida esim. kasviswokkiin mukaan? Jos tekisin kasarillisen ja pakastaisin sitä wokkia sitten?
ap, joka lusikoi jogurttia lounaaksi, kumma kumma :D
Kyllä banaania voi pakastaa! Meillä on pakkasessa lapsille aina "banaanijäätelöitä" tikussa.
Juustot voit raastaa ja käyttää ruokiin pakkasesta.
Jugurtit voit pakastaa annoksina. Syötte heti sulana. Sulatettua en säilöisi.
Leivo pullaa. Sämpylöitä
Pilko hedelmät valmiiksi sekoituksiksi pusseihin smoothieta varten ja pakasta.
Jäävuorisalaatin lehtiä voi käyttää tortillaletun korvikkeena.
Jos jugurtit ovat maustamattomia, voit käyttää ruokakerman tapaan niitä esimerkiksi kastikkeissa
Piimä säilyy hyvin, on hapanmaitotuote. Maidot pakastimeen, leivot niistä sitten ajan kanssa tai teet pannukakkua. Jäävuorisalaatti menee nopeasti, kun pidätte nyt salaattipainotteisia ruokapäiviä.
Juustoa ei voi pakastaa kokonaisena. Tai voi pakastaa, mutta ei ole käyttökelpoista sulatuksen jälkeen. Juusto pitää raastaa ja pakastaa.
Hedelmä blenderiin ja smoothieksi.
Jäävuorisalaattia ei voi käyttää wokkiin. Ei kestä kuumennusta. Eikä varsinkaan uudelleen lämmitystä.
Vierailija kirjoitti:
Jäävuorisalaattia ei voi käyttää wokkiin. Ei kestä kuumennusta. Eikä varsinkaan uudelleen lämmitystä.
Ei pidä paikkaansa. Menee hieman "mössöiseksi", mutta kestää kyllä sekä kuumennuksen että lämmityksen.
Aijoo ja kaks kiloa juustoa -30%-merkinnällä.
ap