Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kinkun lopusta piirakkaa / pizzaa?

Vierailija123
26.12.2015 |

Kannattaako joulukinkun jämistä tehdä piirakkaa tai pizzaa?

Usein näin vinkataan lehtien palstoilla, mutta onko maku täysin eri kuin kinkkuleikkeleillä / -suikaleillä tehdyissä?
Kannattaako edes kokeilla vai tyydynkö vain hernekeittoon?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen. Myöskin juustojen loput heivaan samaan pitsaan.

EI tykätä niistä kinkkusuikaleista, mutta kinkunloppu on maistunut pitsasa.

Uuniperunoiden täyte, ja kinkkuaurajuustopaistos ovat myös menneet meillä hyvin.

Vierailija
2/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku sanoi eilen juuri, että on hirveää pizzassa ja muut komppasi peukuilla. Tee hernekeitto :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizza tai paistos on parempi ratkaisu kuin hernekeitto.

 

Toisaalta, mikä tahansa on parempi ratkaisu kuin hernekeitto, onko mitään vastenmielisempää ruokaa edes olemassa?

Vierailija
4/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä, itsekin tein ja just söin. Mausta sitä kinkkua vaikka chilillä ensin tai käytä voimakkaan makuisia juustoja tai reilusti valkosipulia, muuten voi lyödä läpi sellainen tympeä vanhan kinkun aromi. Omaan pizzaani laitoin reilusti valkosipulilla maustettua tomaattikastiketta, reilusti oreganoa, kinkkua, erilaisia joululta jääneitä juustoja, paprikaa, sipulia. Maukasta oli.

Vierailija
5/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä ainaskin tehdään kinkun lopusta yksi pizza ja toinen kylmäsavulohen jämistä. Huomenna vielä loput kinkut minestronekeittoon. Sit saa kinkku jäädä.

Vierailija
6/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perinteiselle hernekeitolle täältäkin ääni. Ei se oikein muuhun sovi ja juuri kinkku tekee perinteisestä hernekeitosta hyvän. Tosin uuniperunan täytteenä voisi olla hyvä, niin kuin nro 1 ehdotti, mutta en ole kokeillut itse niin en mene takuuseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen pyttipannua!

Vierailija
8/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen laittanut usein kinkkukiusauksen ylijäämistä. 

Eli jokainen sen varmaan osaa tehdä eli ei reseptiä tähän... Älyttömän vaivaton, jos käyttää pakasteesta valmiiksi pilkottua perunaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on viimeisiä kinkunrippeitä käytetty paistinperunoiden kaveriksi pannulla käristäen, ja myös kinkkutaskut torttutaikinaan ovat tainneet tehdä kauppansa, vaikka uutenavuotena. Nakkaan siis melko pian lopun kinkun pakastimeen, ja muutamaan päivään/viikkoon en mieti ollenkaan sen käyttämistä.

Pitsaa olen joskus kokeillut mutta ei se mielestäni toimi.

Meillä on nyt vasta kahdella aterialla ollut kinkkua pöydässä, tänään kolmas kerta ja sitten tauko, ei kellään tule korvista ulos. 

Vierailija
10/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä oma uusiokäytttötapani. Leikkaan kinkun tikuiksi, jotka ovat paksuudeltaan max 5 milliä. Ladon tikut leivinpaperille uunipellille ja paahdan niitä 200-asteisessa uunissa, kunnes käpertyvät ja saavat hiukan väriä. Kumoan kuumat suikaleet kulhoon ja maustan kevyesti soijakastikkeella. Näitä  voi syödä snackina oluen ja/tai perunasalaatin kanssa, lisätä kermaiseen pasta- tai riisiannokseen tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostaisit edes pienemmän palan sitä kärsinyttä possu parkaa ettei kuolis turhaan eli joutuisi roskiin joulun jälkeen.

Vierailija
12/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyttäri ja hernekeitto on hyviä perinteisiä ratkaisuja kinkun lopulle. Kermakastike kinkun jämistä spagetin kanssa on ainakin lasten makuun. Laatikot kun ei oikein maistuneet niin tuota kastike spagetti hässäkkää söivät kuin ei vähään aikaan olisi ruokaa saaneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkun lopun laitan juuri NYT mahaan. Ostin juuri sopivasti vain pienen alle 2 kg kinkun. Lisänä oli lintua ja savunautaa.

Loisto juttu. Nimittäin viimevuotiset "pizza" ja hernekeitto kinkun palat ovat vieläkin pakkasessa. 

 

Vierailija
14/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kinkun lopun laitan juuri NYT mahaan. Ostin juuri sopivasti vain pienen alle 2 kg kinkun. Lisänä oli lintua ja savunautaa.

Loisto juttu. Nimittäin viimevuotiset "pizza" ja hernekeitto kinkun palat ovat vieläkin pakkasessa. 

 

Noin. Syöty on. Myöskin savukala ja mädit loppuivat aika päivää sitten. Vielä pitää viimeistellä iltapalaksi linnun rippeet. Tuo savunauta tekee kauppansa sellaisenaan tai leivän päällä. Kaikki siitä tykkäävät.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaako joulukinkun jämistä tehdä piirakkaa tai pizzaa?

Usein näin vinkataan lehtien palstoilla, mutta onko maku täysin eri kuin kinkkuleikkeleillä / -suikaleillä tehdyissä?

Kannattaako edes kokeilla vai tyydynkö vain hernekeittoon?

 Kannattaa tehdä vaikkapa sitä pizzaa. Joulukinkkuhan on ihan oikeaa lihaa, toisin kuin ne kinkkusuikaleet. Luepa niiden pakkauksesta että mitä ne sisältävät, lihaa niissä on ehkä se 50 %.

Vierailija
16/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunimunakkaassa täydellistä. Pizzassa kuvottavaa.

Vierailija
17/17 |
26.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tässä oma uusiokäytttötapani. Leikkaan kinkun tikuiksi, jotka ovat paksuudeltaan max 5 milliä. Ladon tikut leivinpaperille uunipellille ja paahdan niitä 200-asteisessa uunissa, kunnes käpertyvät ja saavat hiukan väriä. Kumoan kuumat suikaleet kulhoon ja maustan kevyesti soijakastikkeella. Näitä  voi syödä snackina oluen ja/tai perunasalaatin kanssa, lisätä kermaiseen pasta- tai riisiannokseen tms.

 Tämähän on hyvä idea, menee kokeiluun. Pidän tuollaisista kuivista lihoista. Kiitos tästä! 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän neljä