Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä mausteita laitat kanakastikkeeseen?

Vierailija
12.12.2015 |

nimim. mun tekemä ei ole maukasta :(

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No riippuu että teenkö currykanaa, tandoorikanaa vai sitruunakanaa vai kanaviillokkia. Säkin voit helpodti googlata erilaisia sopivia mausteyhdistelmiä nettikeittokirjoista.

Vierailija
2/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanarisottoon yleensä curryä, paprikaa (siis mausteena) ja sen mitä kanaliemikuutiosta irtoaa. Lisäksi kasviksia. En muista että olisin tehnyt kanakastiketta aikoihin. Jäi varmaan joku trauma koulun limaviillokeista :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumina + korianteri + kurkuma + mustapippuri + suola, ja ihan lopuksi vielä garam masala.

Vierailija
4/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miljoonia reseptejä. Mistä mausta pidät? Googleta chicken casserole tai kanakasti keski-Euroopassa. Miljoona maustamisvaihtoa.

Vierailija
5/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis kanakastike. Hih.

Vierailija
6/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanaviillokkiin laitan ihan perinteiset mausteet. Mutta sehän edellyttää ihan kana-kanaa, ei broileria, sitä keitetään pitkään ja makoisa liemi käytetään kastikkeeseen. Ohjeita löytyy netistä, jos kiinnostaa. 

Kanakastikkeita on niin monta .... 

Laitan joskus tomaattihässäkkää, johon tulee sipulia, valkosipulia, varsiselleriä, porkkanaa, vähän chiliä, tomaattimurskaa (sokeria), suolaa, päälle persiljaa/ basilikaa/ rucolaa. Vähän italialaisen ragún tyyppinen kastike. 

Jos on itämainen olo kanakastikkeeseen tulee kookosmaitoa, chiliä, paprikaa, valkosipulia, sitruunaruohoa, jotain sitrusta, sipulia tietysti, porkkanaakin voi laittaa, jeera (juustokumina) toimii aina  ... 

Yksinkertaisin on tämä: suikaloin broilerfileet, suolaan ja pippuroin ja ruskistan ölyssä/ voin ja öljyn seoksessa. Sillä välin sekoitan (ruoka-)kermaan muutaman teelusikallisen perus -Dijonsinappia ja vähän mustapippuria. Suolaa ei tarvita, koska sinapissa on suolaa ja makua. Sinappikermaa kannattaa maistella että saa mieluista. Kun kanat on kypsät holautan kerman päälle, sekoitan, annan kiehahtaa ja hetken hautua, lopuksi ripottelen päälle pieniä kapriksia. Takuuhyvää. Tekeminen kstää n. 15-20 min. Samassa ajassa kiehuu riisit, pastat, perunat, tekee salaatin ... 

Kanan/ broilerin kanssa sopii rakuuna, salvia, kaneli, sitrukset, laakerinlehdet, pekoni, paprikajauhe, curry, soija, valkoviini, omenamehu, lukuisat juurekset, esim. selleri ... Mutta ei kaikkea yhtä aikaa! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan paprikajauhetta, curryä, inkivääriä, suolaa, mustapippuria ja hunajaa. Sipulia raastan hienolla terällä mukaan, niin tulee makua, mutta ei paloja (yksi lapsista ei muuten syö).

Kanat sivulle pannulla ja öljyssä mausteiden kuullotus.

Lopuksi lisään kaurakermaa. Nam! Lapsetkin syö into piukeana!

Vierailija
8/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Silppua pannulle hiukan pekonia. Kypsennä broilerin fileesuikaleet seassa. Lisää silputtu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota. Mausta suolalla ja mustappurilla. Lisää valmisyrttikerma ja hauduta 15 min. Tarjoa pastan tai keitettyjen perunoiden, porkkanan kanssa ja salaatin kera.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis mustapippurilla - näppäimistö on hidas

Vierailija
10/10 |
12.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laiskana ihmisenä olen käyttänyt välillä Meiran suolatonta broilerimaustetta. (sisältää paprikaa, sipulia, tomaattia, valkosipulia, korianteria, kurkuma, juustokuminaa, sarviapilaa, mustapippuria ja valkopippuria). Ja kehuja on ruuan mausta tullut :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan viisi