Keitätkö yleensä perunat kuorineen vai ilman kuoria?
Mä kuorin perunat aina vaan jos mahdollista ennen keittämistä.
Oon kyllä lukenut jostain, että olisi parempi keittää kuorineen, koska ne vitamiinit on siellä kuoren alla tjs .. mutta silti tykkään tehdä näin päin.
Raa`at perunat on huomattavasti helpompi kuoria kuin keitetyt.
Kommentit (13)
Kuorineen. Ja eilenkin paistoin lohkoperunat kuorineen, ja ne syötiinkin niin.
Aina kuorineen monesta syystä:
- helpompi kuoria kypsänä. Kyllä, lajike on sellainen että kuori irtoaa melkein itsestään.
- vähemmän jätettä. Koira syö keitettyjen perunoiden kuoret, raa'at menevät kompostiin.
- vitamiinien säilyminen.
Ilman muuta kuorineen. Vain jos teen muussia, kuorin potut etukäteen. Uudet perunat syönkin kuorineen.
Aina kuorineen, myös kun teen muussia
Aina kuorineen, koska syönkin perunat aina kuorineen. Vitamiinit ovat hyvästä, kuoret maistuvat herkulta, kuoriminen on tylsää ja kuorien syöminen vähentää biojätteitten määrää.
Raskausaikana nyt tullut kuorittua, muuten menee kuorineen :)
[quote author="Vierailija" time="05.05.2014 klo 14:46"]
Aina kuorineen, koska syönkin perunat aina kuorineen. Vitamiinit ovat hyvästä, kuoret maistuvat herkulta, kuoriminen on tylsää ja kuorien syöminen vähentää biojätteitten määrää.
[/quote]
Mä oon luullut, että oon ihme kummajainen kun syön aina perunat kuorineen. Saa vitamiinit ja säästyy vaivalta.
Sama kuin ap, paitsi jos on ohutkuorisia perunoita. Meillä ei kyllä hirveästi perunaa mene, usein ei edes puolta kiloa viikossa. Lapsena tuli vissiin perunakiintiö täyteen kun sitä mukulaa oli joka jumalan aterialla arkena ja pyhänä.
Keitän aina kuorittuna. Perunoiden kuoriminen pöydässä on no-go ja nopeammin ne perunat valmistuvat muusiakin varten ennalta kuorittuina. Joku varmaan kysyy että miten niin nopeammin mutta en viitsi avuttomille vastata.
Ihmettelisin jos kyläpaikassa kuoriperinoita tarjoaisi.
Kuorineen ja meidän perheessä perunatkin syödään lähes aina kuorineen.
Kuorineen.