Leipurit: vaikuttaako taikinan rakenteeseen
(kyseessä muffinssit) se, vatkaako ensin kananmunat ja sokerin vaahdoksi ja sitten lisää muut aineet, vai vaahdottaako aluksi margariinin ja sokerin ja lisää siihen munat ja muut?
Jep, tyhmä kysymys ehkä, mutta tuli mieleen ihmetellä ja av:lla tiedetään aina kaikki. :)
Kommentit (3)
kyllähän siitä muna+sokeri -yhdistelmästä tulee paljon kuohkeampaa taikinaa kuin jos vatkaat voin ja sokerin eka.
ja en ole kyllä ikinä muffinsseihin vaahdottanut kananmunia.
Mutta vastaus, kun vatkaat sokerin ja margariinin valkoiseksi, se säilyy aika kauan sellaisenaan. Kun taas vatkaat munat ja sokerin vaahdoksi, alkaa palautuminen alkuperäiseen samantien.
Eli ekaks voi, sitten kananmunat ja kaikki sekaisin ja uuniin.
t kondiittori
Kanamunat+sokeri vaahto lässähtää kuitenkin vähän kun heität ne muut sinne joukkoon. Mulla ainakin muffinit kohoaa hienosti kun laitan rasvan ensin, toisella tavalla saan lättänämpiä ja ehkä hiukan kumimaisia. teen usein ohjeilla joissa ei käytetä vatkainta vaan kaikki sekotetaan.
Kinuskikissan marabou-suklaa palan sisältävät muffinit on pohjataikinana tosi hyvä. Ja joku minkä googletin johon tulee vähän öljyä, ei margariinia: tuli parhaan muffinit koskaan.