Syöttekö joka päivä leipää?
Kuinka usein ns. tavallisessa suomalaisessa perheessä syödään leipää? Syöttekö joka päivä? Montako kertaa päivässä? Aamupalana, välipalana vai muun ruokailun yhteydessä? Keittojen tai salaatin lisukkeena vai ihan vaikka makaronilaatikon kanssa?
Meille ostetaan tuoretta leipää ehkä joka toinen viikko ja silloinkin se syödään yleensä ruokaisana versiona, esimerkiksi täytettynä patonkinta tai smörrebrödinä. Taidetaan olla aika erikoisia, kun emme puputa leipää joka päivä ja joka aterialla. Hapankorppua tulee syötyä muutama siivu pari kertaa viikossa.
Kommentit (50)
Ei syödä joka päivä, ehkä kerran tai kaksi viikossa. Keittojen kanssa lisukkeena, joskus välipalana tai iltapalana. Ei meillä kukaan tykkää leivästä niin paljon että haluaisi sitä joka päivä syödä.
En syö joka päivä leipää. Oikeastaan vain viikonloppuisin aamiaisella tai välipalalla. Normisti en syö ruuan kanssa (keiton kanssa kuitenkin joo), aamulla syön kaurapuuroa ja iltaisin rahkaa/jogurttia/tuorepuuroa tms.
En syö joka viikkokaan leipää...mies taas on koytonaan tottunut että ruokapöydässä on aina leipää. Joten hän syö. Lapset vaihtelevasti.
Teini tekee reissarista eväsleivät arkisin, minä ja kuopus syödään leipaa kerran tai kahdesti viikossa. Keiton kanssa mun täytyy saada ruisleipää juustolla.
Itse en syö leipää joka päivä ja niinäkin päivinä kun syön niin pari palaa vain. Lapsetkaan eivät syö kuin 1-2 palaa päivässä, miehellä saattaa mennä viisikin palaa.
jep tarjolla kolme kertaa päivässä
Yllättävän vähän siis ihmiset syö leipää! Ajattelin että suomalaiset on leivänpuputtajakansaa, kun kaupoissa on eri leipäsortteja hyllykaupalla. Meillä menee tuore leipä helposti homeeseen, kun paketti kestää viikkotolkulla. Toki pakastetaan yleensä osa. t. ap
Syön joka päivä. Toisinaan ei muuta ruokaa olekaan. Leipää saa ilmaiseksi.
ruista, kauraa, sekaleipää, näkkileipää joskus rieskaa
[quote author="Vierailija" time="08.12.2014 klo 13:14"]
Kuinka usein ns. tavallisessa suomalaisessa perheessä syödään leipää? Syöttekö joka päivä? Montako kertaa päivässä? Aamupalana, välipalana vai muun ruokailun yhteydessä? Keittojen tai salaatin lisukkeena vai ihan vaikka makaronilaatikon kanssa?
Meille ostetaan tuoretta leipää ehkä joka toinen viikko ja silloinkin se syödään yleensä ruokaisana versiona, esimerkiksi täytettynä patonkinta tai smörrebrödinä. Taidetaan olla aika erikoisia, kun emme puputa leipää joka päivä ja joka aterialla. Hapankorppua tulee syötyä muutama siivu pari kertaa viikossa.
[/quote] joka päivä tuoretta leipää
[quote author="Vierailija" time="08.12.2014 klo 13:28"]Yllättävän vähän siis ihmiset syö leipää! Ajattelin että suomalaiset on leivänpuputtajakansaa, kun kaupoissa on eri leipäsortteja hyllykaupalla. Meillä menee tuore leipä helposti homeeseen, kun paketti kestää viikkotolkulla. Toki pakastetaan yleensä osa. t. ap
[/quote]
Tämän ketjun perusteellako ihan oikeasti arvioit suomalaisten leivänkulutusta?? Voi luoja
Kauraleipää menee n. 2 viipaletta päivässä.
Aamupalalla menee pari viipaletta, joskus useampi. Ruoan kanssa ei leipää syödä, paitsi tietenkin keittojen kanssa ja iltapalalla menee pari viipaletta. Pääsääntöisesti joko ruisleipää tai itse leivottuja sämpylöitä. Mitä te, jotka ette syö aapupalalla leipää sitten syötte?
En syö joka päivä. Useimmiten ehkä 3-4 kertaa viikossa.
[quote author="Vierailija" time="08.12.2014 klo 13:41"]Aamupalalla menee pari viipaletta, joskus useampi. Ruoan kanssa ei leipää syödä, paitsi tietenkin keittojen kanssa ja iltapalalla menee pari viipaletta. Pääsääntöisesti joko ruisleipää tai itse leivottuja sämpylöitä. Mitä te, jotka ette syö aapupalalla leipää sitten syötte?
[/quote]
jogurttia, rahkaa, hedelmiä. .. onhan näitä
Kyllä me varmaan lähes joka päivä syödään, muttei kyllä ihan aina. Meillä leipää ei syödä ruuan kanssa, paitsi joskus keittojen kanssa. Leipää syödään aamupalalla, välipalaksi, iltapalaksi tai sitten jotain ruokaisampia leipiä ruuaksi. Yleensä yritän katsoa syömiset niin, ettei leipää olisi kuin kerran päivässä.
Mies on ollut ihan kauhea leipäsyöppö, mutta oon vieroittanut hänet tästä tavasta. Mies on kasvissyöjä, joka ei syö kananmunaa eikä muita maitotuoteita kuin juustoa, joten on tottunut vetämään joka nälkään sitä leipää.
Voi olla, etten syö kuukauteen leipää. Pari palaa silloin tällöin välipalana tai keiton kanssa.
En syö joka päivä leipää. Kotiin en osta koskaan, mutta yliopistolla saatan ottaa ruuan kylkeen, kun kerran maksankin siitä :D
[quote author="Vierailija" time="08.12.2014 klo 13:41"]
Mitä te, jotka ette syö aapupalalla leipää sitten syötte?
[/quote]
Mä syön ison lautasellisen puuroa, jossa on seassa marjoja, raejuustoa ja mehukeittoa. Ja kahvia kaverina.
Lapset syövät tummaa leipää (Reissumiestä tms) monesti aamuisin, minä ja mies ei juurikaan leipää syödä. Vaaleaa leipää meillä ei ole koskaan.