Raskausajan ruokavalionne? (ov)
Eli oletteko muuttaneet ruokavaliotanne/syömistottumuksianne raskausaikana?
En nyt tarkoita niitä kiellettyjä ruokia, vaan oletteko esimerkiksi lisänneet sikiön vuoksi jonkun tietyn ruoka-aineen nauttimista?
Kommentit (4)
Minä ylipainoisena mässääjänä jätin päivittäisen herkuttelun pois ja lisäsin kasvisten määrää tuntuvasti.
Otin myös käyttöön kaiken varuilta radi-ruokasuunnitelman eli aloin syömään pienempiä annoksia muutaman tunnin välein. Jätin sokeripitoiset juomat ja muun lisätyn sokerin pois. Ummetuksen vuoksi (joo alkoi heti alkuraskaudessa) otin käyttöön kuitulisät (siis niiden kasvisten lisäksi). Jätin valkoisen viljan pois, syön pelkkiä täysjyvätuotteita. Lisäsin veden juontia tuntuvasti. Vaihdoin suolan pan-suolaan, ja puolitin senkin käytön verenpaineiden nousun pelossa. Jätin eläinrasvat pois ja lisäsin hyvien rasvojen määrää. Laskeskelen viikottain onko tullut saatua tarpeellisia hivenaineita ja syön sitten niiden laskelmien mukaan.
Herkuttelen kyllä vieläkin. Suklaata syön pari kertaa viikossa ja erilaisia leivonnaisia n. annos/viikko. Harvoin ulkona syödessä juon kokista ja kylässä syön kaikkea mitä eteen tuodaan (miinus ne kielletyt, ja annoskoot on silti pieniä).
Kuulostan varmasti omahyväiseltä, rasittavalta ja hysteeriseltä. Saan kuitenkin mielenrauhaa tuosta ruokavalion tarkkailusta. Olen ollut onnekas siinä etten kärsinyt kovasta pahoinvoinnista (ykäsin vain pari kertaa ja huonovointisuuskin meni ekan kolmanneksen jälkeen pois) sekä olen työtön joten minulla on aikaa paneutua ruokavaliooni ja syödä säännöllisin välein. Aion jatkaa ruokavaliotani raskauden jälkeenkin, koska voin nykyään paremmin kuin ennen hiilari-sokeri-dieetillä.
-Ap
Koko ajan on jano, joten päivittäisen puolen litran kahviannoksen sijasta tulee juotua lasitolkulla vettä, tai sitten saunan jälkeen Jaffaa. Kahvi ei uppoa lainkaan. Suklaa ei maistu ollenkaan, mutta lakritsia ja salmiakkia syön hirveät määrät verrattuna entiseen (verenpaineeni on tosi alhainen). Ennen en välttämättä viikonloppuisin syönyt mitään kunnon ateriaa vaan ajelehdin aamupalan ja välipalojen kautta iltapalaan, mutta nyt yritän lapsen takia syödä kunnollisen aterian myös vapaapäivinä. Ja alkoholiahan en nyt nauti missään muodossa laisinkaan. Paitsi simaa.
Syön tehostetummin kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Aikaisemmin saattoi olla päiviä, että ainoat kasvikset olivat aamuinen lasi tuoremehua, salaattia lounaalla ja that's it. Nyt kiinnitän huomiota siihen, että välipalat sisältävät kasvikunnan tuotteita. Toinen muutos on, että olen jättänyt limut lähes kokonaan pois. Niin ja onhan muutos toki sekin, että syön nyt 5-6 kertaa päivässä entisen 3:n kerran sijaan.