Löytyiskö keltään " kevyttä" suolaistapiirakkaa?
Tai siis helpostihan täytteen saa kevyeksi, mutta kuinka tehdä kevyt pohja?
Kommentit (2)
Olen tehnyt tätä sekä tonnikala/muna täytteellä
että säilykelohi/tomaattitäytteellä
enkä osaa sanoa kumpi on parempi. Periaatteessa en edes pidä lämpimästä tonnikalasta, mutta tää piirakka vie kielen mennessään.
Ohje on pienelle pellille, mutta jos on iso 60cm uunin pelti niin tee ohje vaikka aloittaen 5dl jauhoilla ja lisää muita yhtä paljon.
KALASTAJA-EEMELIN PIIRAKKA
3dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
3tl leivinjauhetta
3/4 dl öljyä
3dl maitoa
PÄÄLLE:
2tlk säilykelohta TAI tonnikalaa
6-8 Tomaattia TAI keitettyä kananmunaa
1-2tl sitruunapippuria tai aromisuolaa tms.
1/2-1dl tilliä tai kuivattua tilliä
200gr juustoraastetta (kermajuusto tai Emmental)
Sekoita kuivat aineet.
Lisää joukkoon öljy ja maito. Sekoita
Levitä leivinpaperille pellille (kuuluu olla aika löysää)
Levitä hienonnetut lohi- tai tonnikalapalat päälle
Laita tomaatti tai kananmunaviipaleet päälle
Ripottele pinnalle mauste
Päälle juustoraasteta
Paista 225 asteessa 18-20 minuuttia
Tämä pohja sopii pyöreään vuokaa. Tee kaksinkertaisena isolle pellille.
3dl vehnäjauhoja
1tl yrttisuolaa
1tl sokeria
20 gr hiivaa
1dl vettä, kädenlämpöistä
1kpl keltuainen
2rkl vettä
Sekoita keltuainen ja vesi.
Sekoita jauhot, suola ja sokeri.
Murenna hiiva veteen ja kaada jauhojen päälle.
Lisää puolet munavesiseoksesta.
Sekoita kiinteäksi taikinaksi ja anna kohota 20min.
Kauli taikina vuokaan ja voitele reunat ja pohja lopulla munavesiseoksella. Kohota vielä 10min.
Lisää täyte ja paista 225 asteessa n. 25min.