Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Neuvoja valurautapannun käyttöön.....

18.01.2006 |

sain joululahjaksi ihanan vallurautaisen lettupannun, mutta nyt en oikein osaa käyttää sitä.... Ohjeen mukaan pannun piti olla jo etukäteen rasvakäsitelty tms ja siis heti käyttökunnossa. Eilen yritin illalla paistaa lettuja, mutta tulos oli surkea: laitoin vähän rasvaa, paljon rasvaa, vähän taikinaa, paljon taikinaa : sama juttu, kaikki paloi kiinni tiukasti pannun pohjaan.

Onko tuon pannun käytössä jotain, mitä en ole tajunnut vai onko kyse vain siitä, että alkupeärinen " rasvaus" ei ole ollutkaan onnistunut. Ajattelin tällä viikolla paistella pannulla pekonia, jos se auttaisi.

Kiitos vinkeistä!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
18.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

pannu pestään aina käytön jälkeen pelkällä vedellä ja sen jälkeen öljytään huolellisesti. Paistamisessa käytetään rasvaa...kuulostaa kyllä omituiselta tuo epäonnistunut paistoyrityksesi, mikähän lie ollut syynä..

Vierailija
2/2 |
18.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Semmoista, tuli mieleen, että vaikka on esirasvattu tehtaalla, niin ei taatusti sillä parhaalla eli läskillä eli sianrasvalla.



Epäilen,e ttä esirasvaus tehdään jollain muulla ehkäpä nestemäisellä rasvalla/öljyllä.



Pekonissa on suolaa, muuten kyllä on aikas hyvää ainetta =) Mutta jos asut kaupungissa jossa on kaupassa kunnon lihatiski niin voit aina lihakauppiaalta kysyä saisko takahuoneesta ihan oikean pienen läskikimpaleen jotta saisit pannusi rasvattua, ei maksa montaa euroa =D



Sitten vaan läskiä pannulla sullattelemaan niin että se kunnolla " imahtaa" siihen pannuun.



Pannua ei saa koskaan pestä tiskiaineella, tai sitten jos peset niin se pitää myös rasvata uudestaan. Mikäli et saa paiston jälken pannua puhtaaksi pelkällä talouspaperilla pyyhkimällä (tämä useinmiten riittää) varsinkin jos olet jotain mietoa paistanut.



Jos pannussa on paljon jotain lihasnestetä tai muuta tarttunut pohjaan niin aina paiston jälkeen laita pannuun kuumaa vettä ja kiehauta pari minuuttia ja hankaa samalla pohjaa hellästi puhtaaksi muovilastalla.



Älä koskaan laita tulikuumaan pannuun jääkylmää vettä. Eli ennen pesua anna jäähtyä ja jos laitat suoraan pannulle vetä niin vedenkeittimestä kuumaa vettä.



Ja kuten kaikki paistinpannut niin pannun lämmitys on paree tehdä pitkän kaavan mukaan eli EI KOSKAAN levyä ihan täysillä (ei paisto eikä lämmitysvaiheessa) Mulla teflonpannussakaan ei koskaan epäonnistu letuyt kun esilämmitän pannun kunnolla monta minuuttia ennen paiston aloittamista



Jos vaan laittaa levyn täysille ja sit alkaa minuutin päästä paistamaan niin varmasti menee pilalle. Niin letut kuin pihvitkin vaikka sitten levyä pienemmälle kääntäisikin





Uskon että tulet vielä " onnelliseksi" pannusi kanssa. =)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla