Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

mitä pakaste seitistä?

04.01.2006 |

mieluiten uuniruokaa joka kelpaa lapsillekin ja suht helppo valmistaa.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran hätäpäissäni en tiennyt mitä laittaisin ruoaksi. Yleensä en käytä pakastekalaa, mutta kiireessä heitin kattilaan n.0.5l vettä,sekaan pussin perunasipulisekoitusta ja pussin kasvissuikaleita sekä paketin seitiä pilkottuna. Laitoin myös kalaliemikuution ja tilliä ja pippurisekoitusta sekä vähän sulatejuustoa. Keitto valmistui varttitunnissa ja lapset pistelivät mielissään.

Vierailija
2/4 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paloittelen sein paloiksi ja laitan uunivuoan pohjalle. Teen valkokastikkeen, josta saa tulla paremminkin hieman paksuhkoa, koska seistä tuleva neste ohentaa sitä. Valkokastikkeeseen laitan emmentaljuustoraastetta, valkopippuria ja suolaa. Valkokastiketta teen sen verran, että kalapalat peittyvät eli maitoa ehkä n 5dl. Suolaa laitan 1 1/2 tl ja juustoa n. 100 g palan. Itse tykkään aika suolaisesta, eli suolan määrää voi vähentää, jos tuntuu liialta. Uunissa 225 astetta ja n. 25 min. Perunoiden kanssa syödään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä se uppoaa lapsiin todella hyvin kun on oehemän makuinen!



1 sipuli

pala purjon vihreää osaa

1rkl öljyä

1l vettä

1 kalaliemikuutio (itse en ole käyttänyt)

6 maustepippuria

6 perunaa

4 porkkana

300g pakasteseitiä kuutioituna

1tl sitruunapippuria

2dl maitoa

tilliä



kuulota öljyllä (kattilassa) hienonnettu sipuli ja purjo

lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. lisää maustepippurit ja kuoritut pilkotut perunat

anna kiehua miedolla lämmöllä 5min. Lisää pakasteseitikuutiot, pilkottu porkkana ja sitruunapippuri. Anna keiton kiehua hiljalleen kunnes perunat kypsiä. Lisää maito ja hienonnettu tilli. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta tarvittaessa lisää!



Kun olen jättänyt kala liemikuution pois olen laittanut suolaa valkopippuria ja muita mieleisiäni mausteita lisäämään makua.

Vierailija
4/4 |
04.01.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustosei uunissa



1 iso sipuli

400g pakasteseitä tai puna-ahventa

2 dl punaleimaemmental juustoraastetta

ripaus valkopippuria

ripaus yrttisuolaa

2 tl sitruunamehua

1-2 dl vettä



1. Pilko sipuli hienoksi ja laita voidellun vuoan pohjalle

2. Laita jäiset kalapalat/fileet sipulien päälle

3. Mausta kalat ja peitä vedellä

4. Ripottele juustoraaste kalojen päälle

5. Paista uunissa n. 15 min 225-asteessa tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa

6. Tarjoa uusien perunoiden ja tillisilpun kanssa tai perunamuusin ja valkokastikkeen kera.





Haudutettu pakastekala



paketti pakastekalaa

purjoa

1 dl vettä

2 dl maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

ruokaöljyä



1. Leikkaa sulanut pakastekala viipaleiksi ja ruskista niitä kevyesti öljyssä paistinpannulla.

2. Lisää ohuiksi renkaiksi leikattu purjo ja 1 dl vettä.

3. Anna hautua kannen alla n. 20 minuuttia.

4. Lisää viimeiseksi maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot ja mausteet.





Uunikala juustolla



1 pkt pakastekalaa

1 dl kermaviiliä

1 dl juustoraastetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl suolaa

1 paprika



1. Suolaa kala

2. Paista uunivuoassa 200 asteessa 20 minuuttia.

3. Sekoita juustoraaste ja paprikajauhe sekä kermaviili.

4. Kaada seos kalan päälle, koristele paprikarenkailla ja paista 10-20 minuuttia.





Seiti-kasvisrisotto



6 dl vettä

3 dl tummaa pitkäjyväistä riisiä

400 g seitiä

1 kasvisliemikuutio

1 porkkana

1 sipuli

1/2 purjoa

1 punainen paprika

100 g pakastemaissia

2 rkl tillisilppua

1/2 tl sitruunapippuria

1 tl cajun-mausteseosta

1 rkl kasviöljyä, esim. kylmäpuristettua rypsiöljyä



1. Kuori ja suikaloi porkkana.

2. Mittaa kiehuvaan veteen riisit ja lisää porkkanasuikaleet.

3. Keitä 15 min.

4. Kuori ja silppua sipuli, halkaise, huuhtele ja paloittele purjo ja paloittele seiti.

5. Lisää ne risottoon ja keitä 5 min.

6. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet, ja paloittele ruokaan.

7. Lisää muut aineet ja kuumenna.

8. Tillin lisäksi ruohosipuli sopii risottoon.





Seitiä uunissa paistettuna



1 pkt seitiä

2 dl kermaa

1 sipuli

ripaus valkopippuria (tai sitruunapippuria)

suolaa maun mukaan



1. Kuutioi seiti.

2. Sulata voi nokare uunivuoassa ja laita seitikuutiot vuokaan.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.

4. Viipaloi sipuli ja laita mausteet kermaan.

5. Laita sipulirenkaat seitin päälle ja kaada kermaseos vuokaan.

6. Jatka paistamista puolituntia.

7. Tarjoa perunoiden tai muusin kera.





Tomaattisei



1. Kattilan pohjalle purkki tomaattimurskaa ja 5 dl vettä.

2. Lisää liemeen paloiteltu sei 400 g, sipulusilppu, kalaliemikuutio, pippuri, suola ja sitruunanmehu.

3. Keittele ja lisää lopuksi kasviksia mieltymyksesi mukaan 400 g pakastealtaasta.

4. Tuhdimpi keitto tulee jos lopuksi lisäät joukkoon purkin vähärasvaista creme fraichea.





Mantelikala 2



kalafileitä, esim. kuhaa, tai pakastekalaa sulatettuna

kananmuna

suolaa, valkopippuria, kalamaustetta

mantelilastuja

voita paistamiseen



1. Sekoita mausteet kananmunan joukkoon.

2. Pyörittele kalapalat ensin kananmunaseoksessa, sitten mantelilastuissa.

3. Paista miedolla lämmöllä voissa hitaasti kullanruskeiksi ja lohkeavan kypsiksi.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan seitsemän kaksi