Voita näkkileivälle
Kommentit (12)
On terveellistä.
Nostaa LDL-kolesterolia, joka aiheuttaa suonen seinämiin kovettumia, joka taasen aiheuttaa verenpaineen nousua, sepelvaltimotautia jne
On epäterveellistä.
Lähde?
että voin sisältämä runsas tyydyttyneen rasvan määrä nostaa LDL-kolesterolia
On terveellistä.
Nostaa LDL-kolesterolia, joka aiheuttaa suonen seinämiin kovettumia, joka taasen aiheuttaa verenpaineen nousua, sepelvaltimotautia jne
Tyydyttyneellä rasvalla ei ole yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin. Voi sisältää mm tyydyttynyttä rasvaa.
On terveellistä.
Nostaa LDL-kolesterolia, joka aiheuttaa suonen seinämiin kovettumia, joka taasen aiheuttaa verenpaineen nousua, sepelvaltimotautia jne
Tyydyttyneellä rasvalla ei ole yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin. Voi sisältää mm tyydyttynyttä rasvaa.
Tyydyttyneen rasvan on todettu nostavan niin monissa tutkimuksissa LDL-kolesterolia, että ei pitäisi olla epäselvää. Jos se ei sitä kaikilla tee, niin suurimmalla osalla kyllä. Eihän kaikki tupakoitsijatkaan sairastu keuhkosairauksiin.
REPS =D Oletko Heikkilän tiedon varassa?
En ole, olen Mikael Fogelholmin jakaman tiedon varassa. Hänen mukaansa
'tyydyttyneellä rasvalla ei ole itsenäistä yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin, mutta kovan rasvan vähentäminen ja sen korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla pienentää kokonaiskuolleisuutta, pienentää sydäntautikuolleisuutta ja pienentää sydäntautien ilmaantuvuutta'.
REPS =D Oletko Heikkilän tiedon varassa?
En ole, olen Mikael Fogelholmin jakaman tiedon varassa. Hänen mukaansa 'tyydyttyneellä rasvalla ei ole itsenäistä yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin, mutta kovan rasvan vähentäminen ja sen korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla pienentää kokonaiskuolleisuutta, pienentää sydäntautikuolleisuutta ja pienentää sydäntautien ilmaantuvuutta'.
sydäntautikuolleisuutta ja sydäntautien ilmaantuvuutta?
Niin, miksiköhän tyydyttyneen rasvan vähentäminen vähentää sydäntautikuolleisuutta ja sydäntautien ilmaantuvuutta?
Tuo ei ole olennaista, mulle riittää että tyydyttyneet rasvat ovat neutraaleja sv-tautien suhteen. Voita voi siis täysin hyvillä mielin käyttää kunmuu ruokavalio on kunnossa.
Niin, miksiköhän tyydyttyneen rasvan vähentäminen vähentää sydäntautikuolleisuutta ja sydäntautien ilmaantuvuutta?
Tuo ei ole olennaista, mulle riittää että tyydyttyneet rasvat ovat neutraaleja sv-tautien suhteen. Voita voi siis täysin hyvillä mielin käyttää kunmuu ruokavalio on kunnossa.
tuotteet pehmeisiin rasvoihin, laskee LDL-kolesterolia hyvinkin nopeasti. Jos ne kerran eivät sitä nostaisi?
laskee LDL-kolesterolia hyvinkin nopeasti. Jos ne kerran eivät sitä nostaisi?
Tuijotta yhtä yksittäistä arvoa,joka ei kerro mitään kokonaisuudesta. Tyydyttynyt rasva parantaa LDL-kolesterolia laadullisesti siten että LDL-koelsterolin partikkelikoko muuttuu. Hiilihydraattipainotteinen ruokavalio nostaa myös LDL ja vaikuttaa sen partikkelikokoon huonontavasti ienentämällä partikkeleita. Nykyisenkaltaisen kolesterolimittauksen voisi lakkauttaa tarpeettomana ja epäolennaisena. Tyydyttynyt rasva on sv-tautien osalta neutraalia ja se riittää. Kohtuus kaikessa.
On epäterveellistä.