Voiko pipareita tehdä ilman perinteisiä piparkakkumausteita?
Ja löytäisikö joku mulle sellaisten ohjeen? Olemme ulkomailla jouluna, eikä sieltä varmastikaan löydy noita perinteisiä joulumausteita, mutta haluaisin kuitenkin pipareita leipoa.
Kommentit (5)
Minä tulin katsomaan täältä vihjeitä inkivääriallergisen lapseni varalle, mutta ei sen niin väliä. Teen sille vaaleita pipareita.
Minä tulin katsomaan täältä vihjeitä inkivääriallergisen lapseni varalle, mutta ei sen niin väliä. Teen sille vaaleita pipareita.
Entä jos inkiväärin korvaisi pomeranssinkuorella? Tai sitten jättää vaan pois? :)
inkivääri
neilikka
kaneli
pomeranssinkuori = appelsiininkuori
maustepippuri
kardemumma
Jos jotain noista ei löydy, niin ei haittaa. Voi soveltaa.
Tässä Vanamon ja Kolmosen ohje Paraisten Pipareihin:
paraisten piparkakut
1 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl suolaa
1 tl hienoksi rouhittua maustepippuria
250 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
2 tl soodaa
n. 6½ dl vehnäjauhoja
- Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää jäähtynyt mausteseos ja muna.
- Sekoita sooda vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoseos taikinaan. Vältä liikaa vaivaamista.
- Anna taikinan kovettua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
- Leivo piparit ja paista niitä 175 asteessa n. 5 minuuttia.
Kyllä nyt luulis piparkakkuihin laitettavia mausteita löytyvän.. eihän niitä suomessa ole keksitty